od tomashr 20. 8. 2023 14:03
Cena koukám nehraje roli ani u Meike - od pondělka jsou nějaké slevy na Ali, které zlevňují Meike a TT, 7A se toho sice neúčastní, ale má zas nějaký jiný druh slevového kupónu, fakt asi všechny do 400 korun rozdílu...
Nicméně podle popisu to Meike úplně stejné asi není, píší u něj jen 7mi segmentovou clonu, zatímco 7A se snaží "kulatost" maximalizovat a má 13 blades. Tohle mi přijde jako bod proti Meike, na 0,95 je to jedno, ale třeba při 1,4 by se mohl projevit drobný rozdíl v bokehu.
Jinak u TT jsem taky zaznamenal klikací clonu, pro mne plus, navíc se mi subjektivně líbí. Že je f spíš kolem 1 jsem taky někde četl, mám ale pocit, že to někdo lehce rozporoval i u 7A. Osobně asi clonu kolem f1 beru a nepatrné odchylky neřeším. Spíš mi v testech přišlo, že 7A je při 0,95 nepatrně ostřejší, TT si přeci jen říkal o alespoň nepatrné přiclonění (tak aspoň 1.1-1.2), což už mne trochu zajímá (to už by člověk mohl vzít rovnou levnější TT 50/1.2). Jak jsem ale psal, byly to rozdíly dost hraniční a neudivilo by mne, kdyby jiné kusy vyšly jinak, tak to beru s rezervou.
No uvidím, počkám do zítřka, kdy se po startu akce konečně dopočítám přesného poměru cen (je v tom trochu zmatek) a pak to rozseknu.
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz