Opisem Ti moju konkretnu situaciu. S nikonom som zacinal na D50 so setakom. Potom som prikupil nejake objektivy. Lenze vzdy ked som fotil, tak obcas nikon nespravne vyhodnotil expoziciu a niektore casti obrazku preexponoval, alebo podexponoval. Tak isto sa nespratali do dynamickeho rozsahu fotoaparatu. Tym ze sa to stalo, bolo treba upravovat expoziciu vo fotaku rucne. Bud pridat, alebo ubrat. No ked vysla D300 tak stlacila ceny fotakov dole. Mne na nikone vadilo aj to, ze som musel pre rozne nastavenia lozit casto do menu fotaku. Tak som sa rozhodol ten fotak predat na inzerat. Kedze byvam v kanade budem sa vyjadrovat v CAD. Takze som si hodil cenu 450 CAD. Na to mi vola chlapik, ze od ma D200 uplne novu, ale nevie s nou fotit(D200 nema plnu automatiku ani ziadne motivove rezimy), takze ci by som mu nevymenil moju D50 a doplatil. A ja ze vyborne. Tak sme sa stretli, ja som mu dal svoju D50 a doplatil 400 CAD. On mi dal D200, ktora mala nafotenych len 18!! snimkov A tak som prisiel k suprovemu fotaku a dodnes som z toho paf. No ale spat. K D200 som kupil spickovy objektiv nikkor 20-35/2.8. A teraz to najhlavnejsie. Isiel som s rodinou do hor a spravil 140 snimkov. Ale ani JEDEN snimok nebol mimo histrogramu, cize podexponovany, alebo prexponovany. Neveril som vlastnym ociam. Vsetko bolo presne v rozsahu histogramu a ked som to previedol do pocitaca, tak dalsi sok. ZIADNU snimku nebolo treba expozicne vobec upravovat.!!! Proste D200 ma iny modul, ktory pouziva na meranie expozicie a je to s velmi poznat. Okrem toho ma ISO od 100 co je tak isto super vyhoda, nehovoriac o rychlosti a super nastavovani. Takze to je moj pribeh a ja som viac ako 100% spokojny.
Je to trochu tazsia to je pravda, lebo ma horcikove telo a nie plastove. A je stavana do terenu, prachovo aj vlkostne dobre utesnena. Nepisem vodovzdorna, lebo to nie je ziaden fotak. Ale na tulanie sa po horach ako stvorena.
ALE POZOR ak nevies fotit, tak si ju neber. Sama ti dobre fotky nespravi, lebo ako som spominal na rozdiel od inych fotakov nizsej triedy nema automatiku!!! Ma len rezimy P,M,A,S nic viac.
Hodne zdaru pri vybere.