Jaky objektiv nejvice pouzivate na sve DSLR?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod milann88 17. 11. 2020 22:06

Pemar:

Ta první je nasvícena zvláštně, ale je to tím, že ker je už ve stínu. Do toho Voigtlanderu 40 F2 bych nesel, už dříve jsem na něj koukal a jak píšeš, výkon do krajů hodně klesá. Tohle je 40mm F1.2 a to je úplně něco jiného, ale na DSLR to nenasadis. Já se nechal zlákat na základě vlákna na fóru Fredmiranda a momentálně je to můj nejoblíbenější objektiv a radim ho mezi top 4 objektivy, s kterými mě bavilo nejvíc fotit.
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 17. 11. 2020 22:11

PL: Udělal, neposlal a mezitím všechno smazal. Na výšku nefotim, ale jednu nebo dvě jsem včera udělal a i u těch fotek na výšku byly řádově stejné rozdíly jako levá / pravá strana, tj. mírný rozdíl tam byl, ale zanedbatelný. Jestli ho máš ještě v záruce, tak bych ho reklamoval, jestli ne, zkusil bych AWH, ale nevím, jestli na to mají vybavení a odvahu se do toho pustit. Ta lávka vypadá parádně.

Milann88: Já vím, právě že s F-bajonetem je jen verze s f/2. Já bych f/2 i akceptoval, ale spíše inklinuji k Zeissu 25mm nebo Zeissu 35mm, nicméně ani tam nejsem úplně spokojený, spokojený bych byl se širšími ohnisky na 21mm a 15mm, ty jsou opticy fajn, ale na moje focení jsou zase hodně široké.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod milann88 17. 11. 2020 22:32

Až budou nějaké zajímavé podmínky, tak ti nafotím něco s distagonem 25 2.8 a D850. V těchto ohniscich jsou skvělé biogony, ale to až vezmeš na milost CSC.
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 18. 11. 2020 00:08

pemar: v zaruce je. Ja chtel ale nejprve zjistit, zdali je to kusova zalezitost, nebo pripadne vlastnost. Jelikoz mame mozna kazdy meritko jine, tak to, co je pro tebe mirny rozdil, pro me muze byt to, na co tady upozornuju ;) A aby tech zahad nebylo malo, tak kdyz otocim fotak doprava, tak tam ten rozdil neni, jako kdyz jej natocim doleva, pri foceni na vysku :)
Ja uplne vidim tu marnost, az budu v megapixelu tamnim "odbornikum" ukazovat zakrivenou rovinu ostrosti, snazic se jim vysvetlit, ze takto to vypadat nema a ze chci sklo vymenit. To abych se na to necim predem posilnil, protoze oni to poslou do awh a z awh se to vrati s protokolem, ze se zavada neprojevila/je v toleranci vyrobce^^
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 18. 11. 2020 07:40

Tady to nemá smysl řešit, poslal jsem ti SZ.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod milann88 20. 11. 2020 14:18

Jedna z dnešního rána Nikon Z6 Voigtlander 40 1.2
Přílohy
DSC_9454 (2).jpg
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 20. 11. 2020 14:57

Ještě dodej, že to je cesta do práce ... ;-)
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod pemar 21. 11. 2020 19:17

To Srbsko má něco do sebe, udělal jsem pár fotek s 20/1,8G, ale nejsem s nimi spokojen, nelíbí se mi mikrokontrast ani barevné podání, vidím to tak, že půjde z domu a místo něho koupím něco jiného, asi nějaký Zeiss (kromě optických kvalit to musí vážit tak cca do 400 gramů, žádná kilogram těžká potvora) a nakonec se mi více zamlouvala fotka z iPhonu:

Obrázek

z 20/1,8G jsme po úpravách dostal tohle:

Obrázek

le asi nejspokojenější jsem s detailem, jak labuť startuje z vody:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

500 PF
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod milann88 21. 11. 2020 20:24

Ty labutě jsou fajn. Co se týká toho objektivu, tak se bojím, že do 400g nic takového neexistuje v podobných ohniscich, aby to splňovalo tvé požadavky.
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 22. 11. 2020 08:44

Vcerajsia neskora jesen.

300PF
Obrázek

Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod pemar 22. 11. 2020 08:51

Milann88: To je důvod, proč ho nemám. Nejblíže byly Zeiss Distagon T* 21 mm f/2,8 a Distagon T* 25 mm f/2,0, které váží okolo 600 grammů. A kdybych chtěl nahradir Nikon 14-24 mm f/2,8 G kompletně, tak bych musel ještě koupit a nosit ještě Distagon T* 15 mm F 2,8, což je dalších 820 grammů-

Landov: Zajímavé, jak ten Váš podzim jde směrem do žluta.

Jinak k 300PF se chci také vrátit, vidím to jako nejlepší verzi na cestování letadlem a na street a na další věci, kdy velikost a hmotnost 500 PF vadí. Ale na ptákoviny jsem zatím prakticky 100% přešel na 500 PF, protože je rychlejší a ostřejší a o kousek delší, než 300 PF s telekonvertorem (který jsem už podruhé ztratil a nechce se mi ho kupovat dříve, než zase někam poletím).
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod landov 22. 11. 2020 09:04

Ta 500PF sa naozaj vydarila. Ja som zvedavy na Z200-600 aj Z100-400 no a pacila by sa mi k tomu taka Z8 s 35MPx a AF na urovni D500.

-- 22. 11. 2020 09:08 --

Inac 300PF ma stale udivuje, ked ju po nejakej pauze nasadim na fotak, ake je to male, lahke a opticky paradne sklo. Na cestovanie ako stvorene.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod bob222 22. 11. 2020 10:31

2Pemar
"Zajímavé, jak ten Váš podzim jde směrem do žluta."

Ono to (okrem postprocesu) závisí hlavne od druhu drevín, listnáče čo rastú okolo mňa to ťahajú do žlta až oranžova prakticky všade.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod milann88 22. 11. 2020 11:51

Narazil jsem v Českém ráji na kapradí, co mělo v ranním slunci až nereálné barvy. Tady je úprava opravdu poměrně malá.
Přílohy
DSC_9151 (1).jpg
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 22. 11. 2020 13:48

Krásné barvy, udělals dobře, že jsi do Českého ráje vyrazil, vydařená fotka.

Ony tyhle fotky vypadají jednoduše, ale podaří se málokdy, člověk musí být na správném místě, musí mít s sebou správné vybavení (ne každý objektiv barvy a mikrokontrast dobře přenese) a potřebuješ tam být i ve správnou dobu, abys měl světlo.

Čím to je focené? To je tam Voightlander ?
pemar
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka