Nikon D7200 a reklamace

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Lotrandor 12. 10. 2015 17:09

jack08 píše:Jak ostříš? To by mohlo vypadat na režim Auto-area AF.

Taky by mě to zajímalo.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Carismatico 12. 10. 2015 22:35

Koukám, že do teď jsem měl nastavený režim AF-C, mohlo by to být tím? Vidím, že optimální nastavení je zřejmě AF-S. Snad to bude lepší.
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zocharcarnajev 12. 10. 2015 23:04

nejspíš ne, je to chytré, btw neni tam náhodou AF-A ještě na výběr ?
rozhodně kvůli špatnému nastavení ale nebude mdlá jen jedna polovina obrázku, když to ostři do stejné roviny, 18-140 je made in kldr, pár dobrých kusů, pár kusů jakžtakž a pak velká skupina lidí co nadávaji na všechno, objektiv bych neservisoval, ale vrátil a vzal aspoň jiný kus 18-140, třeba ten bude v pohodě

nastavení ostření - AF-C na sport,AF-S na všecko ostatní, AF-A kombinace obou, je to chytré, takže AF-A stačí na vše, nemám problém,
sekundární nastavení - výběr 1 bodu, anebo 3D tracking doporučuji,
s timhle fotit na prostřední bod, namáčknout a pak komponovat a pak tisknout spoušť
Zocharcarnajev
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 12. 10. 2015 23:41

ty seš teda mudrc zochare, za koho tady mluvíš?

Carismatico: Na té tvé fotce není ostré nic, takže přichází v úvahu více možností. AF-C je v pohodě, pokud tu umíš používat, chce to trošku cviku a praxe. Používá se na pohybující se objekt, sleduje stále vzdálenost a přeostřuje. AF-S zaostří po namáčknutí spouště a už to nemění. Pokud se nepohneš ty ani modelka, neměl by být problém. Vzhledem k použité cloně a výsledné hloubce ostrosti tohle asi nemůžeš zaručit. Osobně proto používám AF-C. Samozřejmě nelze vyloučit ani FF/BF problém, ale to by chtělo vyzkoušet na něčem, kde bude jasné, kam ostříš. Ideálně nějaký kontrastní motiv, něco před ním, něco za, abys viděl o kolik se to seklo. Z opakovaných pokusů pak můžeš usoudit, zda je to FF/BF co tě trápí, případně nedostatek zkušeností. Obecně platí, že s tou technikou je dobré se naučit pracovat, není to krabička s tlačítkem "vyrob skvělou fotku".
Naposledy upravil Lotrandor dne 13. 10. 2015 09:46, celkově upraveno 1
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 13. 10. 2015 00:32

Za těch 10 let diskuzí jsem takhle odborně špatnou úroveň diskuze na téma používání zrcadlovky asi ještě neviděl.
ForeignerOnEarth
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 13. 10. 2015 07:45

Tome znamená to jediné. Nečteš gancovky!! :-)
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JSP070 13. 10. 2015 09:02

Pouzivam AF-C a ostrim palcom. Je to zle?
JSP070
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 13. 10. 2015 09:45

JSP070: taky mám ostření na palci, chce to cvik, ale AF-C je takto nejlepší varianta

-- 13. 10. 2015 09:46 --

edit: v tom původním příspěvku mělo být ta osobní preference AF-C (ne AF-S, opraveno)
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod landov 13. 10. 2015 10:36

tiez ostrim palcom a AF-C...nic lepsie neexistuje.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod BendaJenda 13. 10. 2015 20:53

co to znamená ostřit palcem ? :D :shock: :shock:
BendaJenda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lennyl_2 13. 10. 2015 22:42

kazdy ma ine zvyky. ja ostrim na AF-S a cez spust. ostrenie cez palec mi absolutne nevyhovuje, jednak mi tlaci palec skoro na oko a nemam tak synchronizovane reakcie ako cez spust.

ak ostri to sklo zle, treba ho reklamovat / nastavit v servise / predat alebo nastavit fotak / reklamovat fotak / predat fotak.

neexistuje aby mi dake sklo ostrilo zle, bud som krivy ja, alebo je kriva technika.
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
lennyl_2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rathdavid 14. 10. 2015 00:58

prodej to na aukru a kup nějakej Fuji XT super mirrorless a má asps-c velikost
nemá to vysoký rozlišení, což je výhoda na všecky ,,hůře vyrobený" skla
i když 16 mega je až až to stačí
Nikon totiž zabil dx segment, akorát jen solí a solí prachy
rathdavid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod qwerts 14. 10. 2015 03:23

rathdavid: ty ses asi nikdy nedival na ceny u Fuji, co? :D
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod soowa 14. 10. 2015 07:34

To je vůbec zajímavé, je tady někdo, kdo přikládá foťák k levému oku? Jak se vám pak ostří palcem? Já mám na pravém víc dioptrií, levé mám prostě "lepší", tak dávám k hledáčku to, a palcem si umažu pravé sklo na brýlích, takže jsem tenhle způsob ostření vzdal...
soowa
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka