Zapadak. D200 je nedostatkovy tovar, predava sa ako teple rozky. Ked som ho pred mesiacom zacal zhanat, tunajsi velkoobchod mal objednavky este z januara a maloobchody dodaciu lehotu dva tyzdne. Iba dva obchody mali skladom po jednom kuse - jeden z nich predava D200 o 4000 drahsie nez inde a aj tak im zmizne z pultu ani sa nezaprasi
Okrem ineho to znamena, ze prve serie ktore trpeli bandingom su daaaaavno v rukach majitelov.
Mimochodom, nie je velmi rozumne spoliehat sa na novy fotak na dolezitej sluzobnej ceste. Ide o to, ze prechod Powersrot -> Nikon som absolvoval tiez (z Canon A610) a je tazke si zvyknut. Zrkadlovka funguje uplne inak nez kompakt, takze cakaj ze z nej budu zpociatku liezt skor horsie fotky nez z kompaktu. Za dva tyzdne alebo aj za jeden si mozes na zaklady zvyknut, ale to potrebujes cele dni nic nerobit, iba behat po meste, cvakat a skumat ako sa masina chova. Samozrejme za to stoji, ale vravim - je to cosi ine.
Napadlo ma, ze ked mas najviac znamych s Canonom, moze byt pre teba Canon 30D aj lepsia volba - mas od koho poradit, mas si od koho pozicat objektiv. Zaroven je ovladanie kompatibilnejsie z Powesrotom. A 30D je predsa len lepsi fotak nez D70s.
D200 sice povazujem za este lepsi, ale ako vravim a suhlasim s beatom - treba si
rozhodne vyskusat co ti viac vyhovuje!
Namiesto D200 si mozes kludne vyskusat D70s, ovladanie je podobne, iba D200 je v kazdom ohlade o cosi lepsi

Ale na porovnanie Canon vs. Nikon dostanes dost predstavu.
Objektiv mam prave ten 18-70 DX. Pre mna je to presne to co potrebujem, aspon do vianoc na kedy planujem 18-200. Tieto dva objektivy su jeden z dovodov, preco som preferoval Nikon pred Canonom. Canon nic ekvivalentne za rozumnu cenu proste nema. O kvalitu mi zase az tak nejde, ale aj tak -
ukazka co som fotil dnes (viem ze je to zaostrene na nespravne miesto, nevimat si). Potrebujes na reportaz nieco lepsie?
Ta Sigma, ako sa teraz pozeram na cennik, stoji 34 tisic slovenskych. K Nikonu by som radsej bral ten NK 18-200. Sigmu sice nepoznam a uznavam ze svetelnost ma o stupen lepsiu, mozno ma lepsi aj obraz, ale Nikon bude urcite kompatibilnejsi, rychlejsi, lacnejsi (!), ma stabilizator, netreba k nemu dalsi objektiv na sirsie ohniska a navyse je to vsetko pohromade takze netreba vymienat skla (!!). Na reportaz proste vhodnejsi o 100%. Sigmu jedine v pripade ked potrebujes svetelnost a zvysovat ISO by uz bolo na skodu (sport, koncert), ale to by som uz za tu cenu asi tiez siahol radsej po inom Nikone.
Ekvivalentne Canon objektivy neviem poradit.
Blesk SB-800 z toho co pocuvam a z lozenia po forach tusim, ze je najlepsie co sa da vobec zohnat. Canon je v tomto zrejme pozadu, aspon narocni majitelia 5D sa pri vzajomnom porovnavani casto stazuju. Ale v praxi som nevidel ani jeden.
Asi som ti s vyberom velmi nepomohol