tomashr píše:Davidof - moc hezké shrnutí, taky mi něco takového leželo na jazyku...
Jinak mne u dotyčného vyloženě baví i ten až vyložený mindrák z toho, když mu někdo hodí odkaz na výstupy od Rosti S. či Petra B. a reakce typu "on neni normalni/bezny fotograf"...
No, já tedy znám oba osobně, Rosťu Stacha dokonce už minimálně 15 let velmi slušně a mohu prozradit malé tajemství - oni zas tak zázrační v nějaké dovednosti nejsou, popravdě u Rosti si i přes velkou úctu k němu dovolím tvrdit, že jsem v některých věcech kolem techniky spíš lepší než on (ač se přitom celkově za nějak moc dobrého fotografa nepokládám).
Hlavní příčina, proč jsou RS a PB tak dobří je v něčem jiném - totiž v opravdovém soustředění na focení a trochu i v tom, že oni neřeší co je nejlepší technika, ale to, jak prostě co nejlépe využít to, co právě mají. Dokud měl Olympus jako dlouhé sklo jen 300/4, tak prostě fotili s ním a minimálně 95% WL nadšenců by si před jejich výsledky sedlo na zadek. Po příchodu 150-400pro ho sice rádi využili, ale zas takový převrat to u nich nebyl, spíš nárůst komfortu práce. A tom to je - nehledat kam přejít, kde se chystá jaká novinka atd., nýbrž fotit, fotit a znovu fotit a cestu ke zlepšení hledat především sám u sebe...
Bezny fotograf ve smyslu "chytnu fotak a jdu si zafotit". Zbytek bez komentare radsi nebo by jsme se dostali k potrefenym husam