D3/D300 nové fotografie

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod cabannos 15. 11. 2007 21:17

Podívejte se na http://www.e-fotografija.si/templates/?a=1220&z=94 Zde je ukázka rychlosti autofokusu aparátu D3, úžasné, ale ještě víc dechberoucí jsou snímky z finálního kousku D300 na str. http://www.e-fotografija.si/templates/?a=1220&z=94&page=2
Nikon se překonal, Nikon překonal snad všechny :wink:
Fotím, tedy jsem.
cabannos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 16. 11. 2007 00:58

Zitra si je jdu ohmatat, tak su zvedav, esi se do d300 zamiluju natolik, ze svou milovanou d50 povesim na hrebik:)
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 22. 11. 2007 12:49

cabannos píše: Nikon se překonal, Nikon překonal snad všechny :wink:-/quote]

no nevim len tak zo zaujmu som si pozrel sample fotky na imaging-resource a nastalo nieco co som necakal .... porovnaval som D300 proti "zlemu olympusu" E-3 aj pri ISO-400 mal e-3 viac detailov a ostresie napisi ako D300 okrem cerven farby (na tej latke cervenej) tam viedol d300 ale celkovo boli tieto fotky velmi vyrovnane.

No nic pozriem to lepsie ked pridem domov .... ted nieje cas to studovat pixel po pixeli a vsetky moznosti ale prvy dojem je sklamanie. (d300 sylne NR .... tot vse ...) canon D40 zatim na 1 pohlad umna vedie :(.

Naozaj je to len prvy zbezny pohlad tak s toho nerobte nejake usudky ....
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ku-fotak-chtik 22. 11. 2007 15:02

To Irmo: co dodat prekvapeni ..... napis co podrobnejsi pohled
Nikon D40,setak Nikkor 18-55 a Nikkor 55-200 VR, Sigma 10-20 HSM ,polar.filtry.HOYA PRO 1D 52 mm a 77mm, Prechodove filtry HiTech + cokin drzak.
Stativ Manfrotto 190XPROB + MANFROTTO 486RC2.
http://www.trekearth.com/members/ku-fotak-chtik/
ku-fotak-chtik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 22. 11. 2007 17:04

Nejsem priznivcem porovnavani fotek v jpegu(u DSLR) uz jen proto, ze kazdy vyrobce ma nastavene jine parametry, jak co se doostreni tyce, tak redukce sumu a barevnosti, presto tam na iso200 nevidim zasadni rozdil(nikon muze pusobit ostreji diky vyssimu kontrastu snimku):
Obrázek
Obrázek
Zato iso 3200 uz o ledascems vypovida, takze pochybuju, ze v surovem formatu budou fotky z nikona na nizsi citlivosti mene ostre nez z olympusu:
Obrázek
Obrázek
A jeste pro zajimavost 40D[img]
Obrázek
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 22. 11. 2007 19:29

ISO 3200 1:1
40d
Obrázek
d300
Obrázek
e-3 po redukci sumu ...
Obrázek

do ISO400 rozdieli su minimalne nad iso400 oly zacina zaostavat v sume a 300d a d40 su prakticky zarovno so sumom podlamna ...
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Vassilij 22. 11. 2007 19:51

irmo: nepleť si prosím 40D s D40 dost mě to zmátlo.... :D
Vassilij
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 22. 11. 2007 19:51

opravil som skorej ako si napisal ;-)
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 22. 11. 2007 22:04

irmo : nedoporucuju porovnavat sum na "malbach", ale na realnych fotkach s nejakou jemnejsi texturou(nap. cihly, viz. ukazky vyse).Jinak jsou porovnani dost nevypovidajici.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 23. 11. 2007 00:32

je to etiketa na flasi ;-).
aa jj ja som porovnaval cele obrazky na www (vid visie) kde mas aj textil a ine blbosti....

a fotky z vonku zas maju ine nevyhody ... ako nerovnomerne osvetle ine vonkajsie podmienky, rozne tiene podla casu fotenia atd ..... a pri pohlade na tie co uvadzas by som povedal, ze to bol aj pripad tu tie s nikonu mi prijdu robene pri poctatne sylnejsom svetle => kratsi cas => menej sumu ....

ale to je uplne jedno :mrgreen: d300 sumi menej ako e-3 otom niet pochyb
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 23. 11. 2007 01:53

Stejnak by to chtelo porovnani rawu.Ze vsech fotaku.Nevim proc treba DPreview porovnava uz jen jpegy.Driv porovnavalo i RAW a tam bylo teprva videt, jak je na tom ktery aparat se sumem.
Osobne si nemyslim totiz, ze kdo si kupuje telo za takovou sumu hodla cvakat do otresneho jpegu.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Otass 23. 11. 2007 15:18

player: já si zas osobně myslím, že kdo kupuje tělo za takovou sumu, tak ví jestli chce nikon nebo olympus a většinou ví co od toho má očekávat. Ve skutečnosti je pak volba jasná.
Fotím méně než bych chtěl a ještě méně než bych mohl...
Otass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 23. 11. 2007 21:33

Otass píše:player: já si zas osobně myslím, že kdo kupuje tělo za takovou sumu, tak ví jestli chce nikon nebo olympus a většinou ví co od toho má očekávat. Ve skutečnosti je pak volba jasná. /quote]

takze ty recenze jsou vlasne k nicemu a to nemluvim o recenzich na Mark III ci nikon D3, k cemu take recenze, kdyz kazdej preci predem vi, do ceho jde, ze ano.
To te nenapada, ze me treba zajima nejen porovnani sumu vuci konkurenci, ale i vuci predchozim modelum teze znacky?Aha;)
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 24. 11. 2007 00:19

a jak mam vediet co od toho ocakavat ked neni recenzia? Ci ako mam sa rozhodovat podla znacky, iba canon dobrej olympus zlej ? ....
Volba je jasna podlamna jenom pre blbecky, ktery maju vysnivanu 1 znacku, v skutocnosti kazdej fotak ma vela + aj - aj znacka a je len velmi tazke vsetky tie veci spravne zhodnotit.
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Otass 24. 11. 2007 11:35

Pánové/dámy "player" a "irmo" prosím uklidněte se. Nikdo nepsal, že recenze jsou k ničemu. Pokud vím, chtěli jste porovnání RAWu. Osobně si vystačím s JPG a recenzí. Zajímalo by mě, který z těch kousků E-3 nebo D300 si tedy nakonec koupíte zrovna vy dva. Můžete pak na net dát RAWy k porovnání. :)
Mě třeba těší, že je D300 zas trochu napřed oproti D200...tak si řeknu "jen tak dál" ale o tom, že bych si ho koupil jsem ani neuvažoval.
Fotím méně než bych chtěl a ještě méně než bych mohl...
Otass
Návštěvník

Další stránka