blíží se čas upgradu a já dumám. Protože fakt nevím. Vlastním již druhej 5D Classic a jsem s ním naprosto spokojen. Mám na něm 50STM. Asi jsem dost střelec, protože s ním dělám úplně všechno. Fesťáky, kluby, svatby, konference, byznys portréty atp. Nikdy jsem neměl problém zaostřit, u svateb jsem vždy chytil co potřebuji(dopomáhám si bleskem, který neodpaluji). Neskutečně mě toto kombo baví. Ale cítím, že jsem náročnější - ne na megapixely - ale lehce na výkon iso, rychlosti ostření, hodilo by se mi více ostřících bodů možná i rychlejší fps. Jenže co dalšího ojetého koupit? Vzhledem k tomu, že se mi daří fungovat s takovým koštětem i v hodně náročných situacích, nevím přesně, co chtít a jak funguje pokročilejší technika. Třeba AF tracking by se asi taky hodil. Jenže já jsem zvyklej(asi většina z nás) ostřit na střed a překomponovat. Nevím, jestli AF body umí trackovat v kompoziční třetině na levé nebo pravé straně, s tím zkušenost nemám a taky je otázka, jstli to budu potřebovat?

Shrnutí:
- chtěl bych se posunout lehce v ISO
- lepší/rychlejší AF
- více FPS potěší
- určitě jetej model

Nefotím fotbal ani hokej. Ale nejstěžejnější akce bývají na svatbách a pak večírcích/klubech/party, kde bych bral o něco pohotovější AF systém, než má můj 5Dc dědek. Velikost těla je mi jedno, buď velké tělo anebo s gripem. S více AF body(více křížových) bych asi chtěl pracovat, otázka je, jestli ty body chápou, kam chci zaostřit? Často mám f/2.2-2.8, ostřím na oči a překomponuji.
Koukal jsem po 1Ds Mark III. Dá se koupit za super peníze, závěrku si do toho klidně zaplatím další, když seženu tělo v pěkném stavu. Chci spolehlivého pracanta, u 5D dědka - je to asi psychické - se už dost bojím. Uvolnilo se mi zrcátko - lepil jsem vteřiňákem. Uvolnil se mi plíšek u dvířek na baterii - opět jsem si to zalepil. Všechno mi na něm funguje, ale chci posun.
6D má cenu před 1Ds Mark III? 5D Mark II už asi nechci. 5D3 si kupovat ještě nechci. Když zvládám plnit radosti klientů s tím co mám, netřeba ještě 5D3. Raději zainvestuju do širokáče, protože nejdelší ohnisko potřebuji 50ku. Takže 16-35 II s novým tělem vidím jako největší přínos.
Nikon nepreferuji, Olympus nechci, Pentax nějakým způsobem obdivuji, ale taky ne. Takže 100% FF od Canon. No pár věcí jsem dělal s filmovou Sony A7 mark II(asi). Jeto 12Mpx a se Sony 24-70/4 to fotilo a ostřilo jako víno. Iso 12000 a čau, top fotka

Pokud se vyjádříte, klidně i negativně(neurazím se), rád si počtu a poslechnu vaše názory. Budget je pružný relativně, ale těch 30+- by bylo ideální.