Ahoj,
premyslim ze ze prejdu z Canonu na Nikon. Prodavac mi sice radil abych neprechazel na Nikon kdyz uz mam objektivy Canon, nicmene mam 18-135 který nedám ani na Full Frame a 50mm f1.8. Tělo využívám Canon 700D. Nicméně jsem slysel ze Nikon ma lepsi cipy a promakanejsi AF, u Canonu je zase lepsi nataceni ale to moc nevyuzivam. U Nikonu uvazuji o D7200 nebo D610, mozna D5500 dle financi kazdopadne objektivy k němu pouze ty co budou kompatibilní s FF. Celkem me lakala 6D ale za tu cenu mi prijde lepsi 7D Mark II, kdyby byla Full Frame tak za tu cenu a s tou funkcni vybavou by to bylo bozi telo, podle me podobne vlastnosti bude mit 6D MKII na podzim ale bude stat aspon 50k.
No kazdopadne co se tyka techniky tak otec ma Nikon a ma na nem jeden dobrej objektiv 70-200 f2.8. A jedna znama profi fotografka ma Canon a ma na nej vice druhu objektivu i makro. Obcas mi nejaky pujci ale super drahy profi objektivy taky nema.
Co jsem se dival tak vetsina profi fotografu v mem okoli ma Canon a Nikon spis amateri.
Diky za rady.