Canon EOS 40D - high speed zaostrovani

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod fales 8. 2. 2008 14:12

Nevi nekdo jestli canon 40d pri sekvencnim snimani (6,5 FPS) umi prubezne zaostrovat? Tim myslim, jestli kdyz budu fotit nejaky pohybujici se objekt tak jestli na nej bude pri automatickym ostreni doostrovat...

Vim, ze teoreticky by to asi mel umet, protoze pak by to high speed snimani nemelo v podstate zadny smysl ale 100% si nejsem jistej
fales
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 8. 2. 2008 15:32

Ano, umí. V té rychlosti 6,5sn/s. fotoaparát vždy po snímku sklopí závěrku, sklopí zrcátko, znovu změří expozici, zaostří, zvedne zrcátko, zvedne závěrku a exponuje další snímek.

Fotíš-li statický motiv, zvol režim AF "one shot", pokud fotíš objekt pohybující se k tobě/od tebe zvol režim "ai servo", který trvale předostřuje před pohybující se objekt (proto ti v tomto režimu foťák nikdy nepípne, že zaostřil, protože ostří neustále. Pokud fotíš situace, ve kterých se ti hlavní motiv může začít pohybovat, zvol "ai focus", který funguje jako one shot, ale pokud se objekt začne pohybovat, přepne se do režimu ai servo.
Canon EOS 30D, EF-S 17-85mm IS USM, EF 50mm F1,8 EF 70-300mm IS USM, Speedlite 550EX
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fales 8. 2. 2008 17:41

Diky moc za vysvetleni, to je presne co jsem potreboval vedet :D

v tyhle fazi :

sklopí závěrku, sklopí zrcátko, znovu změří expozici, zaostří, zvedne zrcátko, zvedne závěrku a exponuje další snímek /quote]

jsem prave nevedel, ze znovu zmeri expozici i zaostri, ted uz je mi to jasny

Jinak mel bych moznost koupi ty 40tky koncem dubna ale zase nevim jestli nemam pockat na dalsi model (nejspis 50tku), kterou muzou predstavit v lete nebo az treba za 2 roky...

co myslis?
fales
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sacred 8. 2. 2008 19:10

vzhledem k tomu, ze 40D je na trhu jen "chvili", tak bych zatim neresil nastupce. kdyz uz tak bych ocekaval nastupce 5D, ale ten je cenove nekde jinde...
sacred
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 8. 2. 2008 20:30

souhlas. Canon obměňuje semiprofi třídu cca jednou za 1,5 roku, takže 50D tu můžeme čekat na PMA 2009. bude mít lepší rozlišení LCD i čipu, trochu rychlejší sériové snímání a jinak to bude celkem na stejno, jako předchozí model. Můj odhad.
Canon EOS 30D, EF-S 17-85mm IS USM, EF 50mm F1,8 EF 70-300mm IS USM, Speedlite 550EX
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod matysek.cz1 8. 2. 2008 20:47

no já myslím že čekat nemusiš ,40D je luxusní fotáček a s dobrýnm sklem dokáže nádherné fotky to se neboj
matysek.cz1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 9. 2. 2008 09:09

To dokaze aj C400D :P problem je 6,5fps....to asi nedosiahnes /limituje to zavierka/....realne sa da snimat tak 5-6fps pri 1/500s ale to je iba maly rozdiel.
Ondrej Bobek
Návštěvník