Pentax K20D a K200D? Prvni informace

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod mihhi 30. 1. 2008 04:50

Tak mě vyslyšeli :D , DA 17-70/4 se SDM je tu ... měla by být v létě

a k ní ještě dvě hvězdičky DA* 60-250/4 a DA* 55mm/1.4

:arrow: DP review - detaily
:arrow: aktualizovaná roadmapa

A jako bonus taky konečně oznámený Tamron 17-50/2.8 pro Pentax :D.

:arrow: PR - Tamron
mihhi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cabannos 30. 1. 2008 10:13

Tak z 17-70/4 mam velkou radost. Vypada to, ze netrpi stejnym neduhem jako 16-45/4 a na nejsirsim ohnisku je nejkratsi, takze si v interieru nestinite pri blejskani. Svetelnost je na tento rozsah moc pekna, uvidime cenu a jak bude dostupna. :wink:
Fotím, tedy jsem.
cabannos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cabannos 30. 1. 2008 10:20

Fotím, tedy jsem.
cabannos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hirci 31. 1. 2008 15:38

cavte..ake su vase skusenosti s pentaxom?? lebo ja som pocul len dobre veci,ale som aj cital jeden prispevok ze vraj je dost pomaly..neviem ci ten clovek myslel kompakt alebo zrkadlo.. ja by som chcel kupit K100D..myslite ze je pomala??
hirci
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomek_K 2. 2. 2008 18:16

Nalezeno pár ukázek z K200D, beta firmware
http://photo-cafe.jp/scoop/archives/200 ... _beta.html
Tomek_K
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod elho_cid 2. 2. 2008 19:09

Mě K100 taky přišla trochu zabržděná, jeden z důvodů, proč jsem koupil K10. I K100 je rychlejší než nějaký ultrazoom, ale je znát, že je to "entry" model
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 9. 2. 2008 18:33

elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mihhi 9. 2. 2008 19:05

I v originální velikosti super, šum neexistuje, trochu je to asi vyžehlený PS3, ale nádhera. BTW nevíš jesli je to 35kou limited???
mihhi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cabannos 9. 2. 2008 19:29

Narazil jsem na jednom foru na srovnani K20D vs K10D, fotky v plnem rozliseni http://www.dariobonazza.com/k20de.htm , jeste jeden link http://ascii.jp/elem/000/000/105/105527/ Vypada to velice slibne. Ned Bunnell na svem foru uverejnil fotky z Pentax DA * 200 http://nedbunnell.blogspot.com/2008/02/test.html :wink:
Naposledy upravil cabannos dne 9. 2. 2008 23:52, celkově upraveno 1
Fotím, tedy jsem.
cabannos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 9. 2. 2008 20:04

mihhi píše:I v originální velikosti super, šum neexistuje, trochu je to asi vyžehlený PS3, ale nádhera. BTW nevíš jesli je to 35kou limited???m/quote]

Je to možné. Zajímalo by mě, jestli sesadí starou FA 35/f2 z trůnu nejostřejšího objektivu v téhle ohniskové vzdálenosti.
Redukce šumu nese známky zásahu od Adobe, ale to mi nevadí. Každopádně je to lepší čip než dvanáctimego od Sony.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 9. 2. 2008 20:26

:) Neboli je to čtrnáctimego od Sony... stejné jako v Alpha350?
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod elho_cid 9. 2. 2008 20:39

Alpha 350 má pokud vím CCD 14,2Mpix. Proto museli použít druhý senzor na LiveView. Pentax má 14,6Mpix CMOS senzor vyráběný Samsungem.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mihhi 9. 2. 2008 21:38

Pety: To že má Pentax senzor od Samsungu se ví už dávno, takovéhle poznámky bych zrovna od tebe nečekal...
mihhi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 9. 2. 2008 22:01

Tak sorry a díky za info. Nevím všechno (teď už ano :) ). A K20D se mi taky líbí.

Ten druhý čip na liveview v hledáčku má jisté nezanedbatelné výhody - i při LV se ostří standardními senzory, rychle a spolehlivě, s přiklopeným zrcátkem. Není se třeba rozmýšlet, jestli přepnout AF na neefektivní mlácení zrcátkem nebo zda ostřit přes čip pomaleji a méně spolehlivě (pokud to DSLR umí, některé ano, některé ne). Před expozicí není třeba nejprve přiklopit zrcátko kvůli nulování čipu - je to pohotovější. No a i CMOS čip se při LV zahřívá, i když méně, než CCD. Bohužel kvůli těmto výhodám Sony u svých A3x0 dost zprznila hledáček. Tady má ještě dluh.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod elho_cid 9. 2. 2008 22:14

Pety píše:Tak sorry a díky za info. Nevím všechno (teď už ano :) ). A K20D se mi taky líbí.

Ten druhý čip na liveview v hledáčku má jisté nezanedbatelné výhody - i při LV se ostří standardními senzory, rychle a spolehlivě, s přiklopeným zrcátkem. Není se třeba rozmýšlet, jestli přepnout AF na neefektivní mlácení zrcátkem nebo zda ostřit přes čip pomaleji a méně spolehlivě (pokud to DSLR umí, některé ano, některé ne). Před expozicí není třeba nejprve přiklopit zrcátko kvůli nulování čipu - je to pohotovější. Bohužel kvůli těmto výhodám Sony u svých A3x0 dost zprznila hledáček. Tady má ještě dluh.S/quote]

Jo jo, viděl jsem Olympus E330. Olympus pak tohle řešení opustil a raději "mlátí zrcátkem". Je to i levnější. Jinak nejlepší LV má IMHO D300. Ale to už jinde jsme, to je jiná vesnice.
elho_cid
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka