Jaky objektiv nejvice pouzivate na sve DSLR?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pemar 29. 12. 2020 16:39

Dne bylo dramaticky zataženo a slunce nevylezlo, tak byl jsem v centru, spousta racků a holubů, nějaké ty labuťě, ale nakonec jsem měl štěstí na jednoho kormorána:

Obrázek

500 PF
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod pavelmeli 29. 12. 2020 16:44

Fakt hezké fotky... My jsme se o víkendu setkali s "pražskými" na půl cesty v Lánech. Dopoledne bylo ještě fajn a i když byl park zavřený, prošli jsme okolí...

Matýsek na C-35mm na f4
Obrázek

Ještě vnučka s 70-200/2.8 na 125mm plnou dírku (David má pravdu landove, chce to ten bajonet pořád leštit) :)
Obrázek

Já Lama, jsem ulovil lamu na 35 f4
Obrázek

A na závěr taky číču, co se připletla... 35 f4 bez ořezu
Obrázek

P.
pavelmeli
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 29. 12. 2020 17:18

Ty jsi obklopen samými fotogenickými a spolupracujícími modely a modelkami :-)
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod pemar 29. 12. 2020 20:22

Z rodiny mi nikdo nechce zapózovat, a tak musím vzít za vděk těmi, které vidím kolem sebe:

Obrázek

500 PF
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Davidof 29. 12. 2020 20:42

Street foto dle PES stupeň 5 ;-)
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod noxx_cz 29. 12. 2020 21:23

houghs píše:Tento rok jsme se rozhodli pro předsilvestrovský výšlap na Javořinu, ovšem jako tradičně jen polovina rodiny - já s dcerou. Nahoře panoval silný mrazivý vítr, zato pro fotografy navzdory tomu že byl polední čas to bylo skvělé. Fotil jsem s jediným objektivem, neměl jsem v té šílené zimě odvahu objektivy měnit. Dcera mě odmítla pózovat, ale nakonec jednu fotku bez svolení jsem zvládl (je to ta poslední). Scéna se dramaticky měnila, úpravy fotek jsou minimální, foceno s polarizákem.

Fotky paráda. Já myslel, že to letos zrušili - ale jasně, nikomu se nebránilo vyrazit "na vlastní pěst" :-). Ty jsi někde z okolí nebo jen výlet? Pro většinu české populace je to totiž lokalita úplně mimo úhel záběru. Jsem původem z Velké nad Veličkou a Bílé Karpaty jsou pořád sdrcovka.
noxx_cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod houghs 29. 12. 2020 23:06

Na Javořinu mám z domu skvělý výhled, je to asi 40 km (Buchlovice). Bohužel směrem na moravskou stranu bývá málokdy dobrá viditelnost, párkrát do roka. Byli jsme překvapeni kolik lidí se na Javořinu vydalo. Pravda, většinou jako my zvolili z těch třech cest tu nejlehčí - od Kamenné boudy. Vloni na Silvestra jsme šli z Vápenek. To převýšení těžko zvládám, nemám problém s cestou nahoru, ale s tou opačnou. Kolena hodně trpí, natíral jsem je pak jakousi mastí na artritidu.
houghs
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Obšák 30. 12. 2020 22:27

Velká Javořina je místem tradičního setkávání Čechů a Slováků. Letos se tam nejspíš žádné akce nekonají kvůli té blbé situaci.
Já tam byl zatím dvakrát, vždy na kole. Jednou solo a jednou v rámci závodu Karpatský pedál. Když jsem tam byl sám, tak z vrchu nešlo nic vidět. Podruhé při Karpaťáku to vypadalo, že by to tam mohlo být pro krajináře zajímavé. Neměl jsem ale moc času se kochat a ideální podmínky taky zrovna nebyly, byl horký letní den. Každopádně jsou Bílé Karpaty krásná oblast, kam se rád vracím ;-)
Obšák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod noxx_cz 31. 12. 2020 05:54

Jsou. Navíc jsou dost opomíjené z pohledu turistiky, což je na druhou stranu možná dobře :-). Je tam spousta krásných a hlavně naprosto liduprázdných míst a krajina je to jiná, než na většině ostatních českých hor. Je několik málo (např. Marek Svoboda) fotografů, kteří se na Bílé Karpaty, resp. Slovácko cíleně zaměřují a fotky mají naprosto úžasné. Ale je to zase jenom o tom mít tu chuť, čas a snahu a chodit, chodit, chodit a fotit :-).
noxx_cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 31. 12. 2020 08:15

Jezdím tam pravidelně na výlety a zjara na orchideje. Ale z Brna je to 1,5-2,5 hodiny cesty autem, podle lokality, což se mi příliš často absolvovat nechce. A je to dobře, protože kdyby byla větší města blíž, bylo by na pěšinách narváno.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 1. 1. 2021 12:55

Sigma 28/1.4

Obrázek

Obrázek
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 1. 1. 2021 15:51

Z dnesnej prechadzky po cintorine sv.Rozalie, ktory bol zalozeny v 18 storoci.

Vitltrox Z85/1,8
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Davidof 1. 1. 2021 16:41

Máte to nějaký ponurý po Silvestru
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod landov 1. 1. 2021 17:45

Zodpoveda to dnesnemu pocasiu.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod landov 2. 1. 2021 10:39

Dnes sa mi prvy krat podarilo v lese nachytat vtacky na potravu. Nasiel som si jedno miesto, ktore bolo aj kompozicne aj pozadim OK, nasypal som tam semena a isiel som dalej. Ked som sa tam po cca polhodine vratil, tak sa tam hostil Brhlik lesny. Uz mali skoro vsetko zjedene, tak som este trosku prisypal semien a cihal som...oplatilo sa.

D500 + 300PF
Obrázek

Obrázek
landov
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka