Dálkové ovládání ostření - Sony a99

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Pimpishswagger 2. 12. 2014 17:24

Dobrý den,
prosím Vás všechny o radu: Potřebuji nějak ovládat ostření na mé zrcadlovce Sony a99, a to dálkově. Přes kabel nebo uplně nejlépe bezdrátově.
Našel jsem tato řešení pro různé jiné fotoaparáty, ale nepodařilo se mi najít nic pro můj fotoaparát.
Předem děkuji a byl bych velmi vděčný za pomoc.
Kdyby někdo potřeboval vědět, používám objektiv Sigma, 85mm, 1:1,4 clona.
Pimpishswagger
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Puntík 2. 12. 2014 17:48

Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 2. 12. 2014 21:25

RMT-DSLR1 nebo kabelová spoušť, tedy pokud jsem správně pochopil dotaz.
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pimpishswagger 5. 12. 2014 16:47

Díky moc za rady, ikdyž jsem myslel něco trošku jiného, pomohlo mi to.
Když to řeknu jednoduše, hledám něco jako krabici, která se zapojí do dslr a odesílá data do věci s monitorem, která má nějaký ovladač ostření. Na většinu jiných značek dslr to existuje, ale na sony jsem nic nenašel, proto jsem se ptal tady.
Každopádně díky za pomoc.
Pimpishswagger
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod riman 5. 12. 2014 22:15

Obávám se, že to foťáky Sony neumí. Teoreticky by to šlo realizovat u modelů s integrovanou wifi, tedy například A77 II, ale zatím je zde podpora jen pro expozici a přenos fotek.

U Sony A700 byla možnost ovládat foťák přes USB, ale bez možnosti živého náhledu - tedy pouze nastavit parametry, exponovat, uložit si lokálně výsledek a prohlédnout. U Sony A77 tato možnost zmizela.

Ale pokud čtu dobře, tak u Sony A99 by alespoň takového vzdálené ovládání mělo fungovat taky: http://www.apertureguys.com/blog/1/7/20 ... e-sony-a99
riman
Návštěvník