Canon EOS 50D už tento rok?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Jirka S 26. 4. 2008 21:51

Nevím, jak je to u Canonu. Na Nikonu D300 při focení v extralize hokeje mám AF-C nastavený na prioritu focusu, tedy k expozici dojde jen při zaostření. S ultrasonickým 70-200/2.8, který ostří docela pekelně rychle, mám ze stovek fotek za zápas řádově jen několik nezaostřených, spíš proostřených. On asi stačí fakt jen malý zlomek času, aby objektiv ten pohyb doostřil a neexponoval hned jako v případě nastavení priority spouště, kdy ještě nemusí být zaostřeno. Nějaké teoretické zpoždění absolutně nepozoruju.
Dobré světlo.
Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 27. 4. 2008 09:56

Na Canone mam prioritu spuste - vacsinou /95%/ stihne fotoaparat aj preostrit, tak mi to nevadi. Oneskorenie spuste pri dotlaceni /teda ked uz je zaostrene/ je vzdy, na futbale a hokeji to neni az tak badatelne /u poloprofi a profi fotakov-amaterske su na tom zle,/ no urcite ho zbadam pri volejbale...tam je vidiet kazdu 1ms oneskorenia:D:)
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Queribus 27. 4. 2008 13:58

Je to podezřelé, kolik lidí tady řeší, čím se fotí a nadřazuje to tomu, co se fotí. Někdo udělá dobré obrázky krabicí od bot a někomu nepomůže, kdyby ten EOS 50D byl v prodeji už od loňska.
Fotím Canonem, ale nejlepší byl stejně ZENIT.

Dobré světlo!
Queribus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 27. 4. 2008 15:50

Queribus: Možná je to tím, že si většina lidí svého času a svých peněz váží příliš na to, než aby je utrácela za špatné nástroje a obtížnou práci s nimi? No a výsledky - kdyby byl každý špičkovým umělcem, nemělo by smysl se snažit... :D
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 27. 4. 2008 22:07

JJ Pety, (skoro)kazdy sa len ucime a technika nam v tom pomaha:) ja som zo svojimi fotoaparatmi nebol spokojny (ale to platilo iba pri sporte-na ostatne ucely boli super), tak som bol nuteny urobit zmeny, ale pisme radsej uz o tej 50D....:)
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 26. 8. 2008 07:19

Ako si zelaz :)
tak uz tu mate 50d 15Mpixel .... ale ak je toto naozaj ISO1600 http://flickr.com/photos/fyngyrz/2794722216/sizes/o/ tak sa pochlapil canon. Aj tak fotka 8s na ISO400 .....
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Maročan 26. 8. 2008 08:44

Ondrej Bobek:
Ahoj, jak jsi spokojený s 17-40/4 L? Já ho mam v tuto chvíli objednaný a čekám ho do několika málo dnů...
Foto: Nikon D3000 + Nikkor 35/f1.8 + Nikkor 18-70 DX; Canon G12
PC: HP 6550b + HP 6440b + Lenovo IdeaPad S10-3
Mobil: Nokia E52 black
Maročan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Crazy_Ivan 26. 8. 2008 09:24

Maročan píše:Ondrej Bobek:
Ahoj, jak jsi spokojený s 17-40/4 L? Já ho mam v tuto chvíli objednaný a čekám ho do několika málo dnů...

Promin, ze odpovim ja, mam ho taky ve sve brasne nejaky ten patek.

APS-C telo - spickovy zakladak, rozsahem zacina neco pod triceti, takze spise prumerny sirokac, rozhodne nic ultrawide. Co se tyce do kvality obrazu, tak jsem zatim nemel na tele nic lepsiho, spickove kontrasty, skvela kresba, v krajich trochu na 17tce aberuje, ale co cekat od takoveho rozsahu.

FF resp. kino telo - plati to same co vyse, akorat ostrost smerem do rohu klesa uz vyrazneji, stejne jako je vyraznejsi aberace. Nastesti fotim na BW filmy, takze me to moc netrapi, ale i tak ta aberace neni to prave. Jinak na tomto rozsahu je to ten pravy ultrasirokac. Vidis skoro az za roh :-D

tot me postrehy ;-)
R09 - Zkáza megapixelů
Crazy_Ivan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 26. 8. 2008 09:51

Ja som s 17-40 velmi spokojny, pekny obraz na kazdej clone, najlepsi zakladak, co som mal. Vadi mi len svetelnost f4 - pri mojom foteni by sa mi zislo casto 2,8 - ten je ale drahy. Dobry je hlavne AF, pri ktorom netreba cakat na zaostrenie:)
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Maročan 26. 8. 2008 09:52

2 Crazy_Ivan:
Děkuji za postřehy. Sice je to pro mě docela drahé sklo, ale pozoruji, že se pomalu začínají prosazovat FF čipy a jelikož bych nerad dal 15 tisíc za objektiv, který je jen pro APS-C, tak už si rovnou připlatím za tohle L-ko. Přeci jen při slušném zacházení by mohl vydržet hodně dlouho. Líbí se mi i to, že se z něho nic nevysouvá při zoomování čí ostření...
Maročan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Maročan 26. 8. 2008 09:58

Maročan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 26. 8. 2008 09:59

Takze sa mi EOS 50D potvrdil, aj ked ma tych Mpx viacej a zaostrovacich bodov zostalo rovnake mnozstvo:)
Pre majitelov 40D je to potesujuce-nemaju najmensi dovod menit aparat.
Zaujima ma cena, aku Canon nasadi, aby mohol konkurovat Nikonu D300....
Dobre bude vediet, co urobil Canon za tu dobu zo sumom, mozno si po tom spravime predstavu o tom, ako dokaze s nim bojovat pri velkom snimaci v 5D Mk2.
Toto znamena co?: "Magnesium alloy body, with environmental protection"
Je to podobne ako pri 40D? /len dvierka od bat. a aku su utesnene/ alebo je to uz nieco zaujimavejsie?
Ako bude fungovat LV, ktore dostalo vlastne tlacidlo vedla menu? ....konecne zmizlo tlac. Jump, ktore som nikdy nevyuzil...."Func"bude mozno lepsie:D
Istotne mnohych potesi aj CZ menu:)
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 26. 8. 2008 10:42

LV - tak isto ako 450d + face detection (takze pribudlo aj kontrastne ostrenie aj ostrenie cez zrkadlo na LV)

Otazne je ci to potrebujes tak vysoke ISO ... no zas na druhej strane ti bude potom stacit aj svetelnost f4 ;-), ale ci prenesie tych 50Mpixelov co bude mat canonacky FF chip za chvilku to uz neviem ....

ci sa oplati uprg. s 40d hmm LV vylepsene podla vyjadrenia canonu tak 1 az 1.5 kroku menej sumu aj pri zvyseni Mpixelov (ci tomu verit uz necham navas vid. fotka hore link a dalsie su tam tiez) 6 fps, odolnesie telo, hmmm mam pocit ze je tam toho dost :)

Ako 50D + 17-55 f2.8 by sa dalo :) skoda ze zuiko 12-60 nato nepasuje to by bola bomba :)
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 26. 8. 2008 11:47

http://www.dpreview.com/previews/canoneos50d/ okrem fps sa zmenilo skoro vsetko:D
Velmi potesi AF adjustment, vyssie ISO pri zrejme nizsom sume /ostrejsia NR/.
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pakin 26. 8. 2008 12:09

tak to by mohla 40D zlevnit trosku :)
Pakin
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka