Canon EOS 350

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod gajdost 8. 4. 2007 08:36

Dobry den, taky jsem jeden z tech chudsich lidi ... A chci pozadat o radu.

Planuji koupi fotaku , rozhodl jsem se pro 350D, jen neplanuji v blizke dobe zadne dalsi objekivy. Oplati se mi investice do tohodle fotaku bez dalsich objektivu ??

Apropo, berte me jako zacatecnika, co mel Fuji F10 pred timto fotakem ...

Doted jsem byl "cvakalek" ale jelikoz ted hodne cestuji chci si poridit neco "lepsiho"

- se seznamu vybranych jsem mel taky S6500fd ale nevim ... nekdy mi to telo prijde docela velke..

Za rady predem dekuju ...
gajdost
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beat 8. 4. 2007 10:05

Pokud neplánuješ jiné objektivy, tak bych doporučoval spíše Nikona. Mají lepší záklaďáky. Jak opticky, tak mechanicky.
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hasti 8. 4. 2007 10:09

ak neplanujes fotit tak D350 je dobra volba
hasti
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jeffe 8. 4. 2007 10:35

hasti: to jsem nepochopil. :)
Superforum - v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství :D
Jeffe
Návštěvník

Odeslat příspěvekod goodoldalex 8. 4. 2007 11:14

Aj sh!t, zas si niekto vybera zrkadlovku podla reklamy ...

BTW co ti prekaza na F10? :P A mozno ta sokuje zistenie ze SLR je este vacsia nez Fuji 6500.
The worst creator will always be better than the best critic.
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gajdost 8. 4. 2007 13:33

Ja neviem no ...

Dajte mi sem len pls radu ... Chcem si kupit aj nieco vacsie ...
Viem ze Fuji F10 nie je az tak tragicky kompakt ..

Ale chcel som vediet ci pre mna ako amatera na rozbehnutie by nebola vhodna volba S6500fd prip. EOS 350D.

Pripadne este ma zaujal Canon A710 IS...
D90 + 18-105
gajdost
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cabannos 8. 4. 2007 13:46

Pukud neplanujes dalsi nakup skel, tak vem S6500fd. Fuji ma mnohem univerzalnejsi rozsah nez setovy objektiv. Za usetrene penize si kup stativ a filtry. Co se tyce rozmeru, tak moc neusetris pri koupi DSLR. S6500fd nabizi i pokrocile funkce a uklada data i do formatu RAW. Pravda je, ze DSLR maji obecne mensi "potize" s digi. sumem.
Pokud chces neco maleho a ma to byt DSLR, tak zkus Olympus E400. Ten se pisni popisem nejmensi zrcadlovka.
Fotím, tedy jsem.
cabannos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hasti 8. 4. 2007 14:26

D350 je hodne zastaraly fotak. co tak skusit nikon d40?
hasti
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hasti 8. 4. 2007 14:33

alebo olympus sp550. ma 18x zoom
hasti
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Maročan 8. 4. 2007 15:37

hasti píše:ak neplanujes fotit tak D350 je dobra volba

Ty jsi dobrej Flamer:-) Jen na vysvětlenou: 350D je zrcadlovka, s podobnýma šitama bych to vůbec neporovnával..
Foto: Nikon D3000 + Nikkor 35/f1.8 + Nikkor 18-70 DX; Canon G12
PC: HP 6550b + HP 6440b + Lenovo IdeaPad S10-3
Mobil: Nokia E52 black
Maročan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Řepík 8. 4. 2007 17:07

hasti píše:D350 je hodne zastaraly fotak. co tak skusit nikon d40?

a v čem že je 350D tak zastaralá, jestli mi můžeš poradit?
this is gonna be LEGEN ... wait for it...DARY!
Řepík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gajdost 8. 4. 2007 17:22

No ja si muzu bez problemu osahat vsechny fotaky ... O to pak ale vic mne to mate ... Nejsem natolik pokrocily uzivatel abych se poustel do hodnoceni po pul hodine pouzivani fotaku ...

Docela se mi libi S6500fd ... Mam mmtalne F10 ale na ni nejak blbne dobijeni ... takze budu muset koupit i kompakt ...

PS: Tam ten stativ a ty filtry si mel pls co na mysli ?? Jakozto bezny cvakac jsem zatim o tom moc neslysel ze by mela 6500 nejake filtry
D90 + 18-105
gajdost
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cabannos 8. 4. 2007 19:47

Filtry se umistuji pred objektiv, nebo do bajonetu objektivu(zelatinove). Nejcasteji pouzivane - sedy prechodovy, tabakovy a polarizacni filtr. Sedy prechodovy vyrovnava svetelny rozdil mezi oblohou a krajinou, velmi dulezity pro krajinare. Polarizacni oblohu "ztmavuje" a dokaze z ni "vytahnout" mraky, velmi pusobive, ale ma svoje uskali. Tabakovy doda scene nazloutly nadech. Na internetu se poflakuji fundovane clanky.
Stativ je take velmi dulezity. Dovoluje exponovat fotografii po delsi dobu a tim padem s vetsim clonovym cislem - vetsi hloubka ostrosti. Take doporucuji poridit si brasnu, nebo batoh.
Fotím, tedy jsem.
cabannos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gajdost 8. 4. 2007 20:00

hmm ... Jak jsem koukal uz mne celkem lakala i 9600 ... ale ja nevim jsem spis prilezitostni fotograf , ktery chce hezke fotky ... Oplati se tahat takove velke stroje kvuli par fotkam ... ??

Poradte neco rozumnyho dikes !
D90 + 18-105
gajdost
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 8. 4. 2007 20:40

cabannos píše:...Nejcasteji pouzivane - sedy prechodovy, tabakovy a polarizacni filtr...

S tím "nejčastěji používané" máš bohužel pravdu. Když vidím povedenou fotku, která je zprasená tabákovým Cokinem, tak se mi otvírá kudla v kapse. Je jen velmi málo fotek, u kterých má tabák smysl (a nebývá to při použití na oblohu). Zatím jsem viděl asi 2. :x
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník

Další stránka