Dostal jsem odpověď co je příčinou závady Nikonu D50,kterou jsem na těchto stránkách popisoval.Dle vyjádření servisu Nikon by tento problém vyřešila výměna CCD snímače.
Cena výměny snímače CCD 6.500Kč bez Dph,to je tedy pálka.Samozřejmě fotoaparát do servisu posílat nebudu.
Jsem kvalitou Nikonu zklamán,takováto porucha u přístroje tehdy v ceně 15.tis Kč po 5 letech provozu,svědčí no něčem špatném v kvalitě.Napsal jsem o tomto problému na web stránky Technické podpory Nikon, stím že vstřícní pracovníci této podpory poslali tento můj případ výrobci do Japonska.Vím,že podle rekalmačního řádu si můžu jít stěžovat tak na lampárnu.Jde mně ale o něco jiného.Jde o to,že pokud takový výrobek v této ceně vydrží 5 let,proč si ho tedy za takovou cenu kupovat??Nebo pokud Nikon o tomto problému ví,tak nesníží na minimum cenu této opravy v servisu??Tobych pak bral jako seriozní vůči zákazníkům.Pak nemohu věřit přece tomu co píše Nikon o svých výrobcích,jejich spolehlivosti a jejich parametrech.To si na 5 let koupím fotoaparát s cenou tomu odpovídající a hlavně budu s tím počítat i když kvalit a fotografií bude jiná.Pokud toto stanovisko od výrobce Nikonu z Japonska obdržím,zveřejním ho v pokračování tohoto příspěvku,nebo pod jiným názvem "čerstvějším".Přeji všem dobré světlo a kvalitní fotopřístroje,které nezklamou.V současné době rozmýšlím co koupit do budoucna,jsem zrcadlovkář,mám objektivy Nikon,,,,ale,,,,