Jaky objektiv nejvice pouzivate na sve DSLR?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pemar 20. 5. 2020 21:42

Já také moc často ne. Zajímavostí bylo, že tam bylo 5 druhů ledňáčků, já mám vyfoceného jen jednoho, ale jak jsme psal, ta zeleň u toho jezera byla fakt extrémní, nikde jinde jsem něco takového neviděl, a to jezero mělo neskutečnou atmosféru, velké kmeny tyčící se z jezera a na nich ptáci:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Škoda byla, že jsem tehdy vzal na procházku jen 70-200/4 a zbytek skel nechal v bungalovu.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod houghs 20. 5. 2020 21:45

Tady je fotka zase z jiného místa, krátce předtím než Donald zakázal Evropanům vstup. Takto vypadalo jedno chladné nedělní ráno u New England Aquarium.

Obrázek

D7500 + Sam 16/2

-- 20. 5. 2020 21:53 --

pemar píše:Já také moc často ne. Zajímavostí bylo, že tam bylo 5 druhů ledňáčků, já mám vyfoceného jen jednoho, ale jak jsme psal, ta zeleň u toho jezera byla fakt extrémní, nikde jinde jsem něco takového neviděl, a to jezero mělo neskutečnou atmosféru, velké kmeny tyčící se z jezera a na nich ptáci:

Škoda byla, že jsem tehdy vzal na procházku jen 70-200/4 a zbytek skel nechal v bungalovu.

Já bych zkusil v CNX-D (jiný program nemám) tu zelenou upravit lokálně přes kontrolní body. Aby nezfialověla obloha.

Také bych se rád vydal na takové místo. Akorát manželku nejsem schopen k cestě do Afriky přemluvit.
houghs
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 20. 5. 2020 22:07

Jinak to byla Srí Lanka, do Afriky bych asi také manželku netahal a jak jsem psal, bungalow byl pohodlný, bylo by v naprosté pohodě, kdyby tam nebylo červené tlačítko pro případy, kdy se objeví v blízkosti slon nebo kobra, oni v tom jezeře byli i krokodýli, i proto to chtělo místního znalce přírody s sebou.

Obrázek

byť s koupelnou, sprchou a toaletou venku:

Obrázek

Obrázek
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod houghs 20. 5. 2020 22:20

Je to hezké, ale myslím že Srí Lanka by pro mou ženu nebyla o moc přijatelnější než Jižní Afrika kam ji chci už nějaký rok dostat. No stejně si teď musíme dát pauzu, měli jsme naplánovanou dovolenou v Jižní Americe a místo toho budu mít od Air France voucher a propadlé rezervace v hotelích.
houghs
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 20. 5. 2020 22:37

Dej si do vyhledávače Gal Oya Lodge a uvidíš, tohle je podle mne o dost vyšší level, než se dá běžně pořídit v Jižní Americe, i v té Africe jsem nic tak kvalitního nesehnal. Navíc je to o hodně bezpečnější země, než Jižná Amerika, nemusíš mít strach o sebe, o manželku, ani o techniku.

Mínusem Gal Oya je vzdálenost a vyšší cenové relace, člověk platí 24/7 all inclusive.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod cport 21. 5. 2020 00:13

pemar píše:Já také moc často ne. Zajímavostí bylo, že tam bylo 5 druhů ledňáčků, já mám vyfoceného jen jednoho, ale jak jsme psal, ta zeleň u toho jezera byla fakt extrémní, nikde jinde jsem něco takového neviděl, a to jezero mělo neskutečnou atmosféru, velké kmeny tyčící se z jezera a na nich ptáci:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

co to je za misto?
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 21. 5. 2020 05:35

Gal Oya, Srí Lanka.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod landov 21. 5. 2020 06:41

Aby tu neboli iba same vtaky.
Z6+420
Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod houghs 21. 5. 2020 08:09

pemar píše:Dej si do vyhledávače Gal Oya Lodge a uvidíš, tohle je podle mne o dost vyšší level, než se dá běžně pořídit v Jižní Americe, i v té Africe jsem nic tak kvalitního nesehnal. Navíc je to o hodně bezpečnější země, než Jižná Amerika, nemusíš mít strach o sebe, o manželku, ani o techniku.

Mínusem Gal Oya je vzdálenost a vyšší cenové relace, člověk platí 24/7 all inclusive.

O all inclusive zájem určitě nemám, tak jsme jezdili kdysi, když byly děti malé. A také ne jedno místo. V Jižní Americe jsme měli naplánovaný start v Buenos Aires s odbočkou do Uruguaye, pak přesun k vodopádům Iguazu s odbočkou do Paraguaye, odtud Rio a pak přes Paraty do Sao Paolo. Takto byly rozplánovány tři týdny přesně na dny a zaplacené rezervace hotelů, z nichž dvě bez náhrady propadly. Stejně tak letenky mezi Argentinou a Brazílií. Také jsme měli naplánovaný dlouhý stopover v Paříži a v Amsterdamu. Teď přemýšlíme co s tím voucherem od Air France, zjišťujeme že se nedá nikde použít, všechny země jsou zavřené.
houghs
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 21. 5. 2020 10:28

To all inclusive v Gal Oya Lodge nefunguje jako někde v Egyptě nebo v lepší podobě na Maledivách, kde jsou švédské stoly a podobné blbosti, ale funguje tak, že máš 24/7 k dispozici kuchaře, číšníka, průvodce, řidiče, člověka, který s Vámi po setmění chodí s lucernou nebo loučí (mělo to své důvody, převážně bezpečnostní), prostě všechno, výjimkou byli ti ornitologové, ti byli 8-21h. V nabídce bylo cca 8 základních aktivit různé fyzické náročnosti pro představu, ale všechno bylo následně individualizované.

Víno lepší než se dá koupit v Praze, tygří krevety na česneku a pastisu nebo biftek na hříbkách nebyly problém, k tomu výborné variace na místní jídla a regionální suroviny. Nevěřili jsme tomu, když nám to na úvod říkali, ale byla to k našemu překvapení 100% pravda. My jsme těch míst navštívili více, podobný koncept měla Koslanda nebo Ella, ale v Gal Oya to bylo dokonale provedené.

Dotažené do detailu, když jsme jeli pozorovat ptáky, průvodci pro náš vzali i malé občerstvení a dalekohled, aniž bychom jim cokoli říkali, ubrousky a příbor:

Obrázek

Sigma 28/1,4 Art
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Davidof 21. 5. 2020 14:32

landov píše:Aby tu neboli iba same vtaky.
Z6+420
....

A já vím, jak se to slovensky neřekne ;-)
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod tomashr 21. 5. 2020 14:50

Ale řekne, oni Slováci slovensky neumí :-)
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Davidof 21. 5. 2020 14:51

Doufám, landove, že už jsi ten blbý vtip mnohokrát slyšel. Tím každý vtip nabývá na síle ;-)
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod landov 21. 5. 2020 15:08

Tak teraz naozaj netuším o com je reč. Vážne.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod monikash 21. 5. 2020 15:42

Landove, jmenuje se tak jedna mužská osoba ze seriálu Susedia. ;-) Nebo si to pletu? Schválně, jak se jmenoval priezviskom František.
Sony RX100/7, A6600, A7III + A7Sii

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka