Ahojky, uvažuji o full framu, rád bych si ujasnil pár věcí:
ful frame chci proto, že má větší hledáček, očnici, pokrytí i zvětšení
(zmenšení) a já toho vidím víc, resp ve větším okénku, resp méně zmenšené, což je pro mne velice důležité, mám nyní tělo se starým snímačem (Fujifilm - Nikon D200, tělo dobré ale malé ,,kukátko")
chci se zeptat, jak se přesně bude chovat objektiv na full frame, který používám na malém snímači, třeba 24-85 f3.5, jak to je s ohniskem, to vím, ale co clone ?
Já si totiž myslím že další věc, kvůli které chci full frame body, je to že to bude mít větší hloubku ostrosti na stejném ohnisku a cloně (vemzmu li v potaz nynější prozatimní zkušenost pouze s malým snímačem + objektivy pro oba typy), nebo se pletu a bude to stjné ?
A neni to ve skutečnosti větší na tom malém snímači ? (crop factor = má delší ohniskovou vzdálenost)
Teď jde o to co byste mi poradily za tělo, Nikon D700 je starý, ale asi by mi stačil, ale má tam cosi ,,ISO 200", Nikon D800/E/810 moc drahý, Nikon D600/10 má zase menší hledáček
Co si myslíte o Canon 5D Mk II ? Vidím že Nikon D810 a D3 by se dal skoro za stejnou cenu, bazarovou pořídit, nemělo by smysl už tohle ?
Vidím že Nikon D2XS stojí velice hezké peníze, ale to asi neni full frame, ne ?
Zase vidim ten velký hledáček - já to chci hlavně kvůli tomu, je v D2 + D2H + D2XS použit stejný čip jako v Pentax K10 / Nikon D80/200 ?
Myslíte že by stálo za hřích a vyzkoušení a kdyžtak prodej v ČR na inzerát, myslíte že tohle někdo kupuje a mohl bych to relativně snadno prodat, anebo je to už absolutně pasé . . ?
Má D2 řada takové ty funkce jak oseriové snímání sekvencí (1000 fotek atp, pak se to spojuje do videí), je tady nějaká kategorie, na kterou je D2 Nikon pořád velmi dobrý, resp nákup nového si nijak moc nepolepším (vidim v parametrech seriové snímání, takže asi sport + profi autofocus)?
Co se týká ISA - nejsem zvyklý a ochotný fotit na nízká, klesá dynamický rozsah také, dá se to napravit, ale já jsem zvyklý na základní citlivost fotit +- pak přidávat za šera, nebo v muzeu, auto ISO nepoužívám, stativ používám,
CO se týče jiných modelů a značek, nejsem proti, Canony - tam se moc nevyznám, objekitvy bych si nakoupil, nehraje roli že mám Nikony, mám jen levné, nebo od třetích výrobců,
Sony nemá dobrou pověst, co vy na to ? Pentax - ten asi nemá žádný, myslíte že představí nějaký v nejbližší době ? Mohl by být výrazně levnější než má Nikon u svých profi tělech, ne ?
Co se týká toho hledáčku a zvětšení, Pentax K7, K5 a K3 - jsou na tom podobně jako Nikon D7000, anebo mají větší hledáček jako profi Nikony ?
On totiž velký hledáček je pro mne velice důležitý, live view nepoužívám, i když na nových tělech by to asi bylo výrazně lepší, ale to neni rozhodující, asi tak na makro a jinak nikdy bych nepoužíval na nic jiného, nějaká náhradní očnice na Ebay, tak to už jsme zkoušel to nestojí za to,
nevíte jestli D200 a D2 Nikon body nesdílí nějaké součásti ? Asi by nešel vyndat hrano, hledáček a namontovat to na to menší tělo, takhle to asi nejde ne ?
díky