Canon 20D nebo Nikon D200?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Martin Smýkal 27. 12. 2005 19:57

Váš názor?
Martin Smýkal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Otass 28. 12. 2005 12:50

Me se mnohem vice libi ten Nikon...jeste jsem nevidel zive fotografie, ale paramtery jsou vice nez lakave. Zda se mi, ze Nikon nic nenechal nahode...
Otass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bery 28. 12. 2005 14:08

Papirove vychazi lip urcite Nikon.
Ale jeste cekam na plnou recenzi napr. na dpreview.com. I kdyz asi jinou volbu mit stejne nebudu, kdyz uz mam skla a D2X je na me moc draha.
Bery
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Otass 28. 12. 2005 17:12

Ja doufam, ze na te D200 Nikon nemohl nic pokazit...
Je neco, co ji chybi?
Otass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomko 29. 12. 2005 13:07

Nikon je novější, papírově je to vcelku jasný, ale letos vyněhne vělmi pravděpodobně Canon s novým modelem. Na druhou stranu, při výběru bych si sepsal skla, jaký chci ideálně mít a co s tím budu fotit (na krajinu mi je jedno, jestli foťák dělá 4 nebo 6 snímků/s) a pak se rozhodoval, který. Oba jsou dobrý. Třeba pro mé potřeby vyšel líp (cenově, technicky je to srovnatelné) Canon, kamarád šel do Nikonu.
lepší být bohatý zdravý než chudý nemocný
tomko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Otass 30. 12. 2005 11:57

Ted to bude znit trochu divne (mozna je to totiz bez rozdilu), ale pripada mi, ze fotky z Nikonackych zrcadlovek jsou o neco realistictejsi nez z Canonu...
(osobni postreh)
Otass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ..::AcHeRoN::.. 18. 1. 2006 00:29

Ja by som si urcite vybral Nikon D200. D200 novsia a tym ma viac funkcii, vynovene starsie funkcie, ale hlavne ma vacsie rozlisenie 10 mp; 2,5 palcovy displej s rozlisenim 235.000 pix, a vseobecne ma jemnejsie nastavovanie funkcii ako 20D. Ak si mal pred tym NIKON, tak jednoznacne D200.
..::AcHeRoN::..
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MPosp 18. 1. 2006 08:31

není o čem ... 5D to jistí!!! ;o)
MPosp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 18. 1. 2006 08:47

U mna by vyhral uplne jednoznacne D200.... cital som asi 6 recenzii a vysiel mi skor ako konkurent pre D2X ...a to uz je uplne ina trieda!
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dimo 18. 1. 2006 15:00

20D je silný stroj, ale D200 ještě silnější. Já bych bral Nikona. Měl jsem možnost pracovat S D100 a byl jsem nadšen. Mimojiné mě oslovují i kinofilmové zrcadlovky od Nikonu, sám mám F65 a tak bych chtěl mít D200 a koupit skla, které bych mohl používat jak na SLR, tak na D-SLR
Nejlepší přátelé : Foťáky, PC, internet.
Ale lidi jsou lidi.
Dimo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MadCap 18. 1. 2006 15:57

20D vs. D200 je jasna vyhra pre 200D, ked sa beru cisto tela. Obecne to je potom skor o tom, ci mate alebo nemate nejaku dalsiu techniku, ktoru by ste chceli/mohli pouzit s novym telom. Z pohladu nakupu novej techniky je to +- to iste ...
btw 5D to si tu asi MPosp robi srandu, pretoze taky predrazeny fotak som este nevidel + to, ze za skla nanho da clovek miliony, pretoze s nicim inym ako totalnou spickou sa na tom fotit ani neda ...
Sefredaktor www.extranotebook.cz
MadCap
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomko 23. 1. 2006 17:09

No miliony, to by ses musel hodně snažit utratit za výbavu v téhle hladině i třeba jeden milion, to jsi opravdu ještě neviděl fakt dobrý foťáky a skla. Ta cena za fullframe je dost dobrá, pokud fullframe potřebuješ a nemáš na přístroje obvyklé cenové reklace fullframů. A až se jukneš se do středoformátu, na co fotí profíci, pak mluv něco o předražených věcech, jenže tak to na tom světě chodí, když jsi profík, tak za kvalitu zaplatíš.

A pokud si myslíš, že D200 je výhra...za 3-6 měsíců to bude zas jinak. Mě stačí, že mám cca 120000 ve sklech pro Canon, takže si počkám na nástupce 20Dčka (fullframe nepotřebuju), kterej bude D200 killer.

//mobil-man: prosim necitujte plne predchozi prispevek, diky
lepší být bohatý zdravý než chudý nemocný
tomko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 12. 7. 2006 14:01

Canon 30D je výbavou poloprofi DLSR, Nikon D200 už profi stroj. Ve prospěch D200 hovoří vynikající autofokus, profesionální možnosti práce s bleskem, 10 Mpx, lepší ovládání, kvalitnější tělo, více režimů pro kontrolu expozice a barevného podání, vícenásobná expozice, možnosti uživatelského nastavení.

Co se obrazové kvality týče:

Doostřování

Zásadní rozdíl vidím mezi firmwarovým doostřováním obou přístrojů. D200 vychází vstříc profesionálním fotografům a doostřování není tak agresivní jako u Canonů obecně. I když to majitelé Canonů neradi slyší, Nikon nabízí oproti Canonu vyvážené doostřování s reprodukcí hran bez rušivých artefaktů. V hranové ostrosti Nikon exceluje. Úroveň artefaktů u Nikonu je lepší než u poloprofi DLSR. 30D viditelně doostřuje, což se projevuje artefakty na přechodech. Canon tak nedostatky v obraze omezují ve využití v technické fotografii.

Funkce OECF

U D200 je velmi lineární a zajišťuje mimořádně přesné podání tónů. Nejen u Canonu 30D mají nejsvětlejší místa a oblasti stínů měkčí podání, oproti oblastem středního jasu, které vykazují vyšší kontrast, což zajišťuje zlepšení vnímané ostrosti. Nevýhodou je nepřesnost podání tónů a větší výskyt nedostatků v obraze.

Šum

V oblasti šumu u D200 šum výrazněji narůstá u 1600 a 3200 ISO, podobně jako u ostatních DLSR. Mírná převaha je na straně Canonu.

Rozhodovat se, beru Nikon :lol:
anonymni

Odeslat příspěvekod beat 12. 7. 2006 14:46

m4x: Krásná reklama na Nikon...
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonymni 12. 7. 2006 14:52

Není to reklama, nepožívám Nikon ani mě neplatí :lol: Chci rozproudit exaktní diskusi.

Canon v dohledné době nic podobného nechystá, to by musel vypustit novou řadu. Možná nástupce 30D bude za pár let schopen ohrozit postavení D200. Obrazová kvalita je dejme tomu podobná (oba výrobci řeší zpracování obrazu zcela jinak), ale výbavou se 30D vůbec D200 nemůže rovnat. D200 je výbavou blíže fullframe 5D.

tomko píše:A pokud si myslíš, že D200 je výhra...za 3-6 měsíců to bude zas jinak. Mě stačí, že mám cca 120000 ve sklech pro Canon, takže si počkám na nástupce 20Dčka (fullframe nepotřebuju), kterej bude D200 killer. /quote]
anonymni

Další stránka