Jaky objektiv nejvice pouzivate na sve DSLR?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pemar 30. 5. 2017 21:17

Mne tam překvapilo to prasátko (nebo flare, chcete-li), to mi můj Nikon 85/1.8G už dlouho neudělal. Někomu se to ale může i líbit.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Lotrandor 30. 5. 2017 21:19

hoax: je to foceny trosku driv nez by to chtelo, je tam vysoky kontrast
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod hoax 31. 5. 2017 07:54

Jo takže světla a stíny :)
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 1. 6. 2017 19:04

je schovana na ma pitomy vyraz .. trosku ty modelky ved at se tam pitome nesklebi ;)
Světlo, to je, oč tu běží.
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 4. 6. 2017 13:17

Obrázek

Nikkor 200/2 VR. Slozeno z cca 50 fotek.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 4. 6. 2017 14:27

Zaujímavé, zmenšené to vypadá skoro jak diorama.

2 chel. Výraz je problém, ale radšej nech sa usmieva ako keď sa šklebí jak pri permanentnom prujme...
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod chel 4. 6. 2017 14:45

Usmevy me nebavi, vcera jsem fotil jen s 85mm
Obrázek
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alešak 4. 6. 2017 15:50

Jak jsem se už zmínil ve vedlejším vláknu o tom, "kam jsme se posunuli", málokdy se vyjadřuji
k uveřejněným fotkám, ale tu mi opravdu nedá abych se neozval. Chel kriticky nabádá Bigglese,
aby se jeho modelka "pitomě nešklebila". Mě třeba se ten snímek líbí proto, že se to děvče tváří
přirozeně a vyvolává to ve mě otázku, na co příjemného asi myslí... Na rozdíl od těch Chelových
modelek, které vypadají a tváří se jako voskové figuríny mávající opět kusem látky. To může
akorát vyvolat otázku, co se stane, když ten průjem neudrží, jak vtipně poznamenal Bob...
Alešak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 4. 6. 2017 15:57

Z technického hlediska mne zaujal ten front-focus, protože v tomto případě by se tomu dalo říci i kozo-focus a docela by mne zajímalo, jestli to bylo úmyslné aranžmá.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod chel 4. 6. 2017 16:08

Nejsem slunickar a kdyz vidim neco co se mi nelibi, tak to reknu. Bud si dotycny z toho neco vezme nebo ne je to jeho vec. Front focus u me fotky je, ale je tak maly, ze jsem ho ignoroval a fotce to neublizilo.
Alesaku a pemare diky za vas nazor.
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alešak 4. 6. 2017 16:24

Chel: Mě nevadí, že se vyjádříš kriticky k nějaké fotce a že nejsi sluníčkář (to já také ne). Spíše
mi vadí ta tvoje arogantní nabubřelost s jakou tu kritiku podáváš. Asi by ses měl nad sebou trochu
zamyslet, zda ta funkce ředitele zeměkoule, do které jsi se sám dosadil, ti opravdu přísluší...
Alešak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 4. 6. 2017 16:47

Mně se líbí ty barvy a to industriální prostředí, to, že to jde na mém tabletu malinko do růžova, mi vůbec nevadí. Vadí mi ale, že tomu chybí kompoziční pointa, ta modelka se divá kamsi, kde nic zajímavého nevidím, divá se ze záběru, když si hraješ na aranžování, tak mi tam něco chybí. Ten kozofokus je není malý, oči nejsou ostré ani náhodou, zatímco prsa ano, tohle by se při aranžované fotce stát opravdu nemělo.

Věřím, že s touto modelkou v tomto prostředí máš na to, vytěžit z toho víc.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod chel 4. 6. 2017 17:23

Alešak píše:Chel: Mě nevadí, že se vyjádříš kriticky k nějaké fotce a že nejsi sluníčkář (to já také ne). Spíše
mi vadí ta tvoje arogantní nabubřelost s jakou tu kritiku podáváš. Asi by ses měl nad sebou trochu
zamyslet, zda ta funkce ředitele zeměkoule, do které jsi se sám dosadil, ti opravdu přísluší...

Tvuj koment je uplne mimo fotku. Me je jedno jak se citis u toho co rikam. Jen pisu to co vidim a co si myslim. Pokud mas problem se stylem podani kritiky, je to jen tvuj problem. Tz vlastne ani neresis obsah jen reagujes na pocity z kritiky. Co to s tebou je? Jsi snad dite? Jeee mami on mi rekl, ze to delam spatne!! Kdyz to to vidim spatne tak to reknu ne? Ja si na pocity nehraju, chci dotycnemu pomoct a pokud mu to citove ublizi tak neni dospely. Pises ze nejsi slunickar, ale podle toho jsi, nereagujes na obsah ale na podani .... Takhle to je dneska vsude. Skoro bych se vsadil ze by temto lidem nevadil seriovy vrah ktery se velmi distingovany, ale vadil by jim buran krupan, ktery vymyslel a dal lidem zdarma novy obnovitelny zrdoj energie.

-- 4. 6. 2017 18:26 --

pemar píše:Mně se líbí ty barvy a to industriální prostředí, to, že to jde na mém tabletu malinko do růžova, mi vůbec nevadí. Vadí mi ale, že tomu chybí kompoziční pointa, ta modelka se divá kamsi, kde nic zajímavého nevidím, divá se ze záběru, když si hraješ na aranžování, tak mi tam něco chybí. Ten kozofokus je není malý, oči nejsou ostré ani náhodou, zatímco prsa ano, tohle by se při aranžované fotce stát opravdu nemělo.

Věřím, že s touto modelkou v tomto prostředí máš na to, vytěžit z toho víc.

Souhlas, nejsem dokonaly a slo to udelat lip. I na te kompozici neco bude, slo mi tam o ten hadr ktery dela "ocas" te fotce. Dik za nazor.

-- 4. 6. 2017 18:28 --

jj cela fotka je do teplejsich barev. Zamer, nechtel jsem to studene kdyz ma cervene saty, moc by to bilo do oci.
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alešak 4. 6. 2017 18:12

Chel: Jediný, kdo tu má problém jsi ty a máš ho sám se sebou. Nechci mluvit za jiné,
ale myslím si, že o tu tvou takzvanou "pomoc" nikdo nestojí a soudě dle tvé poslední věty
v tvém příspěvku, jsi asi moc rozumu také nepobral...
Alešak
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka