Pentax K20D a K200D? Prvni informace

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod TA 14. 2. 2008 15:05

K20 vyzerá dobre, aj tie fotky to dokazujú. Len ma rozosmutnila jeho cena. Tak vysoko som ju nečakal. :(
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cabannos 14. 2. 2008 16:18

30 tis. se ti zda moc ve srovnani s konkurenci? Me spis mrzi AF senzor, zde neprobehl zadny upgrade.
Fotím, tedy jsem.
cabannos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mihhi 14. 2. 2008 16:54

Kde jste vzali cenu??? 30k by bylo super, to bych si vůbec nestěžoval, čekal jsem víc - tak kolem 35k, vždyť 40D stojí 30k a α700 38k.
mihhi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mihhi 15. 2. 2008 04:06

Tak na Oehlingu 33k, ale potěšily mě sety s DAObrázek16-50 a DAObrázek16-50+DAObrázek50-135, doufám, že jsou oficiální :roll: - ale asi nejsou, set 16-50,50-135 stojí víc než objektivy k tělu zvlášť :lol: .

TA píše:K20 vyzerá dobre, aj tie fotky to dokazujú. Len ma rozosmutnila jeho cena. Tak vysoko som ju nečakal. :( -/quote]

Myslím, že cena těla sedí k tomu co v něm je..., horší je to s dvoustovkou, tam sice taky sedí, ale stává se tam méně konkurenceschopný, než byla stovka.
mihhi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 15. 2. 2008 10:07

cabannos píše:30 tis. se ti zda moc ve srovnani s konkurenci? Me spis mrzi AF senzor, zde neprobehl zadny upgrade.

On možná senzor upgrade nepotřeboval, ale potřebovala ho s ním spojená logická jednotka.
Jinak za dobrého světla nemám problém a za špatného si přisvítím systémovým bleskem a problém zase není.

Uvidíme co řeknou nějaké testy. Ten test v PopPhoto je totálně nanic, testovali foťák s vypnutou redukcí šumu a časy ostření prostě zkopírovali z testu K10D. Pohybuju totiž, že mají tak přesnou metodiku, aby odchylka měření byla pod 1%.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cabannos 25. 2. 2008 18:15

Fotím, tedy jsem.
cabannos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mihhi 25. 2. 2008 18:26

To je právě ten test totálně nanic , co zmiňoval elho_cid ;-) :lol: .
mihhi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cabannos 25. 2. 2008 18:35

Vazne?! Tak prosim ti co nemaji zajem, tak predesly post prehlednete, dekuji. :shock:
Fotím, tedy jsem.
cabannos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mihhi 25. 2. 2008 18:43

Určitě naznačuje, že to vypadá nadějně, ale čeká se na něco průkaznějšího...
mihhi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 25. 2. 2008 19:12

V PopPhoto oficiálně přiznali, že tabulku s rychlostí ostření zkopírovali ze staré recenze K10D a navíc špatně. Oficiální důvod: Aby tím nikoho nezmátli.
Jinak Jim King dal na internet pěkné ukázky při různých nastaveních ISO a redukce šumu:
http://homepage.mac.com/WebObjects/File ... otSite.xml

Imho druhé nejlepší řešení odšumování po Nikonu.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 11. 3. 2008 13:16

elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 13. 3. 2008 13:40

CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Josef001 13. 3. 2008 22:33

Zklamalo mě 14Mpix, to si můžou nechat :( nad 10 Mix s APS-C čipem je to nesmysl...
Josef001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cabannos 14. 3. 2008 09:02

To je pouze tvuj nazor, nebo to mas podlozene? Nechci byt ustepacny, pouze me to zajima.
Fotím, tedy jsem.
cabannos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 14. 3. 2008 09:08

nezdasami ze by nejak velmi zaostaval sumom za 10,12Mpixelovimy APS-C chipmi, ale 3fps, LiveView nanic, jpg farby (osobny dojem tazko hodnotit vseobecne) atd nerobia stoho zrovna fotak ktory by som si zaradil medzi top vytuzene stroje :(, cenou drahsi ako canon 40d ktory ma 6.5fps sumom zrovnatelny pri mojich objektivoch 14Mpixelov naozaj nema zmysel ..... u canonu zas chyba wirless flash, stabilizator takze sony a700 moze bejt najzaumivajsia s mojho pohladu v tejto cenovej triede, ale zas tie objektivy :( este ze sa nemusim rozhodovat :)

Proste kazdy ma nejake + - a musis si vybrat sam co preferujes, ale 14Mpixelov moze mat zmysel podlamna len na pevna ohniska (pokial nechces dat vela $$ za objektivy), kitove objektivy menis za lepsie lebo neprenesu ani 6Mpixelov ......
irmo
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka