Jaky objektiv nejvice pouzivate na sve DSLR?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Radek71 11. 3. 2015 22:19

je to nejake cele nakrivo
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 11. 3. 2015 22:21

Takový už je život....... ;-) :-))

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Titan_66 11. 3. 2015 22:39

Jakožto začátečník požádám Vás zkušený fotografy o kritiku, co zlepšit, co dělám špatně a tak. Mám pár fotek tady, fotím krátce, takže by se mi nějaký názor hodil. Člověk se chce neustále zlepšovat :)

https://www.flickr.com/photos/127547545 ... 207375936/
Titan_66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 11. 3. 2015 23:12

Titan_66: že by ty Hradčany postavili tak nakřivo?
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 12. 3. 2015 00:17

chel: je mi jedno, jestli je to puvodni, nebo si to tam dodelal, vypada to proste jako aberace a vzhledem k tomu, ze mi to pritahlo oci jako prvni, to nepovazuju za dobre, pokud je ta fotka o necem jinem :)
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 12. 3. 2015 05:12

Naštěstí to se tě, Puntíku, netýká, ty opravdu nejsi fotograf.
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 12. 3. 2015 08:28

Petr Luňák píše:chel: je mi jedno, jestli je to puvodni, nebo si to tam dodelal, vypada to proste jako aberace a vzhledem k tomu, ze mi to pritahlo oci jako prvni, to nepovazuju za dobre, pokud je ta fotka o necem jinem :)

Ja myslel za si delas legraci. No.. Odted u me cokoliv reknes o aberaci nebudu brat v uvahu, jelikoz je to u tebe cokoliv fialoveho na svetelnem zdroji. ;)
Světlo, to je, oč tu běží.
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod IvanGS 12. 3. 2015 08:36

Tahle poslední Chelova fotka se mi líbí.
Titan - jsem taky začátečník a navíc cíťa, takže mne dostali žebráci s pejskama. Technickou úroveň neumím posoudit a je mi to jedno ve chvíli, kdy cítím atmosféru a příběh. U některých Hradčan z dálky mi vadí šikmý horizont.
IvanGS
Návštěvník

Odeslat příspěvekod .ce. 12. 3. 2015 09:12

chel maká na sebe a to je dobre.Z môjho pohľadu je obdivuhodné sa venovať aranžovanému portrétu a vôbec aranžovanej fotografii a potom to ešte doladiť v PC.Držím palce,mne by sa to nechcelo,a ani to nie je moja šálka kávy ako sa hovorí ale obdivujem tých ktorí sa tomu venujú a majú progres ako chel.Len tak ďalej. :tleskani
Ak by som k tomu ešte niečo mal dodať,tak len malé zamyslenie sa nad tým ako trebárs tá posledná fotka bude vypadať na papieri,kde je vpredu hodne priestoru mimo H.O. - na PC to nevadí,na papieri to bude podľa mňa trochu kričať.
To samé sa týka aj fotky nemeckého turistu Petra Luňáka so 70-200,kde by som volil orez,vzhľadom na kopu "hluchého" priestoru bez informácie.
Všetkým vďaka za zdieľanie ich fotografií - je to inšpirujúce.
:-)
.ce.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Titan_66 12. 3. 2015 09:48

Pravda, ty Hradčany mám na křivo. Musím se naučit fotit "rovně" :-) A jinak fakt nic ? Technická stránka ?

Ivan: díky, jsem rád, že se ti to líbí, ti žebráci jsou dobrý pozéři :))
Titan_66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 12. 3. 2015 10:08

V mých očích to jsou obyčejné cvaky, kterých se všude válí milióny.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 12. 3. 2015 10:37

.ce. píše:Ak by som k tomu ešte niečo mal dodať,tak len malé zamyslenie sa nad tým ako trebárs tá posledná fotka bude vypadať na papieri,kde je vpredu hodne priestoru mimo H.O. - na PC to nevadí,na papieri to bude podľa mňa trochu kričať.

Nechal jsem si zatim vytisknout asi 8 fotek na velky fotmatale zadnou s takovou HO. No uvidim. Je to na zamysleni jak to bude pusobit. Tam mi chybi zkusenosti. Tisk je velke odvetvi samo o sobe.
Světlo, to je, oč tu běží.
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Titan_66 12. 3. 2015 10:45

KozakM:

Jasně, že takových fotek jsou mraky. U prvních cvaků bych ani nečekal nějakou originalitu. Fotit na stromě zblízka kukačku na to je ještě čas :) Spíš mi šlo o tu technickou stránku, jestli to nemám moc přeostřený, přee/pod exponovaný, jestli nedělám zbytečně moc dlouhý časy, já nevim je tolik věcí co se dá k tomu říct.
Titan_66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 12. 3. 2015 10:50

Technickou stránku považuju s dnešníma moderníma foťákama za samozřejmost, na tom není co komentovat.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Titan_66 12. 3. 2015 10:59

OK
Titan_66
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka