od ForeignerOnEarth 27. 8. 2017 13:21
Před pár dny jsem udělal zajímavou zkušenost, která má vztah k této diskuzi. Na notebooku mám Windows 10, se kterými stále ještě moc nekamarádím (pracuji normálně s Windows 7 na desktopech), no a Windows 10 měly nějaké kecy (asi nepravdivé) k jedné mé SanDisk kartě, tak jsem asi poprvé přepnul na současné ukládání RAW+JPEG do slotu 1 + 2. Vzpomněl jsem si na diskuzi, kde jsem hájil nepotřebnost dual slotu a řekl jsem si, že si osud ze mě chce udělat srandu a ukázat mně, že se SanDisk rozbije krátce poté. No a když jsem pak dal rychlé sériové snímání, tak to šlo nějak děsně pomalu, tak jsem to zase vrátil na "přetečení slot 1 -> 2" a karta funguje. Takže dost možná, že samotné paralelní ukládání na dvě různé karty to brzdí úplně nejvíc.
Jinak ale mě Windows 10 vytáčejí, protože chtějí nějak samy stahovat snímky z foťáku, což když odmítnu a chci si to kopírovat do vlastní struktury adresářů jak jsem zvyklý, tak se se mnou perou o první snímek a hlásí, že je nedostupný a chtějí kontrolovat kartu že je možná vadná. Ale ten první snímek je nedostupný proto, že si na něj sahá jiný stahovací proces Windows. Za chvíli už je normálně dostupný. Budu muset asi i updatovat Windows Commander jestli to nedělá on. A ještě mě furt otravuje OneDrive že není dostupný a MS Outlook, ... Ony si Windows 10 fakt myslí, že na nich musím používat co ony chtějí. Když si chci dělat všechno po svém a OneDrive mě nezajímá, Outlook mě nezajímá, jejich složky a utility pro fotografie mě nezajímají, jejich stahování z foťáku mě nezajímá, tak mně prostě musí aspoň ztrpčovat život. Mám u Windows 10 intenzivní dojem, že se Microsoft mermomocí snažit udělat ke každé Google Android ptákovině vlastní konkurenci, kterou ti prostě vnutí. A nevím, kde se tohle všechno vypíná, aby to neotravovalo. A jak Lenovo po překlopení dělá z notebooku tablet, tak trošku jinak ohnu kloub s displejem a přeskládá se mně plocha. Taky fajn.