Jaky objektiv nejvice pouzivate na sve DSLR?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Radek71 7. 8. 2014 22:28

No asi se tady mazalo, tak spatne chytam continuitu, lampu vidim, fotka je z reportaze z Olomouce, znam nejaky lidi co by to meli o dost lepsi. Ale Neff to urcite neni. Ja jsem sem chtel dat fotku, tak jsem dal filtr na to ohnisko, to neni vybrany Knizakovi do galerie.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 7. 8. 2014 22:47

Ty Vaše vzájemné výpady jsou docela solidní nuda!

Pláž focená teleobjektivem 70-200/4:

Obrázek

Tak co krajináři, na teleobjektiv docela stylovka, ne? (bez úprav !)

A něco pro Radka71: LEICA Noctilux-M 50mm f/1.0

https://www.flickr.com/photos/alandream ... 21720@N02/

Leica M240 + LEICA Noctilux-M 50mm f/1.0

A pro Puntíka a milovníky palačinek přidám palačinku (opět focenou mým velmi oblíbeným 70-200):

https://farm6.staticflickr.com/5559/145 ... 9336_c.jpg
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Puntík 7. 8. 2014 23:11

Děkuji, rád smažím, rád jím. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 8. 8. 2014 10:20

POZOR! Následuje strašlivý off topic, upravno na podnět pemarův:
Včera jsem se k tomu nedostal takže posílám několik cvaků a "nočních" fotek až dnes. Aktuálně používám z cca 40% 35\1.8, cca 50% 18-70\3.5-4.5, občas 90\2.8 a 55-200 pro portréty a detaily.
Publikované fotky jsou povětšinou z loňska a starší, kdy jsem měl seťák, fotky za poslední půlrok až rok, které jsou zase o něco lepší, čekají na protřídění a úpravu v softwaru.
D3100 18-55
DSC_0378.jpg

D3100 18-55
DSC_0475.jpg

D3100 18-55
DSC_0949.jpg

D3100 35
DSC_3077.jpg

D3100 18-55
DSC_0686.jpg

D3100 18-55
DSC_0961.jpg
Naposledy upravil Melancholický Trol dne 8. 8. 2014 11:23, celkově upraveno 1
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 8. 8. 2014 11:03

No off topic by to nebyl, kdyby u těch fotek bylo, kterým objektivem je to focené a ideálně kdyby tam bylo zhodnocení, jak často s kterým je focené. Fotky se mi líbí.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Puntík 8. 8. 2014 11:08

Za mne - proč strašlivý, určitě jsou tu k mání horší. I když pravda, pokud bych si odsud měl něco pověsit na zeď v pokoji (to bývá jedno z mých hodnotících hledisek), byla by to pemarova pláž (ala F. Tichý)..... :-)
Ale i ta první by šla.... :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 8. 8. 2014 11:28

Ta pláž je důkazem toho, co dělá technika.

Námět, světlo a kompozice jsou určitě důležité, ale dobře zvolený a hodně kvalitní objektiv to dostane na vyšší level. Proto 70-200 používám tak často a mám ho tak oblíbený. Další kouzlo je, jak málo musím korigovat v PP.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod bob222 8. 8. 2014 11:33

A ešte treba poriadne skoro vstať, aby bolo prázdno! ;-)
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 8. 8. 2014 11:40

Třeba u tothoto se mně strašně líbí barevná paleta, připomíná to takové ty staré babičkovské reprodukce s vybledlýma barvama, ale je to, bohužel, focené seťákem na 55mm, takže strašné bláto.
Potom ať se nikdo nediví, že je pro mě ostrost hodně důležitý parametr.
DSC_0112.jpg

A tady je jedna, co bych si klidně na zeď dal. Je to sice to samé po milionté, ale hodně uklidňující:
DSC_0151 - Version 2.jpg
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 8. 8. 2014 11:54

Co na tom, že seťákem, pomohla by ostrost vjemu ? Pokud nesleduješ apriory "technické veličiny" - ostrost je věc ralativní, někdy i rušivá (svádí k detailům). Kdyby to byla malba, měl bys vjem patrně podobný, i kdybys na tom parníku ani nerozeznal okénka..... ;-) Na detailech tahle fotka nestojí.

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 8. 8. 2014 12:00

Já si myslím, že jo. Asi mám nějaký divný zrakový aparát, ale já prostě nesnáším rozmazané obrázky. Mě z nich bolí hlava, asi jak se oko neustále snaží zaostřit, protože předpokládá, že by fotka měla být ostrá (jako realita). Takže na monitoru si zásadně vypínám všechny ty vyhlazování fontů a podobné nesmysly...
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 8. 8. 2014 12:06

S takovym jakoby zadostiucinenim vnimam to, ze krome myslim PL, ktery foti svoje nevesty a psy tu nikdo zda se nefoti lidi. Nemyslim portrety na workshopu, ale lidi, deni, udalosti, dokumenty apod. To jsem si myslel, proto zadostiucineni. Jeste teda Puntik nejakou scenu v kadernictvi, to jsem nevidel. To me prijde jako jet k rudymu mori a koupat se v hotelovym bazene, pro mne nepochopitelny, ale totalne mainstreemovy. Dalsi zadostiucineni je pak v tom, ze kdyz je nekdo fokusovanej na krajinu, takze tezko po nem chtit nektery veci co jsem puvodne chtel. Tedy myslim reakce ktere bych cekal. Jedna hloupa fotka stojici delnika cekajiciho na tramvaj pred walterovkou je pro mne jako nekonecno potucku na dlouhej cas. Ale kazdej jsme jinej a trochu mam zlost, ze tech lidi mam taky malo a jak jsem na tu krajinu a makro kytek nas.ranej, tak ty teda nemam uz poslednich pet let zadny.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 8. 8. 2014 12:11

Ja fotim i lidi, ale nerad takové fotky zveřejňuju. Tomu rezavému pásáku je to jedno, ale hrnout fotky lidí na net je mně proti srsti, ikdyž bych třeba dostal svolení.
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 8. 8. 2014 12:19

DSC_0112colours.jpg
treba dobarvit?
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 8. 8. 2014 12:21

R71 - lidi fotí každý, kdo fotí street, nemýlím se ? Že s tím sem ovšem nechodí, divím se, že se divíš.... ;-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka