Jaky objektiv nejvice pouzivate na sve DSLR?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod chel 5. 6. 2017 13:26

Dik, preju hezky den a dobre svetlo. tak a za chvili bude 400

-- 5. 6. 2017 14:26 --

tak uz
Světlo, to je, oč tu běží.
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 5. 6. 2017 15:19

Tohle vlákno je jedno z mých nejoblíbenějších, dávejte sem prosím hlavně fotky, komentáře pokud možno jen k věci.

Ta diskuze o odpoutání od pozadí je zajímavá ve smyslu, jestli s levnějším a zejména menším Nikonem 105/1.4 se dá vytvořit podobný efekt, jako s Nikonem 200/2. Teoreticky by ten rozdíl ve prospěch 200mm měl být vidět na první pohled, prakticky to tak jednoznačně nevidím, zejména na APS-C. Jak jste si mohli všimnout, už na nějakých 6m ten Nikon 105/1.4 rozmydlí pozadí tak, že není vůbec poznat, čím je to focené. I na cca 3 nebo 4m pozadí hodně mizí, zkoušel jsem skoro všechno na f1.4, ale bez problému se dá jít na f2.8 a bokeh je pro mne stále v pohodě. Podle mne to chce, být co nejblíže k objektu.

U těch testovacích portrétu jsem zkoušel proti světlo, trochu mi chyběly nějaká odrazná deska nebo blesk, dal jsem bodovou expozici na obličej, ale stejně jsem ještě přidával korekci expozice. Nejsou to finální fotografie, třeba ta Micina si opravdu říká o ořez.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod chel 5. 6. 2017 15:20

to je ta na tom haku FF s 85mm na 1.8
Obrázek
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 5. 6. 2017 17:18

To industriální prostředí v Ostravě je geniální, pamatuji si třeba, jaký dojem na mne udělal důl Michal nebo Bolt Tower. Parádní modelka, nohy, postava, obličej, líbí se mi i její póza. Tonálně je to sjednocené, trochu mne ruší ten FF. Když se na to dívám, tak si říkám, že bych si zase někdy mohl udělat výlet do Ostravy.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod bob222 5. 6. 2017 17:30

Ta slečna na háku sa mi páči moc. Len ako človek čo strávil v strojarskych prevadzkach par rokov života uvažujem, estli ste upratovali alebo si retušoval. Tie alabastrové nožky sú neuveriteľne čisté. :D
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bajinka14 5. 6. 2017 18:22

Obrázek
14-42mm, ƒ/5.6
----------------
Barbora Skopalová
Bajinka14
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 5. 6. 2017 18:44

ta holka prijela na sraz odnekud z cech, pry 250km.
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 5. 6. 2017 18:49

TFP?
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod pepl 5. 6. 2017 19:13

Tak jestli tohle má být to něco N, co jsi sliboval? Hlavně, když žvaníš o inscenované fotografii a pak si nepohlídáš toho dalšího oxidujícího týpka ....
pepl
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 5. 6. 2017 19:54

No ked to bol sraz, tak tam pobehovala predpokladám celá tlupa. Tam sa ťažko inscenuje.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BigglesO27 5. 6. 2017 20:19

Ještě jeden Jupiter9 z tramvaje...
Obrázek
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 5. 6. 2017 22:51

pepl píše:Tak jestli tohle má být to něco N, co jsi sliboval? Hlavně, když žvaníš o inscenované fotografii a pak si nepohlídáš toho dalšího oxidujícího týpka ....

Mas bludistaka za to ze jsi tam neco nasel ;) Ja na to cumel hodinu a nevidel jsem je. Az kdyz jsi se o tom zminil tak jsem chvilku pohledal a nasel .. myslim ze tohle fotce neublizi. Jen hnidopisi to najdou, normalni divak se diva na zenskou. ;)
A tohle samozrejme neni ta N .. to foceni jeste neprobehlo.
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod JSP070 5. 6. 2017 22:57

bob222 píše:Zaujímavé, zmenšené to vypadá skoro jak diorama.

Lunak si z vas robi *****. Odfotil to mobilom a priamo v mobile aplikoval nejaky tilt shift filter.
On a jeho pes maju trpezlivost mrsknut sa 17254 x do mlaky, ale ze by taku fotku s takym vysledkom skladal z 50 fotiek, tak to isto nie.
JSP070
Návštěvník

Odeslat příspěvekod feanoor 5. 6. 2017 23:03

chel
já si toho týpka taky všiml skoro hned, a to jsem "normální" divák :-))
feanoor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Obšák 6. 6. 2017 13:57

Tak já se přiznám, že toho fotografa jsem si taky nevšiml, zato jsem si všiml(pouze v náhledu), jak má ta holčina dlouhé nehty a to mi na té fotce vadí. Ta holka je moc hezká, ale ty ruce mi připomínají čarodějnici :-) Sorry, jinak se mi ta fotka líbí.

-- 6. 6. 2017 15:34 --

Nikon 28mm/f1,8
Přílohy
DSC_0203-2-z.jpg
Obšák
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka