Ale to přeci není o tom ušetření na slotu. Nikon prostě udělal D500 pro profesionály a jednoduše chce, aby si profesionálové D500 kupovali a nešetřili tím, že si řeknou - vona je ta D7500 tak dobrá, že vlastně D500 nepotřebuji. Profi fotografové v USA a v dalších zemích pro Nikon high-end rozhodujících trhů rozhodně na D500 prachy mají, takže to není nic vyděračského a asociálního. Pokud chce Nikon udělat pro nadšené amatéry co nejlepší foťák, výkonem co nejblíže profi, tak prostě odliší foťáky pro profesionály tím, co profesionálové nejvíce potřebují a amatéři oželí. Takže ty dva sloty pro kartu jsou celkem promyšlené. Profesionál nechce riskovat, že příjde o zakázku, amatérovi stačí nahrávat často na notebooka, aby přišel třeba jen o jedno odpoledne a ne o celou dovolenou. Je to nakonec lepší, než pro levnější foťáky uměle zhoršovat obrazovou kvalitu nebo tak něco.
Takže profi foťák musí být odolnější, bezpečnější pro data a musí méně často minout při zaostření. O to poslední ovšem stojím i jako amatér, nicméně autofokus z D7200 je spolehlivý dostatečně, přesto by mě iracionálně lákal autofokus z D500. Takže ať jednou do řady D7x00 dají tenhle AF a klidně ať tam nechají jen jeden slot a třeba omezí nějaké další věci, které profesionál potřebuje a já zkousnu komplikaci. Navrhuji Nikonu, aby do série fotek na kartu náhodně umisťoval každých přibližně 100 záběrů jednu falešnou fotku s nápisem "Tento fotoaparát není určen pro profesionální použití."
Anebo ať to dá rovnou do EXIFu, když mně za to dá do D7x00 AF z D500.
Já tohle naprosto chápu, když něco vyrábíte a prodáváte, tak se musíte snažit, abyste měli peníze na to existovat dál. A když jsou foťáky stále lepší a lepší, tak ty špičkové přestanou být nutné a lidem "stačí" ty levnější. Třeba mně stačí Vegas Movie Studio místo Pro Vegasu a ten cenový rozdíl je násobný. A Pro Vegas taky má věci, co je profík potřebuje a mně jsou putna. Ale nechť je odlišení levnějšího amatérského a drahého profi modelu co nejlépe udělané podle potřeb profíků a amatérů. Ty dva sloty do toho seznamu rozhodně patří.
To považuji za výborný nápad a Nikon má za to u mě plus, i když taky mně nevadí, že v D7200 mám dva, ale chápu, že když to prostě musí být (a vono fakt musí pánové !!!!), tak ať je to dual slot a nikoliv zhoršení měření expozice jako v časech D200 a D80. To mě štvalo teda víc!!! Tak, že jsem pak byl moc rád za profi D300. Dnes prakticky nemám na amatérské D7200 a neměl bych ani na D7500 žádný zásadní zhoršovák! A že bývávaly citelné. A nemusíme mluvit jen o Nikonu, u ostatních značek je to taky znát, i když každý to dělá jinak. Nelze udělat levný a drahý foťák úplně stejné.

A fakt rozdíl mezi drahým a levným foťákem není jen v ceně výroby, ale je to prostě rozvržení cen tak, aby pokrylo co nejširší spektrum zákazníků.