Canon EOS 350

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod beat 12. 4. 2007 16:31

elho_cid: Víš, mě je to úplně jedno..mrkvička profitechniky nebo zaslepenost fanouška nějaké značky. Mě jde o princip a objektivitu. Bohužel, lidé kteří Canon nemají na něj plivou zcela bez jasných argumentů. Tak to bohužel je. Canon dělá špatné, ale i vynikající objektivy. A když někdo napíše, že Canon nemá žádný dobrý FF objektiv, tak se prostě musím ozvat, protože to je absolutní zaslepenost.

elho_cid píše:Je to legracni, kam se forum o amaterskych Canonech dostava. :-)

Přesně tak...amatéři s konkurencí tady machrujou s rozlišením a profíkům je to jedno a fotí krásné fotky.
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Yorkin 12. 4. 2007 16:55

S beatem a elho_cidem naprosto souhlasím, myslím, že FF rozhodně není mrtvý koncept. 5D za 75kKč nebo v setu se slušným 24-105/4L za 90kKč je IMHO už docela dost zajímavá nabídka, blížící se "magické" hranici 50kKč. A je na každém, jestli se mu vyplatí ty peníze dát do věci čistě pro potěšení... Přednosti FF (šum, DOF...) nejsou pro leckoho úplně zanedbatelné - viz např. "Velmi pozitivní 5D vlákno" na digineffu.
Lidi pojďme dělat super fotky, ať už na analog kompaktu za 500Kč nebo EOS-1Ds Mk.II :-).
Volvo XC70 2.5T + Volvo V70 2.5TDi + Saab 99 GL + Simca 1301
Yorkin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod meme sk 12. 4. 2007 16:59

Tak sme sa zase raz pobavili na zanietenej argumentacii vlasstnika Nikona nad objektivmi Canon :mrgreen:

Ano, Canon 17-40L je po stranke ostrosti priemernym objektivom a za tu cenu sa daju zohnat takmer 2 ostrejsie objektivy. Musis vsak potom ratat s moznostou slabsej kompatibility s telom, s omnoho mensou odolnostou a mechanickou kvalitou. Zabudol si este na pomalsie a hlucnejsie ostrenie tamrona, kedze nema ultrazvukovy motor.

Su to tak radikalne odlisne zamerane objektivy, ze porovnavat sa proste nedaju!

Co sa tyka FullFramu, teraz este nie je moc velky medzi sumom APS-C senzorov a FF senzorov. Dnes maju vsak APS-C fotakyrozlisko 10Mpx, buduci rok 12 a o 3 roky 16-20 (alebo aj viac). Potom bude kvalita APS-C senzorov na urovni dnesnych ultrozoomov - pouzitelne ISO100 a od ISO400 impresionisticka malba.
Naposledy upravil meme sk dne 12. 4. 2007 17:06, celkově upraveno 1
Fiat Doblo 1.9 JTD 105k
meme sk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod meme sk 12. 4. 2007 17:02

gajdost: S kupou 350D neurobis ziadnu chybu. Fotak je to vyborny, setovy objektiv sa da prezit. Ak to vsak ma byt jediny objektiv, nebude ti vyhovovat jeho rozsah (iba 3x zoom).

Vyborny setovy objektiv ma Nikon 18-70. Bohuzial sa predaval iba s modelom D70. Ak by si nasiel niekde v bazare pouzivany Nikon D70/D50 s tymto objektivom, bola by to super kombinacia.
Fiat Doblo 1.9 JTD 105k
meme sk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 12. 4. 2007 17:47

meme sk: A o dva roky později bude mít FF 48 MPx a bude možná "jenom" za padesát tisíc korun i s objektivem (Yorkin), ale bude taky nepoužitelný... :mrgreen: :mrgreen:
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod beat 12. 4. 2007 17:59

btw. speciálně pro player: Skvělý FF objektiv od Canonu je 85/1.2L
opravdu krásný kousek se skvělou kvalitou, dokonalou světelností a nádherným bokehem..
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 12. 4. 2007 19:42

Yorkin píše:S beatem a elho_cidem naprosto souhlasím, myslím, že FF rozhodně není mrtvý koncept.n/quote]

Zjevně se mnou nesouhlasíš, protože pro mě osobně mrtvý je. Canon s FF uspěl díky tomu, že v době nástupu digitální techniky měl dobrou pozici u profesionálních fotografů a hlavně agentur. (A celkem dobře si ji drží.)
Nikon měl jen o málo horší pozici a přesto se FF s Nikon F-bajonetem na trhu neujal.
Pentaxu stačilo vyrobit prototyp a dokázat si, že to taky dovedou, ale na trhu to neprotlačí.
U Contaxu se rozhodli dát FF DSLR na trh a svět neviděl takový propadák. Contax se tím totálně odepsal.
Minolta/Sony se zatím naštěstí drží svého kopyta.

Ceny křemíku klesat nebudou a je málo pravděpodobné, že by někdo přišel s revoluční technologiíí, která by proces výroby (a provozu) FF snímačů zefektivnila. Daleko spíš FF umře na nemožnost stabilizace v těle, potíže s implementací nějaké čistící technologie, nebo prostě z rozmaru trhu, podobného jako byl ten, který mu umožnil vznik.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gajdost 12. 4. 2007 20:16

Trolinku vstoupim do diskuze panum ..

Trosku slovenciny :
Sakra, taky pekny thread ... A teraz neviem ani co som si chcel kupit ...
Vylieza mi z toho uz asi dalekohlad ... Skuste este pls poradit ...

S6500fd, Canon 350D, Pentax K100, nebo nejake mensi kompakty Canon A710,IS3, nebo co navrhujete ...

Samozrejme odpoved na otazku co budu fotit neznam ...
Nejvic asi dovolena a vylety ... Rodinne fotky ... + nemam rad sum ...
- nejsem profesional ale zacatecnik ..
D90 + 18-105
gajdost
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Řepík 12. 4. 2007 20:17

zajímavé čtení, opravdu... by mě zajímalo, kde všichni berete ty zaručené informace, že něco v budoucnu bude/nebude, půjde/nepůjde atd. ... :|
čím dál tím více je to tady jen o hádání se, zda je lepší/co umí líp Canon x Nikon x Pentax... :(

původní dotaz byl na Canon EOS 35OD a vzniklo z toho tohle...
this is gonna be LEGEN ... wait for it...DARY!
Řepík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beat 12. 4. 2007 20:29

[quote="Řepík"tpůvodní dotaz byl na Canon EOS 35OD a vzniklo z toho tohle..../quote]

Protože když se někde napíše Canon, tak se sem sesypou Nikoňáci, Pentaxáci a Minolťáci a začnpu plivat na Canon že vůbec nic neumí a tazatele vždy směrují směrem ku své oblíbené značce....

gadost: Pokud nemáš rád šum a nevadí ti větší foťák, tak rozhodně 350D nebo K100. Získáš málo šumu, možnost hrát si hloubku ostrosti(dobré i na rodinné portréty) a rozhodně je to mnohem kreativnější technika nežli "kompakt"..
Vezmi si oba do ruky a promysli si, jaké příslušenství bys chtěl časem dokupovat a jak jsou na tom s příslušenstvím Canon a Pentax...podle toho se rozhoduj. Hlavně podle ovládání a podle toho jak ti foťák sedne. Zrcadlovka tě nesmí omezovat ovládáním....
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Řepík 12. 4. 2007 20:37

beat píše: Protože když se někde napíše Canon, tak se sem sesypou Nikoňáci, Pentaxáci a Minolťáci a začnpu plivat na Canon že vůbec nic neumí a tazatele vždy směrují směrem ku své oblíbené značce....o/quote]

...no právě :? A už to začíná být dost trapné...
this is gonna be LEGEN ... wait for it...DARY!
Řepík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 12. 4. 2007 21:51

Pánové, promiňte, ale jak malí kluci... Zapomněli jste na Olympusáky, Panasoňáky, Soňáky... :-)

Jako by to bylo jiné v debatách, kde se nejdřív jmenuje jakákoli jiná značka.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod milday 12. 4. 2007 22:03

Tedy co se mne týče, tak jsem docela rád, že se u nás Canon prodává víc než Nikon. Nemusím mít vždy něco extra, ale v případě DF jsem rád, že nemám na krku to, co většina. Takže je mi celkem vhod, že Canon je v lecčem lepší než Nikon a že má např. i lepší marketing.
Nikon D70s + Coolpix 5400
milday
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TA 12. 4. 2007 22:13

[quote="Řepík"tzajímavé čtení, opravdu... by mě zajímalo, kde všichni berete ty zaručené informace, že něco v budoucnu bude/nebude, půjde/nepůjde atd. ... :|>/quote]
predpokladať sa dá čokoľvek 8)

milday : ach jaj, to by už len bolo, keby sme mali všetci rovnaké foťáky - na čom by sa tu hádalo?... :P
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 12. 4. 2007 22:14

milday: Já jsem zase rád, že Minolta se už neprodává vůbec a že mám něco, co má málokdo... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pety
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka