Jaky objektiv nejvice pouzivate na sve DSLR?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod robert67 4. 6. 2019 17:12

Není. Jen složené v Lightroomu a upraveno.
robert67
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 4. 6. 2019 18:05

Docela hezky to vyšlo
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod robert67 4. 6. 2019 18:30

Taky si myslím. Na to ,že jsem to fotil z ruky.A Lightroom si s tím dobře poradil.
robert67
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DUDISKO 5. 6. 2019 06:41

Možno sa zle vyjadrým.. Nie je problém byť blízko len tá deformácia je dosť veľká a nevyzerá to potom dobre. Tiež v extrémnych prípadoch odlesky.. Ale to je objektívom..
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 5. 6. 2019 07:29

No veď preto je to problém, lebo treba rátať s tou deformáciou, perspektívou a kopou iných vecí. Sám to nedávam a moc pod 24 mm ani nejdem, lebo výsledky u mňa nestoja za to.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod FXE1 5. 6. 2019 07:44

Karikatúra nikdy nesklame, akurát sa to nedá zverejniť bez súhlasu :)
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod DUDISKO 5. 6. 2019 08:21

DUDISKO píše:Možno sa zle vyjadrým.. Nie je problém byť blízko len tá deformácia je dosť veľká a nevyzerá to potom dobre. Tiež v extrémnych prípadoch odlesky.. Ale to je objektívom..

teraz som sa dostal k PC..napr. zo života :-)
P6030053.jpg

-- 5. 6. 2019 09:45 --

ešte otázka v rámci tejto témy.. samy 7,5mm f3,5
korekcia nie, čiastočne, áno?
P6030092.jpg

P6030092-2.jpg

P6030092-3.jpg
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 5. 6. 2019 08:49

Ono to je asi naozaj o sledovaní témy, pozadia a okolia. Mne ten kraj balkóna pripadá vyslovene rušivý, po korekcii to zas nie je ono, to auto vľavo je des bes.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod DUDISKO 5. 6. 2019 09:01

šak toto.. asi to chce objektív čo je dobre korigovaný.. teda s čo najmenšími deformáciami ale široko.. cca 14 mm na FF
dobrý je canon 11-24.. mal som ho na 5 min raz vo Východnej ale vtedy som si ani neškrtol a nevedel som čo cvaknúť.. a k tomu tá cena.brr.. možno na m 4/3 by bol dobrý ten oly 7-14 2,8 ale nikto ho asi tu nemá a ani cvaky som moc nevidel iby testovacie..
dosť odlesky vadia a neviem či je tam dosť vrstiev antireflexných..
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ferin 5. 6. 2019 09:24

Ty úplný korekce vypadají vždy dost nepřirozeně. Zcela typický je to třeba u fotek kostelů apod. Za mě, až na výjimky, není třeba takový fotky korigovat vůbec, oko a mozek s deformací počítá, naopak to často dodává fotce zajímavost a dá se s tím pracovat kreativně.
Například mi hlava moc nebere, proč si někdo pořizuje rybinu a pak to rovná. :-D
Tady ty snahy o uniformizaci a "dokonalost" fotky mě moc neberou. Když už, tak to občas zkoriguje částečně (věže apod.), tak někde na půl cesty.
Stejně tak korekce vinětace. Většinou není vůbec třeba, právě naopak. Samozřejmě se nebavíme o fotkách pro pano a dalších specialitkách.

Tady je ta fasáda už trochu extrém, ale s tím stejně nic moc neuděláš, leda oříznout. Za mě asi ta prostřední.
Ferin
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Obšák 5. 6. 2019 10:12

Já jsem rád, že po rybím oku netoužím. Na většinu krajinek mi stačí ohnisko 28mm. Občas jsem pocítil potřebu širšího objektivu, tak jsem přikoupil ještě Nikon 20mm/f1.8. To už považuji za dost široké ohnisko a líbí se mi, že má minimální zkreslení a skvělé antireflexní vrstvy ;-)
Obšák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DUDISKO 5. 6. 2019 10:35

no.. samyho si kúpil G a ja sa s tým momentálne hrám a celkom mam to baví.. len neviem čo a ako..
on fotil v BA národné divadlo a podobne a tam tá korekcia bola ok.. aj keď len z môjho pohľadu.. ale.. ja by som šiel skôr do korigovanejšieho zoomu a využíval ten potenciál..
PL tu dal link na jedny preteky a kombinávia tele, širočiny a "normálu" ten report robia zauímavým..
teda podľa mňa..
chystám sa do Východnej na slávnosti a tam je možnosť v tých tlačeniciach pri stánkoch využiť potenciál širokého zoomu.. momentálne som dlhodobo švorc ale zvažujem toto riešenie na vodoodolnú širočinu.. maminka samozrejme nesúhlasí.. synátor lieta po Slovensku na zápasy /futbal/ a dosť to žere financie..
krajinky som ešte neskúšal len priložené skúšobné z balkóna..
možno sa v prírode s tým bude pravovať lepšie ako pri kombinácii ľudia, architektúra a príroda.. ale to je len môj laický pohľad na vec. som lenivý amatér, ale páči sa mi rozmanitosť vo fotografii.. preto ten nezrozumiteľný brainstorming na klávesnici..
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ferin 5. 6. 2019 11:07

Jinak ale máte dost dobrej výhled! Slintám. ;-)
Ferin
Pokročilý

Odeslat příspěvekod DUDISKO 5. 6. 2019 11:22

Ferin píše:Jinak ale máte dost dobrej výhled! Slintám. ;-)

Jo. To je devíza dediny :-)
DUDISKO
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka