Nikon 750 ("ideální kompromis" mezi řadou 6 a 8)

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 3. 11. 2014 22:36

... no neasi :D
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod honzyk.1 3. 11. 2014 22:38

pemar píše:Nehraji si na profíka a nevytahuji se fotografiemi, natož ve vláknech věnovaných Canonu.

Ty fotografie MK nejsou špatné, ale se 400/2,8 a jinou drahou technikou by je udělal kdekdo, i dokonce i lepší. Podívejte se na flickr a uvidíte. Jako na profesionála na něj mám větší nároky, to má prostě smůlu. Já si ho vážím, ale nemá se vytahovat. Fakt je, že toto vlákno je o technice, o konkrétním modelu od Nikonu, ne o Canonu nebo o umění. Pokud chcete vlákno o Canonu nebo o umění, dejte si tu práci a založte si ho.

Pemare, zrovna ty tvrdíš, že s jinou drahou technikou by takové fotky udělal kdekdo, dokonce i lepší a sám dáváš fotky z "luxusní" a "drahé" techniky od Zeissu /kterou tady řešíš skrz asi 50 stran jednoho vlákna..a ty fotky jsou zase pro pro ostatní strašné.. Drahá technika = lepší fotky?:-)
www.honzamartinec.com
honzyk.1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 3. 11. 2014 22:40

Není důležité kdo si koho váží. Důležité je kdo co dělá. A vyjmenovaní mají svoje publikum (byť každý jiné) stejně jako je má jakákoliv slušná fotka.
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ypres.bass 3. 11. 2014 22:41

Callgaro píše:Dát do jedné věty Kozáka, Karbusického a Neffa bych na místě prvního považoval za urážku :-)
něco podobného jsem chtěl též napsat...
byls rychlejší
www.stanislavkolarik.cz
ypres.bass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod trail 3. 11. 2014 22:44

To Pemar: myslím, že kritizovat práci jiných by měl někdo, kdo řekne tady jsou moje fotky a dělám to takhle nebo jinak... Já fotím sport a udělat fajn akční fotku je hned o několika věcech. Technika je potřebná, ale nevidím zásadní rozdíl například v tom, zda používám např. Nikon 300/2,8 VR nebo někdo jiný VRII či 300/4. V extrému to jistě může být přínos, ale daleko důležitější je to vidět, číst trať, znát sport, umět vybrat místo...pak to jde. Člověk se stále učí, tak když se někde dostane, tak šoupe nohama a sleduje...sleduje kde stojí profík, co má za ohnisko a o co mu asi jde..pak se lze postavit na jeho místo a pokusit se vyfotit to podobně nebo stejně..a věř tomu, že když dva dělají totéž není to vždy totéž. A v neposlední řadě třeba konkrétně u MK jsou pak fotky, které holt mají v sobě víc než jen vypovídající hodnotu o dřině, výkonech, emocích. Mají výtvarnou hodnotu...například poslední fotky z trojského mostu a také jiné. Most tam je stále...tak vyraž a pochlub se :-).
trail
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ypres.bass 3. 11. 2014 22:45

honzyk.1 píše:
pemar píše:Nehraji si na profíka a nevytahuji se fotografiemi, natož ve vláknech věnovaných Canonu.

Ty fotografie MK nejsou špatné, ale se 400/2,8 a jinou drahou technikou by je udělal kdekdo, i dokonce i lepší. Podívejte se na flickr a uvidíte. Jako na profesionála na něj mám větší nároky, to má prostě smůlu. Já si ho vážím, ale nemá se vytahovat. Fakt je, že toto vlákno je o technice, o konkrétním modelu od Nikonu, ne o Canonu nebo o umění. Pokud chcete vlákno o Canonu nebo o umění, dejte si tu práci a založte si ho.
Pemare, zrovna ty tvrdíš, že s jinou drahou technikou by takové fotky udělal kdekdo, dokonce i lepší a sám dáváš fotky z "luxusní" a "drahé" techniky od Zeissu /kterou tady řešíš skrz asi 50 stran jednoho vlákna..a ty fotky jsou zase pro pro ostatní strašné.. Drahá technika = lepší fotky?:-)
tak jako zrovna u tohodle se musím pemara zastat protože u drahé optiky dost platí "to o té troše pravy na tom každém šprochu". Ono ne že by drahá technika dělala sama o sobě lepší fotky, ale dobré fotky s ní lze dosáhnout se zlomkem námahy, nehledě k tomu že občas se nejdou témata/záběry kdy to bez ní ani nejde.
www.stanislavkolarik.cz
ypres.bass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 3. 11. 2014 22:50

Kdybych chtěl MK opravdu kritizovat, vzal bych to z jiného úhlu.

Opakuji, že si ho vážím, ale nebudu adorovat jeho fotky jenom proto, že je fotil on. Navíc, když nejsou perfektní, na což si hraje. Hodně mu pomáhá drahá technika a to, že je u těch správných sportovních akcí, má svoje vybojované stanoviště, atd. Já si ho vážím i proto, že je tam v zimě i v létě, já bych se na to vykašlal. Já bych se dokonce vykašlal i na to, soutěžit v oboru fotografie nebo se tím dokonce živit, oboje považuji za ztrátu času.

Docela by mne zajímalo, jak by jeho snímky dopadly s D750. Pak by to bylo dokonce i k tématu :-)
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod BigglesO27 3. 11. 2014 22:52

Hele, když někdo nepozná ani low key (z jiného tématu), tak hodnotit jiný fotky z hlediska kvality by asi moc neměl, když by nechtěl bejt za vola ;-)
Naposledy upravil BigglesO27 dne 3. 11. 2014 22:57, celkově upraveno 1
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 3. 11. 2014 22:56

pemar píše: a to, že je u těch správných sportovních akcí, má svoje vybojované stanoviště, atd.

Hele a jak ty si to vlastně představuješ? Myslíš, že mě ráno vyzvedne řidič s limuzínou, který mě sám od sebe doveze na tu správnou sportovní akci, kde mi hlavní organizátor přichystal to nejlepší místo ze všech, postavil mi tam stativ s nastaveným foťákem a asistentem, já pak ve správný okamžik mávnu rukou, asistent zmáčkne spoušť a je hotovo a jede se dom?

A nebo že strávím fůru času hledáním, co se kde zajímavého děje, vyrazím v 6 ráno, nachodím 7 km s deseti kily přes rameno, přitom se válím po zemi, lezu na zídky, zkouším různé techniky, zkrátka snažím se vymlátit z toho co nejvíc a na závěr strávím hodiny zpracováním u pc?
Naposledy upravil kozakm dne 3. 11. 2014 23:00, celkově upraveno 2
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 3. 11. 2014 22:59

pemar píše:Kdybych chtěl MK opravdu kritizovat, vzal bych to z jiného úhlu. Opakuji, že si ho vážím....

Není nutné nikoho adorovat, stačí neostouzet, nebo si jen nevšímat. Já si také z té vyjmenované trojice nevážím všech (nejsou z jednoho pytle, naopak jsou každý z jiného soudku), přesto bych si nedovolil se o ně otřít. Dělají dlouhodobě práci, kterou oceňují jiní. A to mně stačí. :-)

Zdravím

PS, možná bych se ti měl omluvit, všimnul jsem se, kolik lidí tu má jiný názor, než já. :-\
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 3. 11. 2014 23:16

MK: Myslím, že to bude to druhé. Vážím si toho. A jestli při výstupu na Mount Everest lezeš před nima, pak dvojnásob.

Sorry, spletl jsem se, tou limuzínou jezdím já. :-)
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Lotrandor 3. 11. 2014 23:37

Ten Neff je fakt ztracenej.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ganec 3. 11. 2014 23:41

trail píše:myslím, že kritizovat práci jiných by měl někdo, kdo řekne tady jsou moje fotky a dělám to takhle nebo jinak...
Naopak, pri kritike treba používať hlavne jednoznačné výrazy ktoré pozná každý.
(pri argumentovaní len fotkami sa do toho môžu zamiešať iné, nechcené faktory, ktoré s podstatou veci nemusia mať nič spoločné)

trail píše:Technika je potřebná, ale nevidím zásadní rozdíl například v tom, zda používám např. Nikon 300/2,8 VR nebo někdo jiný VRII či 300/4
pemar píše:Hodně mu pomáhá drahá technika
Zrejme na futbal naozaj treba FullFrejm a svetelný objektív.
Z (vraj) najlepšieho APS-C dokázala profesionálka nafotiť len toto:
Obrázek
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 3. 11. 2014 23:44

pemar: kozakm si tu na nic nehraje, jenom ti ukázal fotky, kde nezáleží na tom, jaký DR měl snímač. Ukázal ti to velmi názorně a příspěvek do debaty to byl určitě lepší, než dvoje 125-té oznámení, že tě současná generace Nikon nezajímá, protože nedosahuje tebou vysněných kvalit.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ganec 3. 11. 2014 23:46

pemar píše:Docela by mne zajímalo, jak by jeho snímky dopadly s D750. Pak by to bylo dokonce i k tématu :-)
tak to aj mňa .. podľa merania DR na dpreview (z recenzie D5300) by mali lepšie zachovávať detaily vo svetlách (kým sa u Canonov nezapne HTP, čo neviem či niekto používa).
No zaujímavé je že u Nikonu najnovšie DX viac zosvetľujú tiene ako najnovšie FX:
Obrázek
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka