Výklopný displej drží skutečně masivní konstrukce. Díky ní ale nejsou některé polohy možné. Mě to přišlo, že se to dá otočit do vodorovné polohy pro pohled z hora a pak 45 stupňů pro focení z nadhledu. Má to svá omezení, ale působí to robustně. Grip po chvíli super, skoro jsem si musel zpátky zvykat na ten z D7100. Zkoušel jsem group AF-C, super, lepí se to na cíl jak ..., však vy víte co

. Jak píše bob222, mít v peněžence 55k, jdu s ním domů.
Pár postřehů od zástupce Nikonu. Omezení na uzávěrce z důvodu odlišení, mimochodem absence 100% náhledu na D610 opět z důvodu odstupu od D810. Vůbec se s tím netajil. Některé další kompromisy z důvodu zachování příznivé ceny.
K D400 se vyjádřil tak, že sice Canon 7D2 pěkný, mediálně super přijatu, ale nevěří v prodejní potenciál. Na rovinu říkal, že v Japonsku jdou FF a Nikon1. Trochu ústupek DX formátu je nový 20/1,8, který dává na obou formátech smysl a umožňuje přestup. Teď neřeším výkon, jen ohnisko a světelnost.
Co mě dostalo, byl N1 V3 s EVF + 70-300 ED. To je šílená bestie, rychlá, dosah 800mm, s gripem se to i dobře drží, se krátkým sklem se to vejde do malé brašničky. Fakt moc pěkná hračka. EVF bych řekl lepší než Sony, nebyla vidět matrice a překresloval o dost plynuleji při švenku. A6000 jsem měl v ruce tento týden den a půl, takže porovnání je čerstvé.
No a na závěr, Nikon zlevnil Coolpix A na pouhých 13k, což je za tyto peníze výborná nabídka. Do vyprodání zásob, nástupce zatím není. Za původních 25k to byl nonsense, ale takhle se to vyplatí k zrcadlovce jako náhrada širšího skla. Vyjde to i levněji než 28/1,8 (ale ten je světelnější, pevný objektiv na Ačku má f/2,8)
K vidění byl i D4s s 80-400, nový 20/1,8 i SB-500, svatá trojice apod. Mimochodem, špatná zpráva je, že SB-500 nefunguje jako cmd s D7100. škoda, ušetřím těch pár tisíc.