Jaky objektiv nejvice pouzivate na sve DSLR?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 8. 8. 2014 12:26

chel píše:[treba dobarvit?

Čoveče, ty tu z toho děláš západ slunce na Sri Lance.
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 8. 8. 2014 12:32

A proc ne? :D
Světlo, to je, oč tu běží.
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 8. 8. 2014 12:41

chel píše:
DSC_0112colours.jpg
treba dobarvit?

No za mě osobně to původní - mi přijde takový přirozený a uklidňující... Ta chel verze mi přijde jak svatý obrázek z nějakého krámku pro astrology nebo taková ta výzdoba vietnamských restaurací...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod pemar 8. 8. 2014 12:42

Já bych to dobarvovat ani nemusel, ale kdybych mohl, použil bych ostřejší objektiv nebo bych si pohrál s PP.

Lidi fotím strašně rád, lidi na ulici, dědky v hospodě, holky v parku, jen mám trochu trapný pocit z toho, že nemám jejich souhlas (on by to mohl být i právní problém). Na tyto fotky je doporučovaná 50mm, ale já mám na DX zkušenost, že od 85mm máte odstup a vyšší autenticitu díky tomu, že objekt nevnímá tolik kameru. Takže 85/1,8G nebo opět 70-200/4. S 35mm mohu fotit tak leda modelku nebo někoho, kdo mi dobrovolně "pózuje".
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 8. 8. 2014 12:45

Radek71 píše:emyslim portrety na workshopu, ale lidi, deni, udalosti, dokumenty apod. To jsem si myslel, proto zadostiucineni.

Jinak tady jsem asi před 3 lety (tzn. opravdu neřeště postprocess ;-) ) fotil dokument včetně lidí. Ale neni to ve městě.... http://fotogalerie.highenergy.cz/huntin ... 011_07_30/ (předělávám web, tak nevim, jak dloho bude odkaz fungovat, ale dneska jo).
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 8. 8. 2014 12:47

Coz o tom, ja fotim i lidi, ale bud jsou to nahodny (ctete neplanovany, nearanzovany) cvaky na "ulici", tech je par, viz napr.:

Obrázek

Obrázek

...nebo jsou to environmentalni portrety, takze tam nejde jen a pouze o cloveka, napr:

Obrázek

...a nebo to jsou specificke fotky pro konkretni lidi a ty holt nepublikuju. Pak jsou tu teda jeste fotky "pro me", kdyz je vhodna modelka :D

Obrázek

Lesni sber je z meho drive hodne oblibeneho skla Sigma 50/1.4, ty predtim jsou vsechny z aktualne nejoblibenejsiho N70-200/2.8.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 8. 8. 2014 12:57

Jojo, pravni problemy. To hrozi. Ted se dava nejcasteji trest s podminkou s odkladem na 18 mesicu.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 8. 8. 2014 14:01

R71: lidi zkouším.
Obrázek
Obrázek

Nikon 16-85, abych nebyl OT
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 8. 8. 2014 14:28

Zase 70-200:

Obrázek
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 8. 8. 2014 15:29

Kdybyste náhodou někdo vlastní blbostí smazali celý den fotek z dovolené (třeba jako já), osvědčilo se Data Rescue 3; pro extrakci aspoň jpg náhledů z poškozených RAWů zase File Juicer.
Někdy ani trojnásobné zálohování nepomůže.
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 8. 8. 2014 16:16

To mi reknete, kdyz jste v roce 1998 nekde vyfotili nekoho, treba souseda jak se snazi chytit plapolajici stan co postavil deckam na zahrade kontra makro kvetiny, to je prece z hlediska bonity milionovy rozdil ne? A miliardovej kdyz jsou fotky kamaradu z treku v Altaji, ne?
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 8. 8. 2014 16:26

Rodinný fototlamismus (a Altaj vlastně nic jiného není) má pro svého stvořitele vždycky větší cenu, než fotka nějaké platantery, o mouše nemluvě...... :-)
K té fotce nahoře by mi sednul ještě prkenný stůl a džbánek piva.... možná to tak v reálu i bylo... :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 8. 8. 2014 16:36

Nikkor 35/1,8G (asi nejlepší poměr ceny a obrazové kvality)

Obrázek

Nikkor 14-24/2,8 (použitý proti vžitým pravidlům)

Obrázek

Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6G ED (překvapivě pěkný bokeh)

Obrázek
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 8. 8. 2014 16:37

Radek71 píše:To mi reknete, kdyz jste v roce 1998 nekde vyfotili nekoho, treba souseda jak se snazi chytit plapolajici stan co postavil deckam na zahrade kontra makro kvetiny, to je prece z hlediska bonity milionovy rozdil ne? A miliardovej kdyz jsou fotky kamaradu z treku v Altaji, ne?

Tak to určitě a třeba si i zpětně řikám, že jsem nedělal víc fotek, když byla manželka těhotná... Hlavně ze začátku. Těch mam míň, než bych chtěl. A podobných fotek fotim čim dál tim víc. Ale na druhou stranu - street fotky a dokumenty cizích lidí mě pořád nebaví, jak sem psal nahoře...

http://fotogalerie.highenergy.cz/travel ... 23-63.html - Tohle je třeba fotograficky naprosto strašná fotka (jestli se nepletu, tak prvním PENem nebo kompaktem, co jsme měli před lety zrovna po ruce), ale prostě jí mam rád. Sice bych byl radši, kdybych jí měl v lepší kvalitě. Ale manželku k tomu už těžko někdy přesvědčím a je to super vzpomínka :-) A ještě tuhle mam rád http://fotogalerie.highenergy.cz/travel ... 23-61.html
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod pemar 8. 8. 2014 16:46

Nikkor 85/1,8G (čistá streetovka, slečna mi sklopila oči. když si mne všimla)

Obrázek

a Nikkor 70-200/4 (extrémní fotka, studentka učící se v parku, výřez z fotografie na vzdálenost cca 25m)

Obrázek
pemar
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka