Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Dôvody neostrosti môžu byť tieto:Hornster píše: s 85mm (136mm na Canonu 600D). Problem mam s celkovou ostrosti na 600D, kdy se i pri spravnem zaostreni a doostreni pomoci High passu fotka zda stale byt neostra.
Ganec píše:(elektronickú prvú lamelu uzávierky v hľadáčiku má až Nikon D810 pokiaľ viem .. no to nerieši roztrasenie vplvyvom zrkadla .. u zrkadloviek k tomu treba pridať aj oneskorenie spúšte)
toto snáď nemyslíš vážne .. na fotkách čo dal landov bolo v bookehu zreteľne vidno aberáciu, ktorá bola fest rušivá...pemar píše:Fotky z 85/1.8G jsou ostré, bez rušivé ho bokehu
Máš vôbec skúsenosti s nejakou Sigmou?pemar píše:BF/FF je třeba řešit přes AF tuning, po nastavení to vesměs nemusím řešit, a to jsem na TK asi 1000x citlivější, než Ganec. Pokud vím, tak u Sigmy velmi dobře funguje servisní seřízení...
Hornster píše:dekuji za nazory, cim dal vic se zacinam bat FF/BF na sigme.
toto snáď nemyslíš vážne .. na fotkách čo dal landov bolo v bookehu zreteľne vidno aberáciu, ktorá bola fest rušivá...pemar píše:Fotky z 85/1.8G jsou ostré, bez rušivé ho bokehu
(dovtedy som ešte takú rušivú aberáciu na záberoch nevidel)Máš vôbec skúsenosti s nejakou Sigmou?pemar píše:BF/FF je třeba řešit přes AF tuning, po nastavení to vesměs nemusím řešit, a to jsem na TK asi 1000x citlivější, než Ganec. Pokud vím, tak u Sigmy velmi dobře funguje servisní seřízení...
Lebo ja mám opačné skúsenosti .. samozrejme len nepriamo s tou bráchovou (keďže som mu riešil reklamáciu):
- keď ju dal v servise nastaviť, tak potom zaostrovala dobre na 3 metre a na diaľku ostrila zle.
- počas reklamácií mu ju zase nastavili postupne tak aby na diaľku ostrila dobre .. no potom nablízko ostrila zle. A naopak.
=> po 3 reklamáciách mu radšej vrátili peniaze....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků