Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
pemar píše:Nehraji si na profíka a nevytahuji se fotografiemi, natož ve vláknech věnovaných Canonu.
Ty fotografie MK nejsou špatné, ale se 400/2,8 a jinou drahou technikou by je udělal kdekdo, i dokonce i lepší. Podívejte se na flickr a uvidíte. Jako na profesionála na něj mám větší nároky, to má prostě smůlu. Já si ho vážím, ale nemá se vytahovat. Fakt je, že toto vlákno je o technice, o konkrétním modelu od Nikonu, ne o Canonu nebo o umění. Pokud chcete vlákno o Canonu nebo o umění, dejte si tu práci a založte si ho.
něco podobného jsem chtěl též napsat...Callgaro píše:Dát do jedné věty Kozáka, Karbusického a Neffa bych na místě prvního považoval za urážku
tak jako zrovna u tohodle se musím pemara zastat protože u drahé optiky dost platí "to o té troše pravy na tom každém šprochu". Ono ne že by drahá technika dělala sama o sobě lepší fotky, ale dobré fotky s ní lze dosáhnout se zlomkem námahy, nehledě k tomu že občas se nejdou témata/záběry kdy to bez ní ani nejde.honzyk.1 píše:Pemare, zrovna ty tvrdíš, že s jinou drahou technikou by takové fotky udělal kdekdo, dokonce i lepší a sám dáváš fotky z "luxusní" a "drahé" techniky od Zeissu /kterou tady řešíš skrz asi 50 stran jednoho vlákna..a ty fotky jsou zase pro pro ostatní strašné.. Drahá technika = lepší fotky?:-)pemar píše:Nehraji si na profíka a nevytahuji se fotografiemi, natož ve vláknech věnovaných Canonu.
Ty fotografie MK nejsou špatné, ale se 400/2,8 a jinou drahou technikou by je udělal kdekdo, i dokonce i lepší. Podívejte se na flickr a uvidíte. Jako na profesionála na něj mám větší nároky, to má prostě smůlu. Já si ho vážím, ale nemá se vytahovat. Fakt je, že toto vlákno je o technice, o konkrétním modelu od Nikonu, ne o Canonu nebo o umění. Pokud chcete vlákno o Canonu nebo o umění, dejte si tu práci a založte si ho.
pemar píše: a to, že je u těch správných sportovních akcí, má svoje vybojované stanoviště, atd.
pemar píše:Kdybych chtěl MK opravdu kritizovat, vzal bych to z jiného úhlu. Opakuji, že si ho vážím....
Naopak, pri kritike treba používať hlavne jednoznačné výrazy ktoré pozná každý.trail píše:myslím, že kritizovat práci jiných by měl někdo, kdo řekne tady jsou moje fotky a dělám to takhle nebo jinak...
trail píše:Technika je potřebná, ale nevidím zásadní rozdíl například v tom, zda používám např. Nikon 300/2,8 VR nebo někdo jiný VRII či 300/4
Zrejme na futbal naozaj treba FullFrejm a svetelný objektív.pemar píše:Hodně mu pomáhá drahá technika
tak to aj mňa .. podľa merania DR na dpreview (z recenzie D5300) by mali lepšie zachovávať detaily vo svetlách (kým sa u Canonov nezapne HTP, čo neviem či niekto používa).pemar píše:Docela by mne zajímalo, jak by jeho snímky dopadly s D750. Pak by to bylo dokonce i k tématu
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků