Canon EOS 350

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod moti 9. 4. 2007 10:15

Ahoj,

predevsim si rozmysli od koho si nechas radit. Mozna zive neni to spravny misto na konzultovani fotaku ;)

Pokud mas pocit, ze ti nic se stavajicim Fuji neschazi, tak bych u nej zustal. Opticky je na tom hodne dobre, malinka aberace na krajich, ale to je normalni u takovych fotaku. I na vetsi ISO je pouzitelny (dokonce lepsi nez S6500).

Pokud chces zkusit zrcadlovku, 350D je dobra volba. Muzes samozrejme zvolit i Nikon. Zalezi jestli chces pak kupovat objektivy od Nikonu nebo Canonu. Sigma ale dela vsechny sve objektivy pro oba vyrobce, takze zadna krec. Na Canon muzes pridelat navic objektivy od Praktiky pres jednoduchou redukci, coz muze byt vyhoda. 350D ma nejnovejsi elektroniku od Canonu (stejna jako v 20D) a samozrejme, co z toho leze, je zavisle predevsim na pouzitem objektivu (a fotografovi, ale to je asi jasny ;) ). Pokud necekas ze investujes do dalsich objektivu (ceny od 3000, nahoru neomezeno - typicky okolo 6000-15000), tak bych zrcadlovku asi nekupoval. Dostal bys stejny fotky, co delas ted, pouze s lepsim komfortem pri foceni (pohodlnejsi zoom, jistejsi vysledek).

Zalezi co budes fotit, pokud chces reportaz z cest, tak si nechej kompakt. Ver mi, ze zrcadlovka je na tohle hodne neprakticka. Navic se do ni prasi, kdyz jses v extremnejsim prostredi. Nehlede na vahu a velikost + velikost objektivu, atraktivitu pro zlodeje apod. Musim vsude chodit s baglem na zadech a nosim navic 3Kg nez ostatni :D

Pokud naopak vis, ze chces fotit portrety, nejake pokusy o umeni, architekturu na lepsi urovni (s nejakym zamerem) nebo neco v atelieru, tak se neobejdes bez fotaku s vymenym objektivem a sankama na blesk nebo odpalovac. Pak musis sahnout po zrcadlovce.

Mozna zkusit 350D z bazaru, pokud je vizualne zachovaly a nema moc nafoceno (u Canonu jde zjistit z EXIFu), tak neprohloupis.

Je to na tobe.
moti
moti
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Řepík 9. 4. 2007 15:22

moti píše:Ahoj,

predevsim si rozmysli od koho si nechas radit. Mozna zive neni to spravny misto na konzultovani fotaku ;)

.... a že jsi se tak rozepsal :)

Já si spíš myslím, že tady to není o radách, ale o názorech a osobních preferencích...
this is gonna be LEGEN ... wait for it...DARY!
Řepík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TA 9. 4. 2007 19:58

gajdost píše:
Docela se mi libi S6500fd ... Mam mmtalne F10 ale na ni nejak blbne dobijeni ... takze budu muset koupit i kompakt ...

takže hľadáš zrkadlovku :?: kompakt :?: alebo mi niečo ušlo...
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 10. 4. 2007 08:57

TA píše:
gajdost píše:
Docela se mi libi S6500fd ... Mam mmtalne F10 ale na ni nejak blbne dobijeni ... takze budu muset koupit i kompakt ...

[color=blue]takže hľadáš zrkadlovku :?: kompakt :?: alebo mi niečo ušlo...
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Yorkin 10. 4. 2007 21:41

Pokud ti fakt záleží na penězích, připadá mi nejlepší Pentax K100. Za 16,5 kKč s velmi použitelným seťákem. Nějaké tele se nechá na K bajonet sehnat za pár korun u Škody nebo na ebay (ať už AF nebo MF), totéž platí pro plno skvělých pevných skel, případně i s redukcí na M42 (cca 350 Kč).
Ja si sice koupil Canon 400D, ale hlavně kvůli plánovanému nákupu L-skel, která IMHO nemají u Pentaxe přímou konkurenci, takže pro tebe asi celkem irelevantní...
Volvo XC70 2.5T + Volvo V70 2.5TDi + Saab 99 GL + Simca 1301
Yorkin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod elho_cid 10. 4. 2007 22:11

Čím se liší L od Canonu od SP od Tamronu, EX od Sigmy a A* od Pentaxu?
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mhsh 11. 4. 2007 03:10

elho_cid: Cenou.
Samsung GX-1S, Tamron SP AF28-75mm F/2.8 XR Di, Tamron AF70-300mm F/4-5.6 Di
mhsh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 11. 4. 2007 04:54

L není záruka kvality, L jsou značeny objektivy se zvýšenou světelností - zřejmě to souvisí se slovem light, světlo (světelnost je anglicky speed). Obvykle kvalitní jsou, ale např. o EF 17-40/4, 0 L USM jsem už četl několik docela opovržlivých vyjádření majitelů nebo bývalých majitelů.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Yorkin 11. 4. 2007 06:39

Nechtěl jsem začít flame :-), ale L je podle mě (a Canonu ;-)) odvozeno od Luxury. Nikdo neříká, že všechna Lka jsou dokonalá, ale prostě po přečtení mnoha recenzí a prohlídnutí tuny fotek na internetu jsem si vyhodnotil, že PRO MĚ je optimální kombinace z hlediska cena/výkon 17-40/4.0L, 50/1.8, 70-200/4.0L. Tím nechci nikomu nic vnucovat, ba naopak - původnímu tazateli jsem doporučoval Pentax.
Btw ta 17-40/4.0L byla na photozone.de označena jako nejlepší základní zoom pro APS-C SLR vůbec (i když to asi je třeba brát s jistou nadsázkou ;-)). A proti nevyrovnané kvalitě kusů je jednoduchá pomoc: lhůta 14 dní na vrácení věcí koupených přes internet a tedy i dost času na pár set testovacích fotek...
Yorkin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod golem2 11. 4. 2007 07:49

Pety: Par docela opovrzlivych vyjadreni byvalych majitelov, co je to oproti spokojnym uzivatelom? Snazis sa vytvorit dalsiu famu?
golem2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 11. 4. 2007 07:52

Ja taky nechtel zacit flame. Ptal jsem se proto, ze to nevim.
Rekl bych, ze je dobre, kdyz ma vyrobce v nabidce jasne oddelene amaterske a profesionalni objektivy. A je myslim si jedno, jestli je oznacuje Luxury, EXclusive, Stellar, nebo Pro.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Yorkin 11. 4. 2007 09:59

elho_cid píše:... je dobre, kdyz ma vyrobce v nabidce jasne oddelene amaterske a profesionalni objektivy. A je myslim si jedno, jestli je oznacuje Luxury, EXclusive, Stellar, nebo Pro.

V zásadě souhlasím, jen jsem si prostě PRO SEBE vyhodnotil, že výrazně kvalitnější mechanické zpracování a možnost použití za dva roky i na FF stojí za těch 10kKč rozdílu např. mezi Tamronem 17-50/2.8 EX a Canonem 17-40/4L. Tím samozřejmě nijak nezpochybňuji, že někdo jiný, třeba student, který si ještě pořádně nevydělává dá přednost vrabci v hrsti a dá přednost Tamronu před Canonem, na který by třeba musel šetřit o půl roku déle. O FA* objektivech samozřejmě vím, takový 16-50/2.8 sice určitě bude zajímavý, ale jednak je jich mnohem menší výběr než eLek, druhak to s dostupností je zatím dost pofiderní :(. Jinak K10D jsem měl při výběru také mezi favority, ale nakonec vypadla právě kvůli dostupnosti a vůbec nabídce objektivů (mám dojem, že zrovna zmiňovaný Tamron na Pentax K-mount není).
Yorkin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod beat 11. 4. 2007 12:52

Pety: L u Canonu neznamená světellnější objektivy. L naopak značí profi třídu. To znamená...kvalitní optika, kvalitní zpracování... L-ka jaksi nebývají plastová, L-ka jsou voděodolná apod. Prostě když vidíč objektiv Canon s červeným proužkem, víš že není plastový, víš že je voděodolný a tak dále. Jsou jistá specifika, která ten objektiv musí splňovat aby mohl být L. To jen v kostce...
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 11. 4. 2007 14:09

Yorkin píše:Nechtěl jsem začít flame :-), ale L je podle mě (a Canonu ;-)) odvozeno od Luxury. Nikdo neříká, že všechna Lka jsou dokonalá, ale prostě po přečtení mnoha recenzí a prohlídnutí tuny fotek na internetu jsem si vyhodnotil, že PRO MĚ je optimální kombinace z hlediska cena/výkon 17-40/4.0L, 50/1.8, 70-200/4.0L. Tím nechci nikomu nic vnucovat, ba naopak - původnímu tazateli jsem doporučoval Pentax.
Btw ta 17-40/4.0L byla na photozone.de označena jako nejlepší základní zoom pro APS-C SLR vůbec (i když to asi je třeba brát s jistou nadsázkou ;-)). A proti nevyrovnané kvalitě kusů je jednoduchá pomoc: lhůta 14 dní na vrácení věcí koupených přes internet a tedy i dost času na pár set testovacích fotek...t/quote]

Heh, tak momenticek.Kdyz uz se ohanet photozone, tak radeji pro priste citovat.
Takze abysme uvedli veci na pravou miru, ano?;)

"All-in-all probably the best standard zoom for APS-C Canon EOS DSLRs at the moment. " .....psal se datum 15.8.2005, v te dobe tamron nebyl na trhu :idea:
A jen tak mimochodem, co se rozliseni tyce, tak je ten canon hodne slabej:)
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beat 11. 4. 2007 15:35

player: Jen si kopejte do Canona, když vám to dělá dobře... Neřekl bych, že je na tom 17-40L s rozlišením hodně špatně. Je pravda, že na eLko to není nic extra. Ale špatný to rozhodně není. Já zas můžu napsat, že Tamron je na tom se zpracováním hodně špatně, a nebudu daleko od pravdy. :P
beat
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka