cport píše:Lotrandor píše:cport: je to pod f/2.2 a je na tom viněta desharpening, ale jenom po krajích. teď ty
Diky za vyzvu, ale nevim, jak se to ma vztahovat k tomu, ze se tu mely objevit 2 fotky stejne sceny.
Ale jestli tu je nekdo od Ostravy, muze mi klidne dat vedet, tu 35/2,4 si sezenu a muzeme si udelat srovnani ...
PS: Sranda bude, az bude na podzim FF a 35/2,4 a 50/1,8 budou lehce dostupna FF skla pro kazdeho ...
Protože se cport cítí nedoceněn a spamuje mě PMkama, tak reaguji. Narozdíl od něj to budu dělat veřejně, aby se mohl veřejně bránit.
Výzva je výzva, cporte. Ty jsi tvrdil, že rozdíl mezi 1.8 a 2.4 není velký. Stačilo dát podobnou fotku na 2.4, jako to ostatně udělal lennyl. Slovy klasika. Jen obzvláště namyšlený člověk, by si mohl myslet, že kdokoliv půjde a zrovna kvůli tobě udělá dvě stejné fotky jedné scény na dvě clony. Jako člověk co chvíli fotí dobře víš, v čem ten rozdíl spočívá, ať už jde o DOF nebo ISO. Rozdíl to v pravdě není velký, ale stejné to není.
Co mě osobně vadí je tahle vaše snaha bagatelizovat naprosto všechno. Někteří tu pravděpodobně vystačí se sklenicí vod vokurek, jiní s dírkovou komorou. Korunuješ to pak mícháním pojmů f-stops a t-stops, snad v přesvědčení, že tu nikdo nechápe rozdíl mezi těmito hodnotami stejně jako ty.
S pozdravem, nepiš mi, a pokud možno nepiš vůbec (taky od klasika)