Jaky objektiv nejvice pouzivate na sve DSLR?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pepl 9. 3. 2015 04:20

Než tahle neurčitá změť splývající s postavou tak to už je lepší to hejno knih :-D.
pepl
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 9. 3. 2015 08:13

Uz to zacina vypadat hodne dobre ze? ;)
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 9. 3. 2015 10:10

Jeste mam jeden portret ;)
Obrázek
Světlo, to je, oč tu běží.
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 9. 3. 2015 10:29

Čo Chel, dal si sa na industriál? Som myslel že tieto fabrické už sú out. No som zvedavý, čo z toho nakoniec vykúzliš. ;-)
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod chel 9. 3. 2015 13:40

Nakonec jsem z toho vykouzlil tohle.
Obrázek
Světlo, to je, oč tu běží.
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 9. 3. 2015 19:31

Kacířská myšlenka: nebyla by ta fotka lepší bez té postavy? To industriální prostředí je docela zajímavé, na rozdíl od té ženštiny.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod ady_h 9. 3. 2015 21:12

canon 135L

Obrázek
inak je na predaj, ta motorka :-)
ady_h
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 9. 3. 2015 21:40

Motorka je to krásná, ale já ji nekoupím, jsem doma za živitele.

Jedna sportovní, pro Gance a další milovníky stolního tenisu, Nikon 35/1,8G na f/1,8 a výřez:

Obrázek

Ukázkový topspin, pěkně odspoda, jde parádně do kolen a tahá to od podlahy, se sledováním míčku až na raketu. Tohle je z rozehrávky v krajském přeboru 1. třídy, tam už to většina hráčů umí a hrají chytře, ve hře si takový luxus nemůže dovolit, pošlou ho rychlým přiklepnutým blokem na druhou stranu a je vymalováno.

Focení s DX zrcadlovkou v podobných tělocvičnách je fotografické peklo. Navíc ten stolní tenis je rychlý sport, tady ani 1/320s nestačila. To přimáznutí tomu dá trochu dynamiku, tak jsem to nesmazal. Zkoušel jsem v těch špatných světelných podmínkách AFC a 3d tracking. Fungují dobře.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 9. 3. 2015 23:49

ady_h: co te vedlo u tehle fotky sebrat cernou? :hm
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 10. 3. 2015 00:25

Odpověď je jednoduchá, nemusí být všechno černobílé..... :-) :-D
Ale třeba má ady_h ještě jinou..... ;-)
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod miroslav.cizek 10. 3. 2015 07:45

pemar píše:Kacířská myšlenka: nebyla by ta fotka lepší bez té postavy? To industriální prostředí je docela zajímavé, na rozdíl od té ženštiny.

No jo, ale kdyz chel foti lidi, tak by jeho fotky bez lidi nebyly to prave, ze... To je jako kdyby svatebni fotograf vyhnal svatebcany, protoze mu zakryvaji vyhled na zamek ;)
Navic ta holka ma pro tyhle fotky super styling, mozna bych ji dal vyraznejsi rtenku, ale je to super, o PP se nebavim ten neni podle meho gusta, ale to ma kazdy jinak.

chel, asi zbytecne se ptat, ale to je zas Sigmou 35mm art?
miroslav.cizek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 10. 3. 2015 08:05

Osobne by som bol za to aby holčina tvorila kontrast a bola tak povediac rúžovejšia, ale aj toto "splývajúce" poňatie je zaujímavé.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod IvanGS 10. 3. 2015 08:47

Tyhle Chelovy poslední se mi líbí, splývající změť mi nevadí a nemyslím, že industrial je out :-D .
Mimochodem jsme byli s přítelkyní minulý víkend v Ostravě a zašli do toho vítkovického katastrofického ocelového města, přetvářejícího se díky p.Světlíkovi v jakousi turistickou atrakci, kterou neumím pojmenovat. Ale proč ne, lepší než to rozebrat do sběru. Foťáky jsme měli sebou, ale i když zohledním mou fotoúroveň, v přírodě nebo ve městě už občas začínám něco vidět a jsou náznaky, že bych to časem dokázal vyfotit. Ale v tom vítkovickém industriálu jsem byl marnej, sice jsem tam chodil s otevřenou pusou, ale netušil, kam namířit. Je to normální?
IvanGS
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 10. 3. 2015 10:19

IvanGS: na to se dá říct je že musíš fotit, a pak mazat. Dívat se nefotit tě neposune, to může dělat ten pověstný profík, co se půl hodiny dívá, pak třikrát cvakne a jde. My amatéři máme zpětnou vazbu přes počítač :)
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod bob222 10. 3. 2015 10:35

Jo jo, súhlas Lotrandorom. Sudek si mohol dovoliť chodiť po meste s jednou doskou a dať to na "prvú". My zkrátka gancujeme a skúšame.
Osobne skúšam z jedného zaujímavého štandu aspoň pár zmien kompozície, občas zmenu skla.
Aj keď spravidla najlepšie to je v tých prvých kusoch.
bob222
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka