Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
vormen píše:Já bych chtěl právě všechny objektivy od Nikonu, Tamrona ani Sigmu už zatím nechci. Takže jako základ ten skládací 18-55, ten 18-140 ne, mám tu cestovní Sigmu, tu si nechám, je dobrá, pak pořídím 35, 50 a výhledově 85 a pravděpodovně 70-300 VR. Takže myslíš, že bude skládačka dobrá pro 24MPx?
Petr Luňák píše:Jako ze se porovnavaji fotky "umelcu" z megapixelu? To snad neNeznam prisernejsi web na testovaci snimky nez je prave megapixel.
Jestli jsou fotky z neceho ostrejsi, tak jsou bud lepe zaostrene, nebo nejsou pohybove rozostrene, nebo jsou focene na idealnejsi clonu, nebo je vice doostreny samotny obrazovy profil. Snimace jsou ale v obou pripadech D5300 a D5500 z hlediska detailu stejne. Stejny pocet Mpix., OLPF nema ani jeden.
vormen píše:Mně vadí, že třeba na D7200 se Sigma objektivem nefunguje vypínání displeje a expozimetru podle mnou nastavených časů, je to otrava a pokud nevypnu displej ručně, tak zbytečně žere baterku. Další věc je, že stabilizace dost vycucává baterku a nepomůže ani její vypnutí. Při jejím vypnutí je stále v exiu VR-on. Vyplá sice je, ale stejně objektiv neustále pohybuje čočkou do pracovní a klidové polohy. Na D5100 jsem se sotva dostal nad 300 fotek na jedno nabití, teď udělám 500, ale pořád se to neblíží k 1000, kterou D7200 s přehledem zvládne s jiným objektivem. Mám i USB dock a naivně jsem věřil, že bude FW vycházet nějak pravidelně s každým novým tělem, jenže je jen jedna verze a nová se nechystá. Nejsou to nijak fatální problémy, ale už mně to začíná vadit, chtěl bych, aby všechno fungovalo na 100%. O tom Tamronu 70-300 VC uvažuju taky, tam jedině bych asi udělal vyjímku, nikde jsem nečetl, že by to bylo problémový sklo. Přehazovat skla mě taky nebaví, proto mám 18-200, jenže pokud budu vědět, že chci fotit něco konkrétního, použiju adekvátní sklo, na dovolenou vezmu univerzál + 35. Ta Sigma 17-50/2,8 byla dlouho můj favorit, jenže s příchodem těl 5300/7100 s nima měla problémy a musela se posílat na aktualizaci FW do servisu a stejně nefunguje na 100%. Pořád čekám, že ji předělají do nové verze a půjde použít s dockem, jinak to nechci, nehodlám nic posílat na seřízení.
vormen píše:Mně vadí, že třeba na D7200 se Sigma objektivem nefunguje vypínání displeje a expozimetru podle mnou nastavených časů, je to otrava a pokud nevypnu displej ručně, tak zbytečně žere baterku. Další věc je, že stabilizace dost vycucává baterku a nepomůže ani její vypnutí. Při jejím vypnutí je stále v exiu VR-on. Vyplá sice je, ale stejně objektiv neustále pohybuje čočkou do pracovní a klidové polohy. Na D5100 jsem se sotva dostal nad 300 fotek na jedno nabití, teď udělám 500, ale pořád se to neblíží k 1000, kterou D7200 s přehledem zvládne s jiným objektivem. Mám i USB dock a naivně jsem věřil, že bude FW vycházet nějak pravidelně s každým novým tělem, jenže je jen jedna verze a nová se nechystá. Nejsou to nijak fatální problémy, ale už mně to začíná vadit, chtěl bych, aby všechno fungovalo na 100%. O tom Tamronu 70-300 VC uvažuju taky, tam jedině bych asi udělal vyjímku, nikde jsem nečetl, že by to bylo problémový sklo. Přehazovat skla mě taky nebaví, proto mám 18-200, jenže pokud budu vědět, že chci fotit něco konkrétního, použiju adekvátní sklo, na dovolenou vezmu univerzál + 35. Ta Sigma 17-50/2,8 byla dlouho můj favorit, jenže s příchodem těl 5300/7100 s nima měla problémy a musela se posílat na aktualizaci FW do servisu a stejně nefunguje na 100%. Pořád čekám, že ji předělají do nové verze a půjde použít s dockem, jinak to nechci, nehodlám nic posílat na seřízení.
FotoABC píše:Ganec:
Vidno na ňom že novší model doostruje omnoho viac (vidno to na halo efekte okolo písmena M).
Vylepšilo sa spracovanie farebného šumu na vyšších citlivostiach (už to nebadať), no zhoršili sa nízkokontrastné detaily (test "red fabric")
Medzičasom u Nikonu nastali nejaké zmeny (lepšie vyzerajúca pleťovka, kvalitnejší Auto WB v žiarovkovom osvetlení), no tieto vylepšenia asi málokto porovnával.
Ja to proste beriem tak: D7200 má už podobný výstup ako ostatné značky, D7100 malo ešte pri fotení prírody žltý(hnedý) nádych.
Odborník na D7100 a D7200 promluvil.Příští týden už budu mít doma obě těla, tak asi budu muset speciálně pro Gance nafotit ty rozdíly barevného podání v přírodě a toho doostřování.
Rozdíly budou prakticky nulové. Teď jak jsme fotili ty testy na 16-80, tak při střídání fotek z D7100 a D7200 jsem se musel dívat na exif z čeho to je, protože jsem fakt neviděl žádný rozdíl.
A kdyby měla D7200 výstup jako ostatní značky, konkrétně některé, tak ji nechci ani zadarmo.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků