Jaky objektiv nejvice pouzivate na sve DSLR?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod .ce. 11. 4. 2016 18:42

Elmarit-M 2.8/90

Obrázek
.ce.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 12. 4. 2016 10:15

pemar píše:Ta holka ho přišla prudit kvůli tomu, že chtěla s ním kamsi do historického centra a on místo toho celou dobu jezdí na skateboardu s kamarády.

Sakra, takhle mi kazit iluze - já celou dobu myslel, že ty dva tetovaný hispetři dělají, že jezdí na skatu a ta holka jim k tomu poslušně motá brko, aby si pak spolu zahulili.... A ty do toho zamotáš památky a kulturu...

-- 12. 4. 2016 10:18 --

pemar píše:Třeba u této fotografie jsou všichni tak nějak moc daleko od sebe.

Jakožto osoba odkojená sk8 magazína někdy v době 2. stupně ZŠ - 18 let (pak už sem měl řidičák a zajámali mě jen auta), bych spíš řekl, že se tam nic neděje a je to hrozně nudný... Dokonce z toho mam pocit, že ani nejezdili, dělali jako že jezdí během hulení, aby to mělo styl...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod pemar 12. 4. 2016 16:20

Já jsem původně si přišel vyfotit mosty přes Vltavu, ale byla tam tahle skateboardová německá partička a já jsem cítil, že to stojí za pokus, měl jsem sebou 70-200/4 a žádné širší sklo a nechtěl jsem být příliš ve středu dění, do nějakého ležérního kontaktu jsem s nimi musel, ale nechtěl jsem se příliš vtírat do jejich party.

Obrázek

Bylo to podobná chvíle, jako na turnaji v plážovém volejbalu, mělo to nějakou atmosféru, nějaký typ lidí a nějaký typ akce, já jsem tam byl něco mezi fotografem a součástí děje. Spontánní akce, kdybych byl lépe připravený a měl více, než těch 10-15 minut, mohlo to dopadnout lépe, čistá improvizace. Chtělo by to se dostat blíže k nim, ale hledal jsem i tu správnou vyváženost, abych je příliš nerušil v tom, co dělají.

Obrázek

Obrázek

Jinak 70-200/4 je na tohle parádní sklo, lehké, rychlé a výborně kreslící. Prostě příjemné focení.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Němec Jan 12. 4. 2016 18:38

Pemare, ty jsi ale vypravěč. Jen ty fotky to trochu kazí.
Němec Jan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pepl 14. 4. 2016 06:14

Moje nejoblíbenější jsou 2: plasťáček pana 12-32 na krajinku (viž níže), olík 45/1,8 a na fotky zajímavých interiérů přidává do kapes rybí očko od Sammyho.

Obrázek

-- 14. 4. 2016 06:16 --

Nevím, co vadí v předchozím příspěvku na "plasťáčkovi"? Asi to mají Paňáci ošéfovaný, aby se o jejich sklíčkách nehovořilo s despektem? To sklo si fakt despekt vzhledem ke své ceně a schopnostem nezaslouží.

-- 14. 4. 2016 06:18 --

A ještě jedna z jiné oblíbené lokality - Janovice v Beskydech.

Obrázek
pepl
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DUDISKO 14. 4. 2016 06:37

k poslednej.. pekné svetlo aj biele mráčky.. len tú auru okolo stromov v pravo nechápem
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 14. 4. 2016 12:35

Obrázek

Samyang 85/1.4 & D5300
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod celim 15. 4. 2016 08:01

Tak katedrálu jsem fotil zrovna minulý týden z Riegerových sadů .
K3/ Mamiya300/5,6 Jen nevím, jestli jsem to dobře zaostřil, nebo je to již limit objektivu.
katedrála.jpg
celim
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 15. 4. 2016 09:54

Na to, že to je filmový objektiv (pro SF ?) můžeš určitě být spokojený. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod celim 15. 4. 2016 10:13

To Puntík : Však jsem! Srovnával jsem ho s s Orestegorem 300/4 který mám také a je v mnoha ohledech lepší. Navíc ono to bylo(jak jsem měřil) foceno na 3,15km vzdálenost, takže ta určitá neostrost při zvětšení viditelná je dána asi opravdu spíš už tou optikou.
celim
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 15. 4. 2016 15:48

Pod moderním turistickým ski-areálem Dolní Morava, kterému vévodí wellness hotel a nespočet nových moderně vybavených chatiček, se nachází vesnice, kde se zastavil čas.

Obrázek

Nikon D50, Nikkor 18-105/3,5-5,6.

Obrovský kontrast k tomu vyumělkovanému světu plného bazénů, restaurací, prodejen lyžařských potřeb a já nevím čeho, tady se jednohubky s lososem nepodávají, zato mají čerstvě nadojené mléko a máslo, které chutná jinak, než ze supermarketu.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod T-Lama 15. 4. 2016 16:36

Kontrastu nějak chybí kontrast :hm
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 15. 4. 2016 16:45

A jedna ještě z rána:

Obrázek
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod pepl 17. 4. 2016 06:38

Náhled do manéže cirkusu Berousek( skvělý) objektivem 20/1,7.
Obrázek
pepl
Návštěvník

Odeslat příspěvekod celim 18. 4. 2016 11:38

Tak jsem včera otestoval všechny svoje kratší objektivy, abych je mohl porovnat. Výsledkem bylo to, že jsem byl velmi mile překvapen objektivem Mamiya Sekor80/2,8N . Ostrá až do kouta, bokeh srovnatelný s mým SMC M50/1,4. No podívejte se sami Fotka je brána z 8m vzdálenosti na plnou díru f=2,8 :
http://www.imagehosting.cz/?v=mamiya80mm.jpg
Nedávno jsem dostal biometar 80/2,8 MC a čekám nyní na redukci na můj Pentax K3. Ale mám obavy, že to lepší ani být nemůže a nebude.
celim
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka