Pentax K20D a K200D? Prvni informace

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod irmo 22. 4. 2008 09:50

a nieje ???? :)

ted vazne: funkcie, ergonomia atd sa nedaju nijak ciselne vycislit vzdy ide o subjektive hodnotenie.
Demo snimky zavysia do sylnej mieri na schopnosti fotografa, objektive ..., takze tiez sa podla nich tazko orientuje.

Pri ciselnych hodnotach sa vzdy nieco zanedba podceni atd ....
priklad: uvadzaju tam graf sumu ale nijak neuvadzaju nakolko zachovava pritom detaili, takze najlepsie im vidu fotaky ktore maju zabudovane sylne odsumovace algoritmi, osobne by ma vzdy zaujimalo pri kazdom ISO sum/signal/rozlisovacka oni robia iba sum/sigmal.

Vacsina ludi vobec nevie posudit ktore cisla su pre nich ako dolezite ...

Proste musis s kazdeho rozko zobrat nieco a najst ten najvhodnejsi kompromis pre seba.

p.s. kde si nabral ze e-420 vychadza lepsie ako 40d v tich cislach ????? niekde vedie e-420 niekde 40d, ktore su nakolko poctatne pre teba to ja neviem ...
a nezabudaj nato ze 40d bola testovana z 18-55 3.5-5.6 co nieje zrovna objektiv pre tento fotak :( a pekne vydno na grafoch dole ze zuiko 14-42>>>18-55 ;-)

ach a podla vysledkov e-510 by som povedal ze to meraju z JPG vystupu, takze je to cele viac o SW ako o moznostiach fotaku ;-)
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cabannos 25. 6. 2008 21:18

Fotím, tedy jsem.
cabannos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 26. 6. 2008 18:55

Cokoli jineho by byla pro K20D urazka. Uz jen fakt, ze ji srovnavaji s ubohym siditkem typu Olympus E-3, me dost popudil.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 26. 6. 2008 19:29

:D
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 27. 6. 2008 06:53

tazke slova :lol: ,.... troska ma sklamal RAW, ktory nepodava lepsie vysledky ako 450D alebo Sony A700, ale to bude asi casom doladene v konvertore,....mozno boli len menej doostrene....
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 27. 6. 2008 07:15

nebude ... co by si cakal od 14M pixelu :roll:

k20d mi prijde jak keby nasledovala radu kompaktov ... cim vic Mpixelov tim lip a SW dotiahnime obrazky do stadia aby to slusne vyzeralo.
Ale ten SW bug "hotpixeli" to zase pentax nieco poriadne spackal nastastie na normalny fotkach pri klasickom pohlade by to nemalo bit vidiet.
Ale 3fps a ziadne moznost priblizit si to v LV ...

A ked si uz u toho ohovarania o e-3 tak mam pocit ze iba v Mpixelecho zaostava za k20d ;-). a btw e-3 ma celkovo 53 bodov k20d 52.5 :twisted:
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod miple 15. 3. 2009 16:35

Vidím že se tu hodně řeší Pentax. Chci pořídit první zrcadlovku. Vybral jsem si mimo jiné i Pentax, ato K20D + Sigma 17-70. Nebo raději výběhovou K10D se stejným objektivem? Pentax má ostřící motorek v těle?
miple
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gl1975 15. 3. 2009 18:21

Mám K10D a jsem s ní velmi spokojen, používám ji s objektivem Tamron 17-50/2.8. Pentax má samozřejmě motorek v těle, vždyť je taky kvalitou mnohem výše než např. Nikon D40. Pokud máš problémy s financemi, doporučuji koupit raději levnou K10D, která je ovšem stále velmi dobrá, a připlatit si za kvalitní objektiv. O té Sigmě nic nevím, Tamron mohu doporučit.
gl1975
Návštěvník

Předchozí stránka