Pentax K10D vs. Pentax K100D Super (byl: Pentax X Canon)

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod eXMarty 22. 10. 2007 16:34

Zdravím - co sem tu tak pročítal diskuze tak se tu pohybuje dost znalejch lidiček ;)
Tak bych chtěl rojet debatu s tím cobyste doporučili.
Jelikož už dlouho mám Canon jako kompakt a spokojenost.
Takže sem koukal poočku i po zrcadlovce - ale přecejnom jsou věci co mě u jinejch značek lákaj. Třeba u Olympů živej náhled a stabilizátor Ale nevím proč ale nějak mám k těm olympům nějakej odpor. Tak sem koukal že se celkem dobře píše o Pentaxu - a ten má aspoň stabilizátor ;).
Takže otázka zní Canon X Pentax (cenově myšleno něco na úrovni 400D - jenom tak pro upřesnění)
No a pak zde vyvstává druhá otázka - objektivy. Nechci do toho cpát strašný peníze, ale zase když už člověk půjde do zrcadlovky, tak ať to nekazí.
Naposledy upravil eXMarty dne 30. 10. 2007 14:46, celkově upraveno 1
eXMarty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Řepík 22. 10. 2007 20:01

tak já ti poradím jednu věc - pročítej ty diskuze dál a najdeš odpovědi na všechny tvé otázky... :wink: :)
this is gonna be LEGEN ... wait for it...DARY!
Řepík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 22. 10. 2007 20:46

Pročítáním diskuzí se daleko nedostaneš.
Zajdi si je vyzkoušet do obchodu, nebo požádej kamaráda, aby ti nějakou zrcadlovku na odpoledne půjčil.
Obě značky jsou supr, z vlastní zkušenosti doporučuju.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod eXMarty 30. 10. 2007 14:45

tak sem teď mírně zmaten pročítal sem si info o PENTAXu K100D Super a přijde mi že je dost informací nepřesnejch nebo se v nich dost dobře neorientuju. Tak jestli by se tu našel někdo kdo by byl schopanej dát dohromady rozdíly mezi Pentax K10D a Pentax K100D Super byl bych vděčnej
eXMarty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod irmo 30. 10. 2007 14:49

skus priblizit v com sa neorientujes alebo co sa ti zda byt nepresne .....
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod eXMarty 30. 10. 2007 19:22

No já sem se v tom nějak celkově ztratil .... ;)
K10 K100 K100 Super K110
eXMarty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mihhi 30. 10. 2007 19:38

K100 a K110 už se nedělají, pokud jsou tak doprodeje.
Největší rozdíly mezi K10 a K100 Super jsou utěsněné tělo, větší počet MPX a některé pokročilejší možnosti ve funkčním vybavení a nastavení u K10.
mihhi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 30. 10. 2007 21:18

Proč jsem koupil K10 a ne K100?
Vyšší rychlost, přímý přístup k nastavením, nové expoziční režimy, dva rollery, větší hledáček, více příslušenství, bezdrátové odpalování blesků, bytelnější a utěsněná konstrukce, výkonnější stabilizátor, senzor orientace, podsvícený displej, lepší histogram (RGB).

Asi by se ještě něco našlo.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod schod 30. 10. 2007 21:52

Myslim ze to elho_cid vystihnul. Jen zalezi na tom jake vyhody clovek nepotrebuje a za co si je ochoten priplatit.
Jsem pysnym majtelem pentaxu k100d super, je to sice ma prvni zrdcadlovka, jsem z ni nadseny ale..

Vim ze mi par vyvhytavek chybi, jako primy pristup k nekterym funkcim.. Moc bych na k100d ocenil moznost rychle menit iso, ci vyvazeni bile. Vetsi hledacek by taky nebyl na skodu a bytelnejsi telo s vice prislusenstvimi se vzdy hodi.
Dva rolery jsou podle me o zvyku.

Ostatni funkce jako nove expozicni rezimy, bezdratove odpalovani blesku, podsviceni ci vice MPX, mi prakticky nechybi.

Takze zalezi na Vas eXMarty, zda zi doprejete luxus, ci se smirite s levnejsim modelem.
Preji pekne zacatky s DSLR
schod
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod elho_cid 30. 10. 2007 22:22

Ten druhy roller se da prave nastavit na to ISO...

Obecne (v dlouhodobe perspektive) je lepsi dat vic penez za objektivy nez za telo. S K100 a objektivem 16-45 udelas lepsi fotky nez s K10 a setakem 18-55.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod schod 30. 10. 2007 22:35

V tom mate zajiste pravdu. Zalezi na tim kolik clovek hodla investovat.. Protoze foceni s K10 + 16-45 bude asi pohodlnejsi nez foceni s K100D + 16-45. :wink:
schod
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod elho_cid 30. 10. 2007 23:14

je to tak. ja uz jsem do objektivu nasypal o dost vic nez do tela, a teprve s tim se ta investice do tela nejak vyuzije. Protoze kdybych mel fotit jen se setakem, tak K10 rozhodne nekoupim.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod schod 31. 10. 2007 08:52

Jeste je jeden podstatny rodil mezi K10 a K100D, a to je v napajeni. Pro nekoho je nabijeni pomoci AA problem, pro jineho vyhodou. Osobne se mi napajeni pomoci AA nelibilo, na alkalicke baterky jsem vyfotil max 300fotek bez blesku, ale po tom co jsem si poridil AA Sanyo Enelop a vyfotil na ne 900 fotek (z toho cca 300 s bleskem) beru AA jako vyhodu ;)

Taky jsem si vzpomel, ze bych u K100D ocenil vetsi rychlost zpracovani fotek, uz se mi stalo ze fotim, fotim a najednou musim cekat az se fotaku podari fotky ulozit na kartu, nez me pusti dale fotit. Ale to bude v teto cenove kategorii asi normalni, nevim jak na tom je treba konkurencni Canon 350D.
schod
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod elho_cid 31. 10. 2007 10:08

Nezkousel jsem, ale asi lip. K100 ma procesor ze stareho ist D, tedy vlastne z roku 2003, jen na trochu vyssi frekvenci.
PRIME procesor noveho K10 je uplne jina liga.
elho_cid
Návštěvník

Další stránka