D3/D300 nové fotografie

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod player 24. 11. 2007 16:10

Otass : mno ja o D300 zrovna uvazuju.Uvazoval sem o D200, ale ta na muj vkus hodne sumi.D300 valcuje v tomhle a nejen v tom smeru i sveho nejvetsiho "rivala", coz me osobne skodolibe tesi, ale jen kvuli tomu bych si ji urcite neporizoval.Pochopitelne pockam, az trochu spadne cena, za hubicku to rozhodne neni.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Otass 24. 11. 2007 17:29

Co se D300 týká, když jsem koukal na ty fotky, tak i 3200 se dalo ještě použít. U D200 bych odhadoval jako poslední použitelné 1000 ISO
Mě Nikon dostal D3 ale to už je jiná kategorie a hlavně cena
Fotím méně než bych chtěl a ještě méně než bych mohl...
Otass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 24. 11. 2007 17:32

D3 je spica a spica je take jeji cena a objektivu na ni:)
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 25. 11. 2007 00:14

ja som zas spokojen e-510 ... pred sumom som uprednostnil rozmeri, LV, IS kvalitu setakovou ......

Takze taktiez neuvazujem ani o e-3 ani o d300 momentalne a d3 premna uz vobec nieje varianta ... nejaku 600 objektiv na ff sa mi nechce vlacit ..
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Otass 25. 11. 2007 13:30

Jako vše, i tohle se dá brát z druhého konce...tedy že na širokoúhlé záběry stačí delší objektivy. Samozřejmě cena D3 je někde jinde, ale směrodatné je, že po mnoha spekulacích Nikon nakonec ukázal, že půjde i cestou fullframe. Pro mě je to dobrá zpráva, těším se až za nějaký čas bude dostupný fullframe i v poloprofi třídě. Těším se na specifickou hloubku ostrosti a nepřepočet ohniska. A ten čip je krása, protože co jsem viděl fotky, tak 3200 ISO je teprve začátek. Na můj vkus je D3 hodně velký stroj.
Fotím méně než bych chtěl a ještě méně než bych mohl...
Otass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 25. 11. 2007 16:01

k sirokacu asi len tolko:

http://photocamel.com/forum/blogs/paul- ... -14mm.html

neviem ci je natom oly az tak zle ;-)
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 19. 4. 2008 10:10

Vysiel test D3 na DPreview....
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cabannos 19. 4. 2008 11:23

Nedostatek - Neobsahuje zabudovane cisteni snimace, no to snad ne?! :shock: :D Ostatni nedostaky povazuji za smysluplne, ale tohle?
Fotím, tedy jsem.
cabannos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 19. 4. 2008 11:48

Podla mna je to zasadny nedostatok-cistenie snimaca je pre zrkadlo urcene do "spinavych" podmienok velka vyhoda (ak naozaj funguje), no zrejme si to Nikon odlozil pre D3x,.. este ma sklamal vystup jpeg, ktory je pre sport troska horsie pouzitelny, lebo treba doostrovat v PC, Canon ma (iba)u profi-fotakov jpeg podobny RAWu ....to ISO 3200 az 4500 je ale fantasticke....take nieco by sa mi hodilo do haly....
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Josef001 20. 4. 2008 15:32

player : Já myslím, že je velký omyl, že Nikon válcuje velkého "rivala". V JPEG to mají "pěkně" vyhlazené včetně detailů a v RAW už to je zašuměné hodně. Takže jak tady někdo psal, porovnávat JPEG je velmi ošidné a Nikon se dal na cestu vyhlazování šumu za cenu ztráty detailů. Níže je porovnání (spodní strana prvního odkazu) RAW A700 a D300 a následně porovnání Nikon a Canon v JPEG.

http://www.dpreview.com/reviews/sonydslra700/page18.asp

http://kenrockwell.com/tech/iso-compari ... /index.htm

Nikon D3, to je krásný stroj!
Josef001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jirka S 20. 4. 2008 17:31

Nevím, kdo z vás tady D3 nebo D300 má, a může se tedy o něčem fundovaně vyjadřovat. V opačném případě jde jen o teoretické tlachání.
Tedy k D300: ISO do 2000 včetně je použitelné bez odšumu na tisky minimálně A4 při zachování maximálního detailu, rychlost a přesnost AF je špičková. IMHO tedy vynikající stroj na sport.
Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Josef001 20. 4. 2008 17:45

To neznamená, že když někdo D3 nebo D300 má, že se vyjadřuje fundovaně, ale nic ve zlém...
Josef001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FotoABC 21. 4. 2008 10:17

Josef001: Kena Rockwella prosím pěkně totálně nebrat vážně, za těch pár let jsem od něj četl takovou hromadu nesmyslů a špatně udělaných testů, že bych se vůbec nezabýval tím, co tvrdí.

Ovšem dole na téhle stránce:
http://www.dpreview.com/reviews/sonydslra700/page18.asp
bych viděl závažný průser Sony A700:
- nelze vypnout odšum ani v RAWu!!!!!!
Šum je jak známo BODOVÝ, no a když se podíváš na ty barevné fleky v té šedivé v RAWu A700, tak ani teoreticky neexistuje jiný důvod jejich vzniku, než ROZPATLÁNÍ barevného šumu. Na ukázkách je jasně vidět, že u Nikona D300 to vypnout jde. No a Nikon D300 má 4 stupně Noide Reduction i do JPEGu:
None, Low, Norm a High, takže si můžeš nastavit, co chceš, nemusíš nutně tam mít Norm jako je na ukázce, kterou kritizuješ za ztrátu detailů, ale můžeš dát Low nebo None a máš detailů sakra víc, než s A700.
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 21. 4. 2008 14:06

Ano, presne tak, RAW v A700 je uz odsumeny...aj pre to idem do inej znacky /teda okrem ceny teleobjektivov Sony-neviem ktory dovod je zavaznejsi/....inak je ale A700 super fotoaparat, hlavne pre nie profesionalne pouzitie /napr. vysoke ISO pri sporte/...pomer cena/vykon ma dobry, hlavne zo sklom CZ16-80....aj v porovnani s D300
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Josef001 21. 4. 2008 20:28

Sony A700 nekomentuji, mě šlo jenom o porovnání RAW z D300. Dělal jsem si vlastní srovnání na jiných stránkách s D200, D300, D3 a ztráta detailů oproti D200 a D2X tam byla, respektive v JPEG to působí jako rozpité podrobnosti vodou. Ale jinak Nikonu fandím a dost se mi líbí D2X. Stručně řečeno v JPEG i RAW dochází zbytečně ke ztrátě detailů, foták by na to rozhodně měl, jenže to už by zase moc konkuroval D3.
Josef001
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka