jasne ze profi fotograf si vyberie hranol a nie EVF. elektronicke hladaciky sa stale zlepsuju, rozlisenim, rychlostou prekreslovania, ale stale to nestaci. videl som to aj na najnovsom Olympuse na FotoSlovakia2015 v Starej trznici v BA.
dnes som si zo srandy pozical od frajerky plastak 55-200DX a skusal ten crop rezim na D750.
sranda, ono to funguje, objavil som Ameriku

.
FF - ukaze cely obraz bez problemov, samozrejme vidno aj cierne rohy uplne na koncoch rohov
fotka na karte ma full rozlisenie 6016x4016
crop 1,2 - opat ukaze cely obraz ako v prvom pripade, ale v hladaciku sa zobrazi dalsi ramcek pre komponovanie
fotka na karte je uz orezana na 5008x3336 a je uplne v pohode az do rohov
crop 1,5 APS-C - opat ukaze cely obraz v hladaciku, ale prida este mensi ramcek na komponovanie pre APS-C vyrez
fotka na karte je uz orezana na 3936x2624, samozrejme ze je tiez v poriadku az do rohov
situacia sa ale meni v pripade fotenia cez LiveView, tam uz vidim priamo na display orez podla volieb FF/1,2x/1,5x.
takze kto ma aj drahsie a kvalitne APS-C skla, moze ich pouzit aj na novom full frame.
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN