nikon D40

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod goodoldalex 28. 5. 2007 00:47

:)
The worst creator will always be better than the best critic.
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Miloš 66 28. 5. 2007 17:57

hlavně,že se dohodnete
Miloš 66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Otass 28. 5. 2007 20:00

Pánové, nehádejte se. Netušil jsem, že vyřčením svého "přání" rozpoutám ostrou výměnu názorů. Ještě jednou dodávám, že jsem doporučil Nikon a to nejen z toho důvodu, že se na něj tazatel přímo informoval. Práce s Nikonem je pro mě nejideálnější, proto bych neměnil, jen jsem poznamenal, že kdybych nebyl zvyklý, neměl objektivy stál "na startu" vzal bych ten Pentax objektiv a k němu nějaké tělo - ale vzhledem k tomu, že nemám zájem o tužkové baterky, další na řadě byl K10D... Je mi fuk 10Mpx, stačilo by 6, na šum kašlu, protože to stejně nikdy nešumí tolik co kinofilmy třeba jen na ISO 400... Sériové snímaní jsem snad nikdy nepoužil a jediný přínos vidím ve stabilizaci. O tom objektivu taky moc nevím a ani nemusím, protože nezkoumám výřezy 1:1 a na každý tisk to bude kvalitní až až. Rozhodující je pro mě rozsah a světelnost (resp. potenciální malá hloubka ostrosti, které s vyššími clonami nedocílím). Vždycky budu doporučovat Nikon, protože to je jediná značka, se kterou mám uřivatelské zkušenosti, už z toho důvodu by byla blbost doporučovat něco jiného. Nemá cenu se hádat o to, který stroj je teďka v módě, když se svým Nikonem F65 jsem velmi spokojen i napříč trendům. Má ani né třetinu funkcí co nové digitální zrcadlovky a přesto mi na něm nic nechybí. A záleží jen na tom, co do něj dám za film a jaký objektiv použiju, no není to krása?? :)
Fotím méně než bych chtěl a ještě méně než bych mohl...
Otass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beat 28. 5. 2007 20:13

Otass píše:.... na šum kašlu, protože to stejně nikdy nešumí tolik co kinofilmy třeba jen na ISO 400... Sériové snímaní jsem snad nikdy nepoužil .... protože nezkoumám výřezy 1:1 a na každý tisk to bude kvalitní až až. Rozhodující je pro mě rozsah a světelnost (resp. potenciální malá hloubka ostrosti, které s vyššími clonami nedocílím).... má ani né třetinu funkcí co nové digitální zrcadlovky a přesto mi na něm nic nechybí.r/quote]

Žádám o zarámování a vystavení toho příspěvku na nějaké dobře viditelné místo.
Nic není dokonalé.
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 28. 5. 2007 22:22

beat píše:
Otass píše:.... na šum kašlu, protože to stejně nikdy nešumí tolik co kinofilmy třeba jen na ISO 400... Sériové snímaní jsem snad nikdy nepoužil .... protože nezkoumám výřezy 1:1 a na každý tisk to bude kvalitní až až. Rozhodující je pro mě rozsah a světelnost (resp. potenciální malá hloubka ostrosti, které s vyššími clonami nedocílím).... má ani né třetinu funkcí co nové digitální zrcadlovky a přesto mi na něm nic nechybí.r/quote]

Žádám o zarámování a vystavení toho příspěvku na nějaké dobře viditelné místo.i/quote]

Já bych se pod to taky hned podepsal. Než mi přišla do ruky K10D už jsem dvakrát málem koupil Nikon. Fakt tu značku uznávám. Ostatně můj názor jsem tu už několikrát najevo dal, neexistuje špatná digitální zrcadlovka.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Templ1 12. 6. 2007 17:19

už jsem do toho spadl....cca 80 k za objektivy... :wink:
Templ1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pafffi 16. 6. 2007 23:09

tak jsem si dneska přivezla D40:-)...akorát nevím,jakou kartu? myslíte, že je jedno jaká z kompatibilních značek karty? nebo je nějaká,které byste se vyhli?..díky za radu
Život se neměří počtem výdechů a nádechů, ale počtem okamžiků, které nám vyrazily dech...

Jsem si jistej, že jsem se tehdy rozhodl správně, ale taky neuplyne den, abych nelitoval, že jsem se tenkrát nerozhodl jinak..
Pafffi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TA 16. 6. 2007 23:57

vyhol by som sa kapacitám pod 2 GB 8)

[url=http://www.dpreview.com/reviews/nikond40/page13.asp]rýchlosti
[/url]
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 17. 6. 2007 07:33

Pafffi: Sandisk Ultra II nebo Extreme III podle toho, kolik peněz hodláš obětovat.

(Sandisk Ultra II, 60x, se v praxi obvykle ukazuje být rychlejší, než různé nonamy 133x a 150x).
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Pafffi 17. 6. 2007 08:44

četla jsem nějaké srovnání,myslím že ta Ultra II mi bude zatím bohatě stačit :) díky
Život se neměří počtem výdechů a nádechů, ale počtem okamžiků, které nám vyrazily dech...

Jsem si jistej, že jsem se tehdy rozhodl správně, ale taky neuplyne den, abych nelitoval, že jsem se tenkrát nerozhodl jinak..
Pafffi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod goodoldalex 17. 6. 2007 10:55

Pety píše:(Sandisk Ultra II, 60x, se v praxi obvykle ukazuje být rychlejší, než různé nonamy 133x a 150x).1/quote]
V mojej praxi nie, aspon nie ked pod nonamy zahrnas aj take znacky ako A-Data a pod. Relativne rychlosti celkom sedia, tzn. 133x byva 2x tak rychla nez 60x.
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 17. 6. 2007 11:20

Mám srovnání jen při použití s DSLR Minoltami/Alphou. Možná se jinde chovají nonamy lépe?

http://www.dyxum.com/reviews/cfcard/index.asp
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod goodoldalex 17. 6. 2007 11:44

Neviem ci to plati stale, ale Minolty mavali vlastny ATA radic takze v podstate mohli zapisovat do karty v ATA mode bez pouzitia integrovaneho (v karte) CF radica. Ja som kedysi porovnaval 150x a 133x karty v citacke, Olympuse E-1 a nejakom Nikone. Sandisky v Nikone D200 neboli ziadne zazraky.
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod KUR_PITKA 26. 6. 2007 20:58

jaký optický zoom má NIKON D40 se standartně dodávaným objektivem (NIKON D40 - 6,1 MP + 18-55 II AF-S DX ED - BLACK)? Nikde jsem to nenašel. Jinak, vadí moc, že D40 nemá stabilizátor obrazu a digi. zoom? jak je to v praxi? zatím mám kompakt, ale uvažuji právě o Nikonu D40 ve standartním setu. byl by to můj první polo-profi (pokud se to tak dá nazvat) fo´ták a doufám, že se s ním naučím fotit, tak jak bych chtěl. děkuji za odpovědi

ps: ještě jsem se dozvěděl, že tělo nikonu d40 nemá nějaký motorek na zaostřování či co? Mohl by mi někdo říct, jestli je to v praxi (myslim s tim ostřením) velký problém nebo vada? ono, co bych za pořízené peníze taky chtěl, že jo... 8)
386SX 16 Mhz,2 MB Ram,80MB HDD,Trident 512 Kb, 14" VGA Mono..., Sound Blaster PRO, To všechno ve SLim kejsu se 100W zdrojem...
KUR_PITKA
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Frtka 26. 6. 2007 21:03

KUR_PITKA píše:jaký optický zoom má NIKON D40 se standartně dodávaným objektivem (NIKON D40 - 6,1 MP + 18-55 II AF-S DX ED - BLACK)? Nikde jsem to nenašel. Jinak, vadí moc, že D40 nemá stabilizátor obrazu a digi. zoom? jak je to v praxi? zatím mám kompakt, ale uvažuji právě o Nikonu D40 ve standartním setu. byl by to můj první polo-profi (pokud se to tak dá nazvat) fo´ták a doufám, že se s ním naučím fotit, tak jak bych chtěl. děkuji za odpovědi /quote]

55:18=3,05, takze zhruba 3x zoom.
Digi zoom si pak muzes udelat na pocitaci pomoci vyrezu.
Stabilizator je potreba spise na delsich ohniscich. V pripade Nikonu s pak da zvolit objektiv se stabilizaci.
Frtka
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka