Jaky objektiv nejvice pouzivate na sve DSLR?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Lotrandor 6. 4. 2015 15:50

N35/1.8G DX, ale trošku mi tam vadí chromatická aberace a není to moc ostrý v rozích
Obrázek
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod chel 6. 4. 2015 16:01

.ce. píše:Lux 50/1.4
Obrázek

taky jsem si cvakl barmana uz nekdy na podzil ale upravil v sobotu
Obrázek
Světlo, to je, oč tu běží.
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 6. 4. 2015 16:10

No za mě určitě ta první - ten vyhlazený barman je na mě už moc 4%... A ta fialová mi tam opět nesedí. Ta od .ce na mě působí tak nějak správně barovně :-)
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod bob222 6. 4. 2015 16:31

Fotovlákna jsou fajn, ale aby im to nestrhalo server.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek71 6. 4. 2015 16:44

Na fotky je galerie, na tematicke fotky jsou tagy. Vyjedu si portrety a pod kazdym muze byt od autora 100 informaci a diskuze do aleluja.
CE ma s fotkou problem, ze hlavni motiv = barman pripravuej neco, co je schovane za sejkrem. Takze oci jedou po linii hlava, paze, lzice a pak "*****". Cheluv barman mi prijde jako hetero. Fotka pro bar, ktery si chce zaplatit fotografa. Za mne mensi HO, ten napis je asi podstatnej jako ten barman.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 6. 4. 2015 17:02

Mně by se líbilo "cestopisné vlákno", Provence, Toskánsko, Burgundsko, Normandie, Benátky, Santorini, Seychely, Polynésie, Austrálie, Čína, Vietnam, Kanada, Austrálie atp. Hezká místa, kde svět se ještě nezbláznil, lidi se mohou dobře najíst a vyspat, aniž by je něco chtělo uštknout nebo sežrat a kde po sobě lidé nestřílí z AK47.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Puntík 6. 4. 2015 17:07

bob222 píše:Fotovlákna jsou fajn, ale aby im to nestrhalo server.
server to nestrhá, prostor pro vložení fotek má každý omezený na 20Mb.

Radek71 píše:Na fotky je galerie, na tematicke fotky jsou tagy. Vyjedu si portrety a pod kazdym muze byt od autora 100 informaci a diskuze do aleluja.
Fotografické fórum bez fotek je k prdu. A dávat sem fotky, jen jako příklady co se dá vyfotit kde kterým přístrojem, když každý začátečník chce fotit pobíhající dítka a psy, to se dá vyjet z galerií taky. ;-)

Radek71 píše:Cheluv barman mi prijde jako hetero. Fotka pro bar, ktery si chce zaplatit fotografa. Za mne mensi HO, ten napis je asi podstatnej jako ten barman.
Důležitý je názor zákazníka, ten zná pouze chell. :-) :-D

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Edems99 6. 4. 2015 17:36

Lotrandor píše:N35/1.8G DX, ale trošku mi tam vadí chromatická aberace a není to moc ostrý v rozích
Obrázek

Mas pravdu, bylo to taky to prvni, co mne pri pohledu na tu fotku napadlo :-D
Edems99
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 6. 4. 2015 17:42

Puntík: nevim jestli jsi to postřehl, ale dost lidí tu linkuje fotky z venku, nějakej limit přílohy je vedlejší záležitost.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod pemar 6. 4. 2015 17:48

Jedno hledání ztraceného času, Pražský hrad směrem odněkud ze Žofína, pro změnu 70-200/4, @f5, konverze do ČB přes Silver Efex Pro 2:

Obrázek
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Puntík 6. 4. 2015 17:59

Lotrandor píše:Puntík: nevim jestli jsi to postřehl, ale dost lidí tu linkuje fotky z venku, nějakej limit přílohy je vedlejší záležitost.
Vím, pak snad ale nemá smysl strachovat se o zhroucení serveru...... :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 6. 4. 2015 19:12

Právě jako výhodu vidim to, že se sem daj dávat i odkazy na fotky, které má třeba člověk v soukromé galerii nebo v galerii k nějakému článku. Navíc galerii využívá spousta lidí jako "zveřejnění fotek zadarmo" a ani tady na fóru nejsou...

Ale zase jestli o to zájem neni, tak to zakládat nebudu...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Puntík 6. 4. 2015 19:21

Založením takovýchto několika vláken ničemu neublížíš. Jestli by někomu vadily, otvírat, natož přispívat, nemusí. :-) Každopádně aleaspoň ten dozor by pomohl udržet určitou úroveň kultury. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 6. 4. 2015 19:28

Jedinej bonus je informace, kde se levne vyspat a najist, kdyz bych jel do te Normandie fotit, jinak pokud chce nekdo 156841 peknych fotek, tak to trva asi 5s. Treba Saint Michel https://500px.com/search?q=saint+michel ... ype=photos
Jinak k tomuto bloku diskuzi - tady ale je galerie, uz to tady je.... dlouho to tady je. Co je najednou za problem?
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 6. 4. 2015 19:36

No to záleží na tom, jestli chceš tohle fórum držet jako čistě technický a nebo i fotografický... A hlavní problém vidim v tom, že všichni postujou všechny fotky do jednoho vlákna a mezitím tady občas čtu, že je škoda, že je jen jedno vlákno s fotkama a i mě to přijde škoda... A těžko poběží nějaká diskuze k tématu (třeba sport) v galerii, kde je diskuze jen v rámci jedné fotky, ale už ne třeba v rámci kategorie "sport"...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka