goodoldalex píše:Inak tu je jeden taky problem ... Vela ludi nema prilis skusenosti s roznymi fotakmi ci znackami a nema ako porovnavat..

aj, po druhy uz snad ne..?

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
goodoldalex píše:Inak tu je jeden taky problem ... Vela ludi nema prilis skusenosti s roznymi fotakmi ci znackami a nema ako porovnavat..
Matess727 píše:Dabit: Ve dne se to dá,...nesmí Ti ale čas přesáhnout ohnisk.vzdálenost.U D40 můžeš zvýšit ISO,...(tím se tí zkrátí čas)- tak na 400 a bude to stále ještě bez šumu.Prostě otevři clonu co to jde a moc nevysouvej zoom, ISO dej na 400-800 a zkus udělat pár snímků v interiéru a uvidíš.Jinak na focení v interiéru doporučuji Nikkor 50mm 1.8 D ...prodává se tak za 3400,- ...ale je naprosto výbornej,..a hlavně světlej, takže můžeš fotit v interiérech a nemusíš dávat dlouhé-neudržitelné časy.Akorát že ta 50mm 1.8 nemá v těle ostřící motorek, takže musíš ostřit manuálně,...ale má tak skvělou kresbu, že to mi nijak moc nevadíP/quote]
Matess727 píše:To bramborkax: Ale jsi nepochopil původní otázku,...on se ptá, jestli se dá fotit 55-200mm sklem v interiéru....jen jsem chtěl poradit, že v tomto ohnisku může fotit 50-tkou 1.8 a se světlem je na tom daleko lépe.O focení v interiéru přeci víme své ne?c/quote]
No jde o to, co budeš fotit a jak velkej a světlej byt máš na mysli, případně čím budeš svítit a jestli bude foťák na stativu (-:Dabit píše:S objektivem 55-200 se asi nedá moc fotit v bytě, co? Jinak D 40 je výborná ... /quote]
bramborkax píše:Matess727 píše:Dabit: Ve dne se to dá,...nesmí Ti ale čas přesáhnout ohnisk.vzdálenost.U D40 můžeš zvýšit ISO,...(tím se tí zkrátí čas)- tak na 400 a bude to stále ještě bez šumu.Prostě otevři clonu co to jde a moc nevysouvej zoom, ISO dej na 400-800 a zkus udělat pár snímků v interiéru a uvidíš.Jinak na focení v interiéru doporučuji Nikkor 50mm 1.8 D ...prodává se tak za 3400,- ...ale je naprosto výbornej,..a hlavně světlej, takže můžeš fotit v interiérech a nemusíš dávat dlouhé-neudržitelné časy.Akorát že ta 50mm 1.8 nemá v těle ostřící motorek, takže musíš ostřit manuálně,...ale má tak skvělou kresbu, že to mi nijak moc nevadíP/quote]
Tak jestli se můžu přidat do diskuze, souhlasím, že 50/1,8 je skvělý objektiv (dobrá kresba, minimální cena), ale docela bych se hádal, jestli je na focení v bytě. Přepočtené ohnisko 75 mm mi moc super nepřipadá, (kromě portrétů - ty se dají dělat perfektní). Je ale dobrý si udělat pár testovacích fotek s různými clonami a člověk zjistí, že těch 1,8 moc použitelných není - ostré je to až tak od 2,8.
- player
- Návštěvník
Matess727 píše:Já plnou díru používám hlavně na nějaké ty portrétky a vecičky, které chci odříznout od pozadí a ještě pracovat s hloubkou ostrosti té věci, kterou fotím...To Player: jak se sem cpou obrázky přímo z PC?d/quote]
irmo píše:player ale je rozdiel 12Mpixelov a zvacsenie 1:1 a 6Mpixelov DSLR zvacsenie 1:1.
Ak by mi taku ostrost produkovala F30 6Mpixel kompakt na plnu dieru tak uz ju nema.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků