2 objektivy pro Nikon D50

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Roland 11. 5. 2006 17:38

Jsem úplný začátečník se zrcadlovkou a nevím zda mám koupit D50 s jedním a nebo se dvěma objektivy. Ten druhý má označení 55-200. Můžete mi prosím poradit, zda si bohatě vystačím se základním 18-55 a nebo raději vzít i ten druhý 55-200 a při jakých možnostech bych ho mohl využít. OPAKUJI, začínám od nuly a každá vaše rada je pro mě cenná. Děkuji za vaše tipy.
Roland
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TA 11. 5. 2006 17:59

to je trochu zvláštna otázka. Ide o to, koľko chceš fotiť, ale vzhľadom na to, že kupuješ DSLR, tak po čase ťa fotenie určite chytí a nevystačíš si len s 1 objektívom. :) Avšak setové objektívy nie sú bohviečo.
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Baldric 11. 5. 2006 19:03

http://www.fotoroman.cz

Vrele doporucuju si precist. pokud se nechcete zdrzovat zaklady foceni, tak vlevo nahore je odkaz na to, jak vybrat objektiv. Je to sice urceno primo pro Canon, ale ta teorie je vsude stejna.
Canon 350D + 18-55 + 28-200 USM; laik
Baldric
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Wikan 11. 5. 2006 19:22

Bez urazky, ale tohle je dotaz, jako kdyby jsi chtel kupovat sportovni auto a nevedel co je to prevodovka.
Wikan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Roland 11. 5. 2006 19:47

Baldric: děkuji za tip-získal jsem základní představu
Wikan: neurazil jsem se, ale větší cenu pro mě má info jaký zvolit objektiv, zda 2 seťáky nebo jinou značku, než řeči o převodovce
Roland
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wikan 11. 5. 2006 19:57

Ty cisla znaci ohniskovou vzdalenost. Pro fotografovani dost zasadni pojem. Na vyse uvedene adrese najdes dobry vysvetleni.
Wikan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod izmask 11. 5. 2006 21:46

Zober set s dvoma objektívmi. V sete vídu určite lacnejšie ako osobitne. Tých 55 je dosť málo, lepšie je aspoň 70, ale 18-70 je podstatne drahší, a ak sa nemýlim, tak len s D70s. Ja mám D50 s dvoma objektívmi v sete.
izmask
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Roland 11. 5. 2006 22:49

izmask: díky za doporučení. Objevil jsem také Sigmu 18-200. Byl by to jeden objektiv místo dvou. Akorát nevím, abych se Sigmou neudělal nějakou chybu.
Roland
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Baldric 11. 5. 2006 23:18

Ta Sigma pry neni tak spatna a na nenarocne foceni je pry v pohode.
Canon 350D + 18-55 + 28-200 USM; laik
Baldric
Návštěvník

Odeslat příspěvekod descent 12. 5. 2006 09:44

TA píše:to je trochu zvláštna otázka. Ide o to, koľko chceš fotiť, ale vzhľadom na to, že kupuješ DSLR, tak po čase ťa fotenie určite chytí a nevystačíš si len s 1 objektívom. :) Avšak setové objektívy nie sú bohviečo.
descent
Návštěvník

Odeslat příspěvekod izmask 12. 5. 2006 11:28

O tej Sigme 18-200 viem.Myslím, že by mala stačiť, aj keď svetelnosť na hornom konci je až 6,3. Na nenáročné fotenie to stačí. Osobne by mi stačila, už len z dôvodu, že netreba prehadzovať objektív. Keď idem na turistický výlet je to dosť nepraktické stále meniť.
izmask
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Roland 12. 5. 2006 16:44

izmask:díky za názor, myslím, že půjdu do té Sigmy. Nechci se totiž vláčet se dvěma objektivy
Roland
Kolemjdoucí