Nikon 750 ("ideální kompromis" mezi řadou 6 a 8)

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod kozakm 4. 11. 2014 00:00

Tak teď už vím, proč jsem zase neuspěl na Czech Press Photo. Malý dynamický rozsah.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 4. 11. 2014 00:10

Lotrandor píše:Ten Neff je fakt ztracenej.

Já myslím, že jsem zas hodil kámen do hejna tím hraním na vojáčky.... :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dzacovsky 4. 11. 2014 00:59

Puntík píše:Kozák, Karbusický, Neff

Co bereš?

pemar píše:Jenom samý sra*ky

Pemare, už v mnoha diskusních vláknech jsi dokázal, že jsi ztracený tvrdohlavý případ. Mohl bys s tím už přestat.
Dzacovsky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ypres.bass 4. 11. 2014 01:00

kozakm píše:Tak teď už vím, proč jsem zase neuspěl na Czech Press Photo. Malý dynamický rozsah.
to já mám prozaičtejší důvod - jsem to tam zapomněl poslat (aspoň jsem ušetřil za poštu a poplatky, stejně to vyhrávají furt jedni a ti samí)
www.stanislavkolarik.cz
ypres.bass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gamut 4. 11. 2014 02:08

No nazdar. Tři strany rozebírání něčích fotografií a hodnocení kvalit fotografa... Pak nějaké omalovánky, které mají dokazovat práci s Rawem a jeho pružnost.To se opravdu smrskne na takovou věc jako je DR a jeho využití? Přičemž naprosto nepochybuji, že jeden vedle druhého bude tvrdit, že DR bezezbytku přenese až do finále. Když tady dal v nějakém vlakně Almik test v porovnání třech DF nikdo nic. To že tam bylo krásně něco vidět, toho si nikdo nevšiml? Nějak nechápu neustálé osobní útoky, přičemž se řeší autor, nikoliv podstata sdělení.
Gamut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 4. 11. 2014 08:09

Taky mi to přišlo, že dva o voze (PL a Pemar o technice) a zbytek o koze (fotografii). Pemar své obvyklé volume zvedl tak o 20% a dočkal se naprosté popravy. A kdyby mně chtěl někdo podezírat ze zaujatosti tak jen doplním, že fotky Martina Kozáka naprosto žeru a vlastně i jeho účast zde, na TECHNICKÉM fóru. Hlasuji pro světový mír.
Naposledy upravil reign dne 4. 11. 2014 08:58, celkově upraveno 1
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 4. 11. 2014 08:22

O kvalitách fotografa nikdo nepochybuje, to jen fotograf se pustil ve vlákně o Nikonu do dokazování, jak je Canon perfektní a jaké krásné fotky z něho lezou. To je, jako když při pingpongové diskusi o točivosti potahů hráčů na úrovni krajského přeboru jeden ligový hráč argumentoval tím, že je porazí prkénkem na maso. Ano, možná asi měl i pravdu, ale informační hodnota pro danou diskusi byla v tu chvíli nulová, tak jako zde, kde to mohlo mít smysl snad jen pro majitele Canonu.

Pokud jste se podívali na fotografie MK z fotbalu pozorněji, tak jste mohli vidět, že bílá nebyla bílá a černá nebyla černá. A při bližším zkoumání najdete další věci, technikálie. Proto mne zajímalo, jak by stejná fotografie dopadla s Nikonem D750 s novou 400/2,8, to by mělo informační hodnotu.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod kozakm 4. 11. 2014 08:28

Zkoušel jsi u toho černocha nabrat kapátkem barvu z místa pod trenkama? Tam by černá měla být černá.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T-Lama 4. 11. 2014 08:43

kozakm: Mno ještě aby byl pod trenkama bílej ... :D

Kapátko se tu snad naposled řešilo u Fuji X-E1, nakonec zjistíme, že Kozák málo doostřuje a jeho snímky potřebují zesvětlit stíny alespoň o 1 a půl EV... :roll:

Pemar: Myslíš jak by ta fotka dopadla při focení do JPEGu? Protože při editaci se to dá doprasit všemi směry nehledě na (ne)kvality snímače.
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 4. 11. 2014 08:50

Se nám to tu pěkně vystříbřilo, ganec kříženej s milanem.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Gamut 4. 11. 2014 08:53

Tak vidím, že je několik možností ve výkladu. Asi nějak nevadí, když ve vlákně o Nikonu je zmínka o DR Canonu s následnou "ukázkou pružnosti" Nikonu. Pak je asi velký problém, když se objeví ve vlákně o Nikonu fotky z Canonu, které nenápadně sdělují, že DR není vše, tudíž jde o to co je na fotkách. Je mi docela jedno jestli na jedné fotce je bílá bílá. Pokud budu mít stejný snímek ze 2 DF mohu zkoumat, zvlášť pokud jde o čistý JPEG. Jinak to opravdu nemá žádnou vypovídající hodnotu k WB.
Gamut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T-Lama 4. 11. 2014 09:04

Ještě si dovolím OT speciálně pro Gance - na americkej fotbal rozhodně FF nepotřebuješ, dokonce ani APS-C. Světelnější sklo není na škodu. Pro drtivou většinu fotek je ale nejdůležitější, kam si stoupneš (klekneš, lehneš...). ;)
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 4. 11. 2014 09:20

Puntík píše:
Lotrandor píše:Ten Neff je fakt ztracenej.

Já myslím, že jsem zas hodil kámen do hejna tím hraním na vojáčky.... :-)

Zdravím

To asi jo. Blbý je, že pan Neff tomu svým výkonem opravdu moc nepomáhá. Ono je sice pěkný připojit si foťák na počítač a promítat na televizi, ale bez určitých prezentačních schopností z toho CreativeLive nebude. Vypadá to pak spíš hloupě. Navíc to dává "z patra", což je hodně vidět. Takhle se to opravdu nedá dělat.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Puntík 4. 11. 2014 10:28

No já jsem hodil do placu tři zástupce různých směrů, kteří mají své obecenstvo a mají pro ně i svou hodnotu. A popírat to je všechno možné, jen ne pochopení (které asi vyžaduje zkušenost) a tolerance k názorům a postojům druhých. To nebylo srovnání, jak se někteří mylně domnívají, srovnat třeba Kozáka s Karbusickým skutečně nelze. Vždyť už jen pro realisticko-technoidní přístup jednoho a poetičnost v práci druhého si ani nemohou rozumnět navzájem.
Takže nehodnotím, nekomentuji. I když mě třeba MK nemile překvapil ani tak ne poznámkou z technického světa, jako poznámkou o zvláštním zrnitém povrchu fotky v oblasti fragmentu jakési sochy, kterou jsem tu na svém snímku měl (a na jeho popud také stáhnul), protože bych dal ruku do ohně za to, že ji důvěrně zná. Stojí totiž na veřejném prostranství před vchodem do divadelního ústavu, kde by měl být člověk, ovlivňující a formující prostřednictvím časopisu vztah veřejnosti ke kultuře, častým hostem. Už jenom proto, že i to je prostředí, kde lze bohatě čerpat inspiraci i pro fotografickou práci. Nejen prohlížením fotografických časopisů a publikací, které zhusta vede spíš k plagiátorství, než k tvorbě. Ale fotku jsem bez poznámek stáhnul. Mimochodem, byla to tato :
Nekrmit!.jpg

:-D :-D :-D :-D

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rodri 4. 11. 2014 11:13

Puntíku, tu fotku dnes vidím poprvé a ihned při prvním pohledu mě napadlo to samé co MK. Takže je otázka, jestli je chyba v MK :-)) .
rodri
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka