Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Puntík píše:Myslím, že odpověděl. Na to, jak máš velká ramena, tak toho víš o fotografii ještě málo.
A otázky pravopisu a stylizace mohou přijít na pořad až budeš v české diskusi používat českou klávesnici.
Lotrandor píše:Když se to potká, zůstanou stopy po odstranění chromatické aberace i v posledním LR CC. Chce to kreativní objektiv, správné pozadí a světlo a trošku štěstí.
Petr Luňák píše:Smutne je, kdyz se nekdo domniva, ze je diky nasprtanym pouckam dobrym fotografem. Takovych samozvanych mistru, kterym u nas cim dal casteji "kradu praci", je prekvapive stale hodne. A ja rikam dobre jim tak, egoistickym "totalitnim kucharickum".......
.........................
lennyl_2, - ......Uz se chapeme, v cem je u Pentaxu pro me problem, nebo to nevidis?
Puntík píše:Pokud kradeš práci těm, co jsou schopni produkovat podobné hrůzy - https://s26.postimg.org/njcmixird/DSC_0686s.jpg - tak o nic nejde.
A v kontextu i těch dalších tvých příkladů nechápu, co snad komu na Pentaxu 77/1,8 vadí. U tebe je mi to celkem jedno.
CA.. píše:Nevím, kde se vzala animozita mezi Puntíkem a skupinou včele s PL. Ale opakované žádosti o vysvětlení srozumitelného příspěvku opravdu napovídají spíše o nechápavosti tazatele, tj. PL, aby to bylo zřejmé. Jako Puntík by musel hodně mimo, kdyby v této atmosféře psal kraviny.
Na svojej 17-ke, ktorá by podľa Photozone v tomto mala byť problematická som ju tiež nevidel.Radek71 píše:2) Chromatickou aberaci jsem videl naposledy v roce 2009, kdy jsem přešel na Adobe LR. A to i z fotaku z roku 2001
Problém je, keď už voľakto napíše:Radek71 píše:3) Chapu to dobre, ze nejaky objektiv je spatne, protoze ma tu aberaci a 85mm je blato, takze divce nejsou videt presne vsechny pory jak bych tel dermatolog?
Ganec píše:Na svojej 17-ke, ktorá by podľa Photozone v tomto mala byť problematická som ju tiež nevidel.
(asi nefotím v situáciách, kedy sa môže prejaviť, teda u nej to vôbec nie je žiaden problém)
Až na tej Nikoňáckej 85-ke (na ktorej sa tu Luňák príkladne zhovadil a teraz sa snaží zvaliť vinu na ostatných) som videl aberáciu (dokonca aj na zmenšeninách). A to na záberoch, čo tu prikladal landov: toho zle zaostreného Kosgei-a a záber z plavárne, určite si ich aj ty pamätáš.
Teda tvoj trapas je, že si vychvaľoval 85/G, hoci je z uvedených 3 v aberácii suverénne najhorší.Petr Luňák píše:to bych si vzal do zbroje napr. zminovany Nikkor 85/1.8G, to by to Pentax projel na cele care .. Ja bych za Pentax 77/1.8 nedal ani 10K .. aberaci ma na obdobne urovni jako Nikkor 85/1.8D, ktery jsem do jednoho tydne po zakoupeni prodal
Keby si myslel len axiálnu aberáciu, napísal by si "axialni aberaci ma .." a nie "aberaci ma .."Petr Luňák píše:Problem nastava u aberace axialni, kterou ale photozone nemeri!!! a kterou kritizuju. Takze jedinej, kdo se tu OPET prikladne zhovadil, ses ty Gance, protoze si dosud prokazatelne nevedel, ze aberace neni pouze jedna.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků