Asi opět častá otázka, co?
Pomalu hledám náhradu za svůj Canon EOS 70D. Proč?
1. Vadí mi dynamický rozsah snímače. (Moje představa je 16EV, ale to je zatím daleká budoucnost, alespoň u Canonu).
2.Méně šumu a lepší zpracovatelnost obrazu z RAWu.(i ISO 100 po přidáná kontrastu produkuje šum, ten mi většinou nevadí. U spránvně exponovaného ISO 800 mám trochu problém, ale záleží na motivu.
Co fotím?
Krajina, turistika, příroda, v brzké době rodina a mimino.....foto-turistické-výlety nahrazuje rodina
Jaké mám objektivy:
1.Canon EF-S 15-85/3,5-5,6 IS USM - můj hlavní objektiv, hlavně kvůli rozsahu a univerzálnosti
2.Canon EF-S 10-18/4-5,6 STM USM - když se to nevejde na 15mm APS-C
3.Canon EF-S 24/2,8 STM - takový malý a na procházky ideální
4.Canon EF 70-200/4 L USM - klasika teleobjektiv od Canonu, krajina, zoo, ale krátký, zvažuji výměnu za C70-300mm f/4,0-5,6 IS II USM.
5.Blesk, jasně
Objektiv C10-18 je nový, C15-85 univerzální, C24/STM jsem ochotný obětovat a C70-200/4 USM vyměnit za C70-300mm f/4,0-5,6 IS II USM.
A teď jak dál.
Nebráním se přechodu na jinou značku, ale kam ??? Finanční ztráta to bude.
Můj favorit je Canon EOS 80D, nebo čekat na nástupoce.. FF od Canonu je tak trochu mimo mísu.
Chápu, že šum a velikost snímače je danná. A že krajina a rodinná fotografie jsou černá a bílá jak šumu, tak dynamického rozsahu, citlivosti, ostření. A že krajinářské focení vz. rodina je téměř nelučitelné.
Poradíte????