Jaky objektiv nejvice pouzivate na sve DSLR?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod IvanGS 7. 4. 2015 08:53

Lodě se mi líbí, předposlední a předpředposlední nejvíc. Ale jak známo, jsem laik, kloudnější foťák mám od října, není to můj největší koníček, ale skvělá zábava a pro mne výzva. Fotky neumím zhodnotit objektivně, ale jak na mne působí.
Tohle jsem cvaknul v neděli o půlnoci na Masarykově chatě na Šerlichu v Orlických horách. Sony A77II + 20 let stará Minolta 70-300 mm "Big Bearcan" (koupil jsem před Vánocemi za 2500,-). Stále ještě JPG...:-(. Líp to zatím neumím, ale bez ohledu na odbornou kritiku z toho mám radost :-) .
Přílohy
MarekJa.jpg
IvanGS
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DUDISKO 7. 4. 2015 09:13

.ce. píše:ešte iná..
Cron 28/2.0

Obrázek

CE. AKO DOSIAHNEM PODOBNé BW..
som z toho na nervy..
http://www.ulozisko.sk/733241/IMG_0004.CR2
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 7. 4. 2015 11:26

R71: Že by projekce? Zasunul bys rád a nemáš kam?
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 7. 4. 2015 12:06

Tak jasne. Jinej duvod proc fotit baby skoro neznam. MImochodem, kamarad co poradal workshopy si pravidelne delal *****, oznamil ze se bude fotit Lubos a ukazal na pomocnika co nosil bedny a ze jak se prevlece tak muzeme zazit. Asi tak plus minus vsichni meli protahly xychty a vetsinou si jeden, dva ihned stezovali. Vcelku logicky, protoze jim vubec neslo o nejakou figuralni tvorbu. Neco jinyho je komerce, kdyz ty sety baby chteji, tak jim je nekdo za 5000 Kc nafoti ze. Jinak jsem dva roky pucjoval fotografum atelier a ty flasky jsem vynasel ja :) Ohledne mych chamovodu, tak mne vzdycky trval final nekolik mesicu, nejaka baba v atelieru byl pro mne neefektivni podnik. Ja jsem to bral hakem pres cestovani. Ted uz si manzelka nepreje abych hovoril s cizimi zenami.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 7. 4. 2015 17:55

Tak pro milovníky jemného umění:

Obrázek

... Silvia Alesi, Painting in the woods

(tohle asi v galerii.cz nenajdeme ;-) )
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod .ce. 7. 4. 2015 18:01

DUDISKO píše:CE. AKO DOSIAHNEM PODOBNé BW..

Ja robím v Silver efex Pro 2 základ,a potom vo vrstvách niečo v PS - záleží fotku od fotky,vždy je to iné..
dôležitá je zdrojová fotka.Vo všeobecnosti lepšie na mňa pôsobia prevody zo snímača ccd ako z CMOSu.

Obrázek
.ce.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Shoehardt R. 8. 4. 2015 08:54

ce.: diky za moznost nahlednuti pod poklicku. a i ten zaklad od dudiska je dle meho skromneho a ryze amaterskeho nazoru fajn.
btw, ono by bylo vubec zajimave ukazat fotky pred a po (postprocesu).(navrh na nove vlakno???) ale nevim, jestli to neni pro spoustu z nas uz prilis intimni..
Shoehardt R.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 8. 4. 2015 10:19

Kromě rizika, že by Ganec měl konečně důkaz, že tu nikdo neumí bez EVF správně exponovat, mi to připadá jako lepší nápad než tematická vlákna.
Nicméně vlákno "jak by jste to upravili" tu někde je.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Gamut 8. 4. 2015 10:38

No myslím že se pořád předpokládá, že všichni dělají vše stejně počínaje expozicí a konče WB a PP. Tudíž výsledky z DF "musí" být taky stejné. No a jeden v tom opravdu vyniká. :-)
Gamut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Shoehardt R. 8. 4. 2015 11:02

ono by mozna bylo zajimavy nejen "pred a po", ale i "co se da jeste zachranit" (a dotycni by tam treba mohli napsat, aby meli alibi, ze to je stazeny nekde z netu.)))) parkrat jsem celkem cumel co nekdo v PC dokaze za divy (mysleno pozitivne)..
Shoehardt R.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 8. 4. 2015 11:27

Pár fotek jsem takhle už zachraňoval, ale to je spíš o "malování", tam si často musíš vymýšlet, aby výsledek byl aspoň nějaký. Myslím tím především velké zásahy do tonality, přechody a lokální úpravy.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod kozakm 8. 4. 2015 11:51

Některé ukázky mých před a po mám na webu:
http://www.martinkozak.com/2014/03/pred ... cku-uprav/
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 8. 4. 2015 13:06

kozakm: Parádní úpravy, efektní a s citem pro sdělení. Moc se mi to libí! Na druhou stranu, v podstatě to zachránilo ty původní fotky, bez té úpravy bych je "nekoupil".
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Puntík 8. 4. 2015 13:30

Hmm... na fotky je (jsou) galerie a jiná úložiště, na úpravy literatura a spousty tutoriálů na webu, řešení techniky se tu už dostalo do debat o nesmyslech.... tak nevím. ;-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Shoehardt R. 8. 4. 2015 13:45

kozakm: inspirativni. diky
Shoehardt R.
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka