D70s jeho rychlost a vhodnost pro reportáž

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod jupííí 1. 6. 2006 16:03

Jenom jestli to nemá něco společného s tou autoškolou AAA, co potom zkrachovala! Dávat do zcela neznámého obchodu 50t, jak potom reklamovat? Nemám rád obchody, co začínají na aaa, jenom aby byli první v abecedě. Podvědomně tam cítím nějaký podvod!
jupííí
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zapadak 1. 6. 2006 16:28

obchod je v pohodě, ale cvičně jsem si spočítal splátky u cetelemu a přeplatil bych 20 tisíc, tak to nééé
nedávno jsem si pořizoval podobný spotřebitelský úvěr u ČS, tam je navýšení třikrát menší
zapadak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod beat 1. 6. 2006 16:41

zapadak: A proč bys musel kupovat D200, když bys měl 30D? To je jen moje zvědavost, zajímají mne důvody..

Co se týče série u 30D, hodím sem následující odkaz..
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos30d/page6.asp
z něj je myslím krásně vidět, že se stiskne tlačítko DRIVE-ISO a horním kolečkem se volí jeden snímek, série 3fps, série 5fps a samospoušť.
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sovacka 1. 6. 2006 17:13

hele, někde jsem četl rozhovor s Cudlínem a myslím, že tam říkal, že si taky už koupil digi - tuším, že to byl D70 ;-) dobrý ne?
sovacka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zapadak 1. 6. 2006 17:34

jo, a Šibík 5D, to jsem zase četl já. tohle bych neřešil, každý si pořizujeme, co potřebujeme a na co máme

já vím, že na reportáž mi Powershot Pro1 už nestačí, vlastně vždycky mě limitoval, hlavně co do rychlosti

s tím 30D jsem to myslel jako druhé tělo, ale asi to je blbost kombinovat dvě značky, sorry

myslel jsem to tak, že se dvěma těly se bude rychleji fotit, nemusíš měnit objektivy, to jsem měl na mysli. Ale já nejsem fotograf, jen dělám fotky je svým článkům, tak to nemusím zase tak přehánět ;-)
zapadak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod goodoldalex 1. 6. 2006 19:00

zapadak píše:o 30D se dá uvažovat, když ale budu chtít potom zpětně koupit D200, asi nemá smysl běhat s D200/30D, mnohem lepší je mít kombinaci D70s/D200 i kvůli objektivům a dalšímu příslušenství, přemýšlím správně, ne?e/quote]
Dobra uvaha. Ja som tiez rozmyslal co by som robil keby mi spadol do lona zbytocny milion, ake druhe telo by som kupoval :) Vtipne je, ze pouzivat D70s ked mam zazitu D200 by mi asi prislo zatazko. Asi si kupim nieco lacne, kinofilmove, zelezne, manualne, hodim na to 50 mm a vratim sa v historii o par desatroci nazad :)

Inak, som celkom zvedavy cim sa tento rok blysne Canon. Mozno dobehne s telom co sa vyrovna D200 a objektivmi ekvivalentymi 18-70 a 18-200 u Nikona, ale pripada mi nepravdepodobne zeby sa naraz tak prekonal, dost by si podkopal zvysok sortimentu. Ale stoji to za zmienku a mozno uvahu :)
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beat 1. 6. 2006 20:01

goodoldalex: Nic proti, ale konkurence k D200 se dá považovat 30D. Nevidím důvod, proč by tomu tak být nemělo...
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod goodoldalex 1. 6. 2006 20:57

Kde som pisal ze to nie je konkurencia?
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zapadak 2. 6. 2006 10:59

To je snad zlý sen, když už najdu tu D200, tak zase pro změnu nikde nemají objektiv. To je ten nikon tak nedostatkové zboží? Scháním AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3,5-5,6G IF-ED, všude dlouhé čekací doby, termín dodávky neznámý....
zapadak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bery 2. 6. 2006 11:43

zapadak: to je snad nejvetsi nedostatek Nikonu. Jakmile chces nejakou novinku, nebo ne zcela beznou vec, tak je cekaci doba cca 2 mesice.
Bery
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beat 2. 6. 2006 11:44

zapadak: Tak tohle je naprosto normální. A ne jen u Nikona.

goodoldalex: "Inak, som celkom zvedavy cim sa tento rok blysne Canon. Mozno dobehne s telom co sa vyrovna D200"
30D je pro D200 komkurenci i co se těla týče. Ale i tak se zřejmě plánuje upgrade 5D
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod goodoldalex 2. 6. 2006 19:09

No ved je to konkurencia, ale je o cosi pozadu a to Canonu ubera na prestizi - lebo viac ludi ktori by sa rozhodovali medzi tymito fotakmi bez ohladu na system zvoli NK (ved vidis aky je to po pol roku nedostatkovy tovar). O triedu vyssie, D2x vs 1D sa to zase chape opacne.
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beat 2. 6. 2006 21:00

goodoldalex: Nedostatkové zboží? Ale to je problém Nikonu, že nestíhá dodávat. Maj zapracovat na logistice. Nic proti, ale 30D byl sehnatelný i na samém začátku prodeje. Čekací doba do pěti dnů.

A 30D není proti D200 o cosi pozadu. Canon je o dost levnější, takže je logické že nebudou úplně stejné. :D
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod goodoldalex 2. 6. 2006 22:02

No jasne ze Canon stiha dodavat. To je aj preto ze 30D nic nove nepriniesol a preto stari zastanci znacky, ktori musia tvorit znacnu cast trhu, ho nemaju preco kupovat. Na D200 prechadzaju ludia z D100 aj D70s a majitelia D2 si ju kupuju ako druhe telo. Ale 30D? Co s nim - oproti 20D dokopy nic nove. Vlastne mnohi si naopak kupovali 20D, ked si ho vedeli zohnat lacnejsie. Podobne ako ked prichadzal D70s a nahradzal D70.

Cim netvrdim ze je to zly fotak, ked si prejdes celu diskusiu tak vidis ze ho nemam preco neodporucat. Ale ze je D200 o cosi dalej je fakt :) Spytam sa tak, bez ohladu na tvoj sucasny system, co by si si z tych dvoch vybral? A co si myslis ze voli vacsina ludi?

Aj ked neviem naco vobec toto riesime :)
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beat 3. 6. 2006 09:32

goodoldalex: 30D se prodává dost slušně. To že je D200 nedostatkové zboží je velká chyba Nikonu.
Věř nebo ne, ale já jsem stoprocentně spokojen se svou 350D. Nerad s sebou tahám velké foťáky..
beat
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka